Соседи, комшии и меѓусебниот однос

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Најоткачена комшика, е бабата која седи зад мене и нон стоп се крие зад цвеќината кои и се во дворот, и "снима" секој што прави, и приквечер оди во продавница и ГЛАААААААААААСНОООО, кажува што и како слушнала за некој. + додатен филм од нејзе.
Исто така тука спаѓа и нејзиниот сопруг кој со својот велосипед си врти кругчина во уличката која е претесна, стварно неможам да сватам како врти круг тука.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Малку подалечен комшија, си седи секој божји ден на улица ама пијан.
има човеков семејство и жена и деца и внуци и пак си седи на улица.
жена му секој втор ден излага од дома со модро око и комшииве и викаат: што ти е на окото мори??
а таа ја наведнува главата и ќути и кога одеднаш ќе грмне дебел, длабок глас: Јас ја нашминкав бе. нели убаво шминкам?? што и фали, скоро секој ден и го шминкам окото, не мора да оди на педикири-маникири... :D и ај што ќе му правиш на таков будала.
порано уште ние игравме жмурка кога одеднаш го гледаме како тој си врши голема нужда до една ограда каде што луѓето не се тука и секако беше пијан. после утрото слушам: Кој будала се посрал овде бе, да ви ја е*ам мајката на сите, будали, стоки.........тој истиот викаше, си згазнал на сопственото гом*о ама сега трезен и не се сеќавал на ништо од предходната вечер, ваљда :pos:

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
Малку подалечен комшија, си седи секој божји ден на улица ама пијан.
има човеков семејство и жена и деца и внуци и пак си седи на улица.
жена му секој втор ден излага од дома со модро око и комшииве и викаат: што ти е на окото мори??
а таа ја наведнува главата и ќути и кога одеднаш ќе грмне дебел, длабок глас: Јас ја нашминкав бе. нели убаво шминкам?? што и фали, скоро секој ден и го шминкам окото, не мора да оди на педикири-маникири... :D и ај што ќе му правиш на таков будала.
порано уште ние игравме жмурка кога одеднаш го гледаме како тој си врши голема нужда до една ограда каде што луѓето не се тука и секако беше пијан. после утрото слушам: Кој будала се посрал овде бе, да ви ја е*ам мајката на сите, будали, стоки.........тој истиот викаше, си згазнал на сопственото гом*о ама сега трезен и не се сеќавал на ништо од предходната вечер, ваљда :pos:
haahahhaahhaahah ahahahahahhhhh of lele ovaj tvojot naj otkacen ima cel den da se smejam

Б

Бат Елохим

Гостин
мојот комшија е џандар-безмозочник! Ако некој ти ѕвони на врата, тој е на окце! О.о

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ај случки да не објаснувам ама битно ги мразам! Да, да...Сите комшии ги мразам! :) Освен во Скопје комшивките :D

H

-HRO

Гостин
Сите комшии што имаат куќи околу мене се цивилизирани луѓе (за моја среќа), ама што има еден комшија на 3-4 куќи оддалечен од мојата, станува сабајле во 05:00h, излегува на тераса и почнува да кива, да секне нос, да исфрла секрет од уста, шлајмови. Сето тоа го прави минимум половина час и во најголемата тишина, како за инат да ги испоразбуди сите.
Еб*те простата маса :tapp:

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Кога седев во чаир,една ш*птарка на мојот спрат седеше на праг пред нејзината врата од сабајле до вечер

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.521
Поени од реакции
29.023
Безврска е темава ама ја да си се пофалам само дека комшија откачен неам, ама комшика иам. Курва е, дневно по 10 машки и влагаат по цели денови балади рока да не се слуша коа ке се дере. И со поштарот се има онодено, идев дома и по скали глеам влезе кај нејзе и викам ај баш да видам коа ќе излезе после 1 саат можеби и јас мислам дека е откачена. Ама озбилен сум со постов не зезам :D

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
973
Како мал јас бев лошиот комшија, еден старец ми го дупнаа фудбалот јас му го украдов точакот, и после таа случка никој не ми ги зимаше фудбалите. :cool:

Моментално имам едни комшии на кои буквално се им смета, еднаш во месецот дали ќе пуштам гласна музика одма се на врата и муабети се шират низ цело маало, а јас дома нон стоп вести преку нив слушам.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
За моите комшии можам да расправам 7 дена..сите имаат посебно досие, а ретко кој може да се сокрие од свежите трачеви на најголемите стари сеирџики. :) Се е видено, запаметено, прекажано... како дневен весник!

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
OFF: Se izvinuvam za latinicata ne sum doma, a tugiov kompjuter nema mk poddrska i ne mi se cepka vo tugo...

ON: Imav na vremeto eden komsija tuku sto si dojde od stranstvo i se vseluva vo spratov pod mene (ziveam vo kukja) i edna mirna, tivka, prekrasna vecer mu teknuva da se zapie malce. I se zpi so se zapi arno ama mu tekna na tipov pocna cel porcelan i se krslivo da vadi nadvor u dvor, i otkako se bese izvadeno nadvor pocna edno po edno od zemja. Se simnuvam dole, komsi sto pravis, "nisto si krsam moj si e porcelanot" i vo toj moment zema vo race edna vazna i mi vika "glej vidi shubava e" I BAM OD ZEMJA porcelan leta nasekade cel dvor bel... po nekoe vreme mu teknuva licnata karta mi ja nema pa ajde vo pohod da ja bara po toa rusevinite, doma se' prevrte, lom napravi... toa nikogas nema da go zaboravam mislam stomacni nabiv od smeenje...

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Има едни живеат до игралиштето абе цела фамилија се лоши, не ни даваат да играме фудбал/серва, битка со нив водам едно 10 години, дури и ден денес.
Ама тој нивниот син/внук јадеше многу ќутек од нас заради таа работа, ама веќе не го тепаме, нема смисла :D
Имаме палено цела кутија петарди пред неговата врата, акање со топка у неговиот ѕид намерно. Еднаш ни ја зема топката, сакаше да ја шутира силно, си го погоди комбето, можам до утре сабаље да редам.
Него ај да одам да спијам, утре да сум спремен да играм фудбал.:D

V

Vollstandig

Гостин
Jaс имав еден луд комшија алкохоличар, кој беше исто и расист, мразеше ѓупци, албанци, турци се живо и диво ама највеќе деца. и како мали играј на улица, ќе ни земи топка ќе почни со камења да фрла по нас ќе почни да пцуе, најјако му беше пцуењето : “Да ви ебем племето албанско“.
Израснавме едно друго.. син му негов кој направи 40 години не беше женет, и по некоја година зема албанка за жена,и му накоти 4 дечишта. Сега вриштат пиштат кај него низ двор, а ние си уживаме во глетката, како албанци му се шетаат низ куќа а порано не пцуеше нас:)

I

Ivanovska

Гостин
Има едни живеат до игралиштето абе цела фамилија се лоши, не ни даваат да играме фудбал/серва, битка со нив водам едно 10 години, дури и ден денес.
Ама тој нивниот син/внук јадеше многу ќутек од нас заради таа работа, ама веќе не го тепаме, нема смисла :D
Имаме палено цела кутија петарди пред неговата врата, акање со топка у неговиот ѕид намерно. Еднаш ни ја зема топката, сакаше да ја шутира силно, си го погоди комбето, можам до утре сабаље да редам.
Него ај да одам да спијам, утре да сум спремен да играм фудбал.:D
ќе го биде за фудбалер :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom