„Канал 5“ купи три бугарски сапуници

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ауу сега го гледам насловот на едната - Жителите на столицата? ВТФ? А мислев плачот на виолината дека е крш наслов.
Столичани :) комедија

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Таман ќе си речиш дека не можи бетер да биди од турските и одма да те демантираат.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Турските беа хит(мислам овие две на А1)ама од Бугарско нешто бараш аир.Ама ќе зирнеме по некое цице.:sneaky:

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Мене баш ме интересира дали ке се одминеме самите себе
Почнавме од Мексико-Бразил-Италија-Хрватска-Србија-Турција-Бугарија....

100че за Албанија дека е следна :icon_mrgr:

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.877
Поени од реакции
1.634
Добро е додека некој не купи грчка сапуница !!
Слабо си запознаен на Алфа имаше грчка сапуница :tapp: Епа кога не снимат наши серии или ќе почнат нешто и ќе земат актери кој немат врска од глума ( тато и мама ни обезбедија тоа) или пак сценаријата се катстрофа ( од типот на Велко Неделковски или на имитаторот Владо Дојчиновски) Нема актерска екипа кај нас која може да извади добра серија најдобрите наши актери или се мртви или се пензионирани или не се бават со актерство! За идеи продукците се затворени наводно нема пари и после сакаме напредок ќе отапиме од вакви глупости кога ќе се сетам на златни времиња кога се снимаа безвременски серии како Трст Виа Скопје , Белото Циганче , Девојките на Марко ... и уште кој знае што а мтв ништо не ни дава сега да видиме од тоа
--- надополнето: Aug 5, 2011 9:34 PM ---
Турските беа хит(мислам овие две на А1)ама од Бугарско нешто бараш аир.Ама ќе зирнеме по некое цице.:sneaky:
нема да видиш се ќе биде цензурирано деца гледаат:LOL:

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Добро бе,толку ли не се способни да направаат една емисија саглам.За серија пак да не зборам.Толку ли е тешко да се седне и да се измисли нешто ново т.е нов проект.Кога ќе видам дека ми откупуваат права за шоуа како "големиот брат", "Идол",па после она емисијана што е за преживување(не знам како се викаше,чинам на сител или на а1 одеше)ми оди да се утепам.Абе пред 15 години имавме 10 пати поубава програма.Јас навистина не знам што е работава.Или во тв куќиве работат неспособни луѓе или пак некој не дозволува да се емитува т.е да се направи некој добар проект

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Добро бе,толку ли не се способни да направаат една емисија саглам.За серија пак да не зборам.Толку ли е тешко да се седне и да се измисли нешто ново т.е нов проект.Кога ќе видам дека ми откупуваат права за шоуа како "големиот брат", "Идол",па после она емисијана што е за преживување(не знам како се викаше,чинам на сител или на а1 одеше)ми оди да се утепам.Абе пред 15 години имавме 10 пати поубава програма.Јас навистина не знам што е работава.Или во тв куќиве работат неспособни луѓе или пак некој не дозволува да се емитува т.е да се направи некој добар проект
Абе тоа се интересни Реални шоу,мора да има и нешто такво,но проблемот е во тоа што ние немаме свои и се пикаме со другите.А и тие ни го пикаат на крај.Не држат во игра до пред финалето за да не опадне гледаноста кај и нас и после не исфрлаат.Па зар толку е тешко едем Голем брат ние да направиме,кога веќе една Албанија има.Се виде тоа реалното на Канал 5 шо идеше каква мизерија од организирано беше.

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Стаклен Дом
Раскош, солзи, ладнокрвни убиства. Погледнете во светот на богатите во Бугарија.

Од понеделник до петок во 19.50

Оваа семејна драмска серија со открива кремот на бугарскиот јавен живот, зборува за поврзаноста со политиката и за лошите семејни односи.

По 18 години живот во САД Камен Касабов ( Калин Врачански) се враќа дома за да му прости на својот богат татко со кој не зборува неполни две децении. Димитриј Касабов ( Стефан Данаилов) , богатиот сопственик на најголемиот шопинг центар во Софија, веќе има ново семејство. На забавата за 60-от роденден на Димитриј Касабов врз него се извршува атентат зашто тој знае премногу за малверзациите на одредени политичари. Се дели имотот. Љубов, љубомора, завист, криминал, убиства, малверзации, гламур...

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=45&articleId=570

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Неможам да ги смислам, а камо ли на наш ТВ канал да ги гледам и слушам.
Среќа што може и други канали да се одберат на далечинското.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.877
Поени од реакции
1.634
точно така каде е проблемот се е на пријателска база а не на сопсобност и желба за креација. Еве ќе ги земам приказните како најдобар пример како можеш да уништиш добар проект. До 2003 година приакзните беа прекрасни имаше мали ситни детали кои би можеле да се сменат но целото тоа беше фантастично склопено и изгледаше супер а народот ги сакаше. По ненадејната смрт на Ѓорѓи Колозов се мислеше дека со приказните е се завршено се додека на една локална тв Морис од Охрид не се појви нов серијал на приказни со верниот имитатор на Колозов Владо Дојчиновки. Не трат долго снмимени се окиолу 15 приказни се додека на Шенка не и влезат бубачките во глава и во 2010 го зема Владо како “достојна “ замена на Колозов и приказните полека почнаа да го допират дното па видовме серијали на А1 на Сител.. Сега ан приказните можеш да им најдеш 10001 мана во глума , во режија , во сценарио ... Се гледа дека главниот стожер го снемало а рејтинг им е колку па незнам мислам дека не се ни приближно гледани колку со Колозов. Нема место за креација затворени се за нови идеи се е на имитација ( Тоа сум јас , Мисија и сл.) Кога ќе им отидеш со добар проект тебе ќе те одбијат оти не си некој туку никој

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.238
Поени од реакции
959
Изгледав две епизоди од Стаклен Дом, ми изгледа во ред.
Со јазикот немам проблем, го разбирам, но сепак ми годи што има превод.
Случувањата во серијата не се баш мој тип, но се гледа дека серијата е одработено на светско ниво.
Штом даваа турски, грчки и екс-ју серии, зошто да не и бугарска.

Таа другата “Жители на столицата“ има смешен превод, оригиналниот “Столичани в повече“ кај нас би се превел нешто како “Повеќемина жители на престолнината“, имам изгледано клипови на YouTube, не ја бива, и не верувам да има гледаност тука.

Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85
Малку ни беа Турските серии па сега и Бугарски :mad:. Има ли крај оваа тортура :D.

Kajgana Shop

На врв Bottom