Во која земја е најдобро да се живее?

A

Antigona

Гостин
nema vrska so materializmot, no i kolku shto znam toa e socijalna drzava ne mozes da stanes milioner...tuku mi se sviga nacinot na ziveenje i razmisluvanje na norvezhanite, prirodata i drzavata i deka se najciviliziranoto opstestvo vo svetot,Ednostavno go ziveat zivotot bez stress i bez predrasudi, toa shto za nas prestavuva problem za niv se samo gluposti, so drugi zborovi zivotot vo NORGE e mnogu polesen <3.
Благодарам за објаснувањето.Сега ми е јасно зошто ја издвојуваш студената богата Норвешка во Европа, но НЕ и во Светот :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас еднаш имав појдено во Ресен и многу ми се бендиса. То коли улици, излози, осветлено навечер.... кога би можел да бирам во која земја да живеам јас би го избрал Ресен

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Доколку би требало да бирам од Балканот-би ја избрала Хрватска.

За Европа-Швајцарија (има доста добар стандард),Германија (мила ми е земјата, имам роднини таму) или Австрија.

Во Македонија-не останувам во никој случај.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
За мене секаде кајшто постојат вакви машини!!! :) За жал ова кај нас би го виделе на 2 август 2111 можеби........?

A

Antigona

Гостин
За мене секаде кајшто постојат вакви машини!!! :) За жал ова кај нас би го виделе на 2 август 2111 можеби........?

Во ALDI Супермаркетот ( во Германија) има поставено ваква машина , одма кога влегуваш се наоѓа машината, оттаму се испразнуваш со празните шишиња, земаш сметка од апаратат .....влегуваш напред одма ти се наоѓа овошјето и зеленчукот ...и така си продолжуваш низ цел супермаркет се до касите каде што ти минусираат од вкупниот износ на пари што треба да ги платиш .

Чиста сметка- долга љубов :)

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Во ALDI Супермаркетот ( во Германија) има поставено ваква машина , одма кога влегуваш се наоѓа машината, оттаму се испразнуваш со празните шишиња, земаш сметка од апаратат .....влегуваш напред одма ти се наоѓа овошјето и зеленчукот ...и така си продолжуваш низ цел супермаркет се до касите каде што ти минусираат од вкупниот износ на пари што треба да ги платиш .

или можеш кеш да си земеш :) и ништо да не купиш :) ..
EDIT : не само во Алди , туку и во лидл ,реве .... итд итд :)

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466

Имам чуено дека вакви машини постојат во Германија, Шведска, Норвешка.... и сл. Во одредени работи овие земји се навистина светлосни години пред МК...

Член од
26 јуни 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
hrvatska e moja tatkovina i normalno deka bi sakal da ziveam tamu vo Rieka
фирмата во која работам е хрватска и веке некое време имам понуда за работа таму(да се преселам во загреб) , што би ми кажале за Хрватска , паметен избор ли е ?? како се живе таму??

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
И јас си ја сакам Македонија ама морам да работам во Словенија па на крајот највише ми се свиѓа на Хаваи па сега видете.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Луксембург, Шведска, Швајцарија. А најлошо С.А.Д. и Русија.

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
Во Македонија е најдобро да се живее во следниве 1000 години зашто има доволно извори на вода за пиење (светот во наредниов