- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 2.476
- Поени од реакции
- 5.545
Али затоа тука е понекој трол као тебе да им ја расипе забавата.Продадени души и тинејџерчиња со платен интернет од тато и мама владеат со форумов.
Али затоа тука е понекој трол као тебе да им ја расипе забавата.Продадени души и тинејџерчиња со платен интернет од тато и мама владеат со форумов.
Проблемот е стравот и во голем дел необразованоста. Татко ми се вратил после 10 години работа во Германија. Имал храброст да отвори фирма овде. Тоа не е лесна одлука сигурно и најголем дел се одлучуваат за “сигурната“ работа. Ама сепак ризикот се исплати. Сега тие пари што ги вложил се повеќекратно размножени и пак е дома. Да не се одлучел за враќање, ќе не земел мајка ми и мене таму, па сега веројатно наместо да управуваме со фирма, би ределе арматура на 10 кат на некоја зграда. (Тоа го работел таму иако е дипломиран електро инженер.)да, дел од нив тоа го прават, некои оставаат простор за повторно одење на печалба, други повторно се враќаат-одат-таму и ваму за во подоцни години да се ниваму нитаму (од една страна ги влече татковината, од друга семејството таму), не им е лесно сигурно, барем на првите генерации...повеќето сепак се одлучуваат според она најдоброто за децата и целото семејство. Според % на постојано вратени лица најверојатно подоброто за иднината (во разни сегменти, не само приходите) еден добар дел нашинци го гледаат во тие држави.
However, this is a rare situationВо македонија и да те ицедат пак нема да платат.Не, работам во филмско студио, како моделер,аниматор и понекад визуелни ефекти по потреба.
Работно време од од 9 до 5пм а понекад, устанувам и до доцна ако се прави на голем прокет.
Фала но не сум само јас единствениот македонец тука, има околу 20 +10 се на пракса, некој од нив се родени тука во лондон, па ги учам да зборат македонски.Единствен проблем тука што го имам се грци што работат во фирмава и ни праат голем проблем.However, this is a rare situation
no sepak e dobro da se chue koga nash makedonec se snashol i sredil odlichno vo stranstvo, a da ne e fizikalec
just my thoughts
bash mi e milo ako e taka - uspesi i ponatamu
i tamu li be brat ?? aaaaaaaah be pogano pleme se gejcive velam jas ama koj da sfatiФала но не сум само јас единствениот македонец тука, има околу 20 +10 се на пракса, некој од нив се родени тука во лондон, па ги учам да зборат македонски.Единствен проблем тука што го имам се грци што работат во фирмава и ни праат голем проблем.
А како тоа постојано ја гледам огласи баш за таа струка.. и тоа од приватни ординации.. постојано огласи има..или она си чека државно..аа ,епа кажи и дека државното умре,а ако сака да работи по струка нека се ангажира малку ,нека се распраша,следи по интернет огласи и слично..ја имам завршено фармација и сменив 3 аптеки и комотно можам кога сакам пак да најдам работа во аптекаЈасно ми е тоа. Братучетка ми дипломиран стоматолог работи во сендвичара. Тоа е тоа, ќе мора да се помири со животот во Македонија.
Оваа реченица е поентата на цела тема Се знае што се прави кога се иде во странство,се "рмба" по нивите и слично на 40+ степени...Зборувам за професии и кариера -- за аргатски работи не праам муабет.
Дури и ако дојде СДСМ на власт?
Бедни сте! .!.
Македонија се разбира, отсекогаш и засекогаш!
Како кој... Новата генерација на образовани Македонци кои емигрирале одлично се позиционира. Барем оние со кои комуницирам јас. Ниеден од нас не `рмбал по ниви. Ама се иде надвор со план и програм.Оваа реченица е поентата на цела тема Се знае што се прави кога се иде во странство,се "рмба" по нивите и слично на 40+ степени...
Не удирај и ти сега толку ниско . Плус општо познато е дека СДСМ нема да дојдат на власт никогаш, ако не веруваш ќе ти каже Ивановска.Дури и ако дојде СДСМ на власт?
Кој ти е крив, ги попали со тоа приказната на другар ти, и сега сите сакаат во Америка, да разнесуваат пици и да праат срамотни работи со исунчани деколтирани теткици .Продадени души и тинејџерчиња со платен интернет од тато и мама владеат со форумов.
Неам поим дали ќе дојдат на власт, само имам забележано дека девојката ги меша патриотизмот и партиската припадност, затоа ја прашав.Не удирај и ти сега толку ниско . Плус општо познато е дека СДСМ нема да дојдат на власт никогаш, ако не веруваш ќе ти каже Ивановска.