Соседи, комшии и меѓусебниот однос

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
на мојот комшија ке му текне у 3 нокеска ке почне да праи склекови или стомачни или др вежби а тоа мн се слуша кај нас !! и секоаш коа праи му тропам со сукалотоо !! :)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
на мојот комшија ке му текне у 3 нокеска ке почне да праи склекови или стомачни или др вежби а тоа мн се слуша кај нас !! и секоаш коа праи му тропам со сукалотоо !! :)
Во Расадник живееш?

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Има еден кај мене на седми живее и ние ко деца баскет си игравме пред зграда овој мангуп доаѓа и ни го зема баскетот и у контењер.Вечерта од двата влеза ќесите со ѓубре шо ги имаше пред вратите се најдоа кај него пред врата.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Пред 15 години комшијата ме бркаше со пушка,му го скршив цамот со фудбалот:D

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Имам комшија фрла со камења врз тоа гаражите и само ги плаши луѓето не можат раат џоин да свртат или секс да имаат :pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Од негов двор седумдесет метра врз лимовите рафал едно по друго камења :icon_lol:.
--- надополнето: Aug 5, 2011 12:49 PM ---
А да тој што пратен на задача од Комуналец да ни ја мети улицата, вика цела улица будали сме биле :icon_lol:. Еднаш му реков да не крева прашина со тоа големата метла оти сметката на перална за колата негова ќе биде.на тоа ме праша дали од прав сум се плашел, на тоа јас му одговорив да седи мирен да не го начека него на ќошот некој крив :icon_lol:. Така имаше мал конфликт ама мирно го разрешивме. Инаку исто како комшија да е тука осум саати осум кафиња пија, кога ќе го прашаат од едниот крај на улицата Како е тој одговара од другиот крај Јако е :icon_lol:. Во шест саатот сабајле ние сите будали ама тој ненормален е :icon_lol:.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Jaс имав еден луд комшија алкохоличар, кој беше исто и расист, мразеше ѓупци, албанци, турци се живо и диво ама највеќе деца. и како мали играј на улица, ќе ни земи топка ќе почни со камења да фрла по нас ќе почни да пцуе, најјако му беше пцуењето : “Да ви ебем племето албанско“.
Израснавме едно друго.. син му негов кој направи 40 години не беше женет, и по некоја година зема албанка за жена,и му накоти 4 дечишта. Сега вриштат пиштат кај него низ двор, а ние си уживаме во глетката, како албанци му се шетаат низ куќа а порано не пцуеше нас:)
Епа сега, сам си е крив.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Имам еден ваков.Значи од секогаш се му сметало.Куќниот ред кој го имаме сите се трудат до некаде да го запазат само за него тој не важи.Коклу топки само ни има дупнато ехее.Работата е тоа што не паметам никогаш да ни се обратил со благ збор,секогаш неговото обраќање било проследено со хистерично викање,а коклу да сме имале тогаш едно 10-11 години. Паметам во дворот пред зградата си посади домати човекот.Е не поминаа 2 недели одкако ги посади доматите,ја дупна мојата топка а топката многу си ја сакав плус ми беше и нова.11 години имав ама наместо да плачам се разлутив отидов и раскопав се на местото каде што ги посеа доматите:D Викаше он после уште еден саат можеби ама јас си отидов дома среќна и здоволна.Ни д од домати немаше :) Таков си остана тој,уште вика на малскиве деца. И еве 8 години поминаа,но и ден денеска не го поздравувам кога ќе го сретнам.:)

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Безврска е темава ама ја да си се пофалам само дека комшија откачен неам, ама комшика иам. Курва е, дневно по 10 машки и влагаат по цели денови балади рока да не се слуша коа ке се дере. И со поштарот се има онодено, идев дома и по скали глеам влезе кај нејзе и викам ај баш да видам коа ќе излезе после 1 саат можеби и јас мислам дека е откачена. Ама озбилен сум со постов не зезам :D
Кажи која е таа, да ја прегледам да видам што парче е :D

