Jack Nolan
Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
- Член од
- 31 јули 2011
- Мислења
- 1.587
- Поени од реакции
- 1.506
А6 е полуксузна лимузина. И во дизел верзија оди само со 2.5 TDI мотор. А4 ќе го најдиш и со 2.5, ама и со 1.9 TDI. Сепак зависи која ќе му биди намената на возилото.Ауди А4 (Караван) Модел 2002.
Ауди А6 (Караван) 2002
Ги избрав овие две коли и едан ќе ја купувам само незнам која е подобра па барам ваше мислење И...
Колку ќе ме вати царината регистрацијата и тие работи со мотор од 100-150 кс и 2.0-2.5 Кубика ?!
за домаќинско возење и со едниот и со другиот ке тера исто т.е. потрошњата ке му биде иста... сем што 2.5 ке трае скоро дупло подолго, т.е. по ретко ке има дефекти со него бидејки помалку ке биде оптеретен... а и со 2.5 ке имаш резерва снага за да стиснеш во одредени ситуации, на пример на автопат да претркаш, да се уфрлиш во лента низ гужви и слично... мој избор, при овие две варијанти би бил 2.5 мотор...И според мене 1.9 е подобар но ќе е доволно силен за да ја движи толкава кола
шалгезе листата... според неа... види вака.. никој неможе да ти каже точно колку ке те кошта увозот на тоа и тоа возило. тоа го знаат само шпедициите, зашто шалгезе листата не е едноставна... а плус и нашите закони за суми од-до и кубикажи т.е. коњажи од до... како и да е, треба да ги знаеш сите податоци за тоа возило, па таман и поклон да си го добил ке си платиш фиксни трошоци а нив ке ти ги израчуна некој од некоја шпедиција... имаше на форумов по упатени и информирани околу оваа проблематика. не сум јас нај компетентен по ова прашање. само, поради одмориве доста народ гледам го нема на форумов... ке се појават и ке ти одговорат... фолци знам дека знаеше и беше доста упатен...А што се однесува до царините и тие работи ?!
--- надополнето: Aug 3, 2011 2:27 PM ---
од што зависи царината и како оди скалата
Го имам 1.9 со 110 кс во постарата изведба на караван (овие ти што ги гледаш се 130 кс со 6 брзини менувач)... ако си од Битола, пиши ми ПП па ќе се договориме да пиеме кафе и да видиш дали е доволно силен или неИ според мене 1.9 е подобар но ќе е доволно силен за да ја движи толкава кола
Двајца ѓупци се посилни од еден. Ама и дупло појќе јадат. Никој, апсолутно никој неможи да ме убеди дека 1.9 и 2.5 трошат исто. Ако прајме конкретно споредба на 1.9 и 2.5 за Македонско-Балкански дестинации, еве ти кратка ретроспектива како се врти 1.9 и која му е брзината на вртежите. 5-та 2200 вртежи, 110 км/ч. 3000 вртежи - 140-145 км/ч. Шо ти треба појќе? Никогаш нема да имаш потреба да возиш повеќе од 120-130.за домаќинско возење и со едниот и со другиот ке тера исто т.е. потрошњата ке му биде иста... сем што 2.5 ке трае скоро дупло подолго, т.е. по ретко ке има дефекти со него бидејки помалку ке биде оптеретен... а и со 2.5 ке имаш резерва снага за да стиснеш во одредени ситуации, на пример на автопат да претркаш, да се уфрлиш во лента низ гужви и слично... мој избор, при овие две варијанти би бил 2.5 мотор...
Паметно го кажа оваДвајца ѓупци се посилни од еден. Ама и дупло појќе јадат.
Ако си возач почетник неможеш да возиш кола над 75kW. Ако не се лажам А6 2.5тди е 150 КС.Паметно го кажа ова
Ок Ауди А6 сега се двоумам дали да земам некој подобар А6 да е што е можно поевтин 2002 год и да го возам едно 5-6 години некаде околу 5000-7000 евра. Или пак
да земам еден црн Allroad 2004 год и да ме вати се на се 14-15 000 евра и да го возам дестина и кусур години ако земам таков имам во план да наместам мали телевизорчиња на предните седишта ми ги донесоја од германија за 80 евра па ако се нафати некој поискусен да ги намести аудиот ќе бити ТОП.
пред 1 месец положив и мојте ми ветија некоја добра кола и од тогаш навака само коли сонувам едвај чекам
Мислиш дека некој го почитува ова правило ? имам положено на прва добар сум возач то е доволно.Ако си возач почетник неможеш да возиш кола над 75kW. Ако не се лажам А6 2.5тди е 150 КС.
Како сакаш, но 400 европски е казната...Мислиш дека некој го почитува ова правило ? имам положено на прва добар сум возач то е доволно.
штом има 14-15000 за кола, што се за него 400Како сакаш, но 400 европски е казната...
Недај боже да паднеш в око... има да те застануваат секаде и на крај ќе ти одмили и кола и се.Мислиш дека некој го почитува ова правило ? имам положено на прва добар сум возач то е доволно.
Ако е за така етего в гаража голф 3За тебе, А4 од 1996-2001 со 1.9 TDI мотор со 90 кс е најарно.
Mи шо се чаталиш ко така 6-ка 8-ка? Земај голфот и пичи...Ако е за така етего в гаража голф 3