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Имав еден комшија од немојата зграда кој постојано нешто му сметаше и пцуеше. Ми дупна 10 топки како мал . А не дека беа евтини Spaldin-зи тоа време.
Го немав видено скоро 2 години, се доека пред некој месец седев со маалски дечиња фрлавме топка, помали и овој им ја фати топката и сакаше да им ја дупне. Имаше тука жестока расправија некој 10-20 минути меѓу мене и него објаснувајќи дека ако ја дупне топката - ќе му ги дупнам гумите на колата.
Терсене стариот, без гуми на колата остана.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Јас секоја недела си правам party како и секогаш, и тие комшиите мој ама се луди, соберат се и ми цвонат на братана, а пак јас и викам ќе ни се предружете ли :D

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
За луди комшии да не ви зборувам еве ја улицава ЦЕЛА,значи од ќош до ќош се ненормални...
како мали 8-9 па и 10 години,фудбал ќе играме на улица,а тие тогаш за инает почнуваа да ја мијат улицата,фрлаја со камења,не не оставаа да се криеме по дворови кога сме играле како се викаше мижитатара(криенка)... абе што да ви расправам....
од 11 години па натака почнавме да се дружиме со едни од друга улица и често одевме кај нив,седевме ноќе,тоа старата една ни излегуваше ни викаше,па едни цигани не бркаа секоја вечер,камења фрлаа...
пошто на улицава имаше кош и доаѓаат другариве ми викаат да играме баскет и викам ајде...
играме играме од кај 5 до кај 6 и доаѓа таа старата ненормалната маме и ебам,зеде му го дупна баскетот на другарот(Спалдинг) ,а му беше купен пред можда 2 недели,еее веќе преку глава му дојде секоја ден да ни вика,да не брка,да фрла камења ова она,па и што му ја дупна топката,и идење овој 12-13 години а оваа 50тина,и мавање 2 шамара не знаеше старата кај оди...и се смири од тогаш....
а шо иам еден комшија од кога што знам за мене го знам....дворот од двете страни му е со ѕид а од напред порта....и кога и да е тој ѕирка од тоа ѕидчињата и се знае што се случило на улица....си идам во 5 од чаршија он тука,во 2 на најжешкото тој тука,во 7 сабајле тој тука.....

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Малку подалечен комшија, си седи секој божји ден на улица ама пијан.
има човеков семејство и жена и деца и внуци и пак си седи на улица.
жена му секој втор ден излага од дома со модро око и комшииве и викаат: што ти е на окото мори??
а таа ја наведнува главата и ќути и кога одеднаш ќе грмне дебел, длабок глас: Јас ја нашминкав бе. нели убаво шминкам?? што и фали, скоро секој ден и го шминкам окото, не мора да оди на педикири-маникири... :D и ај што ќе му правиш на таков будала.
порано уште ние игравме жмурка кога одеднаш го гледаме како тој си врши голема нужда до една ограда каде што луѓето не се тука и секако беше пијан. после утрото слушам: Кој будала се посрал овде бе, да ви ја е*ам мајката на сите, будали, стоки.........тој истиот викаше, си згазнал на сопственото гом*о ама сега трезен и не се сеќавал на ништо од предходната вечер, ваљда :pos:
овој мој финти употребува посебно тоа со нуждата, јас секогаш кога сум со друштвото го испиам целото пиво и потоа ќе речам леле кој го испил пивото срам да му е :D

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Кога ве читам... си се препознавам. Јас сум лошиот комшија :pos:

Има едно 10-15 копиљаци кај мене низ маало, и најчесто од сабајле до вечер не ги држи место. Се тепаат со камења, играат фудбал, криенка (и што уште не) и прават ужасна врева. Па јас (џоа постар во години, во умо исто зелен) ко ќе ми е мака знам да излезам и да му се развикам да се стишат.

Ама и први другарчиња сме, фудбал играме редовно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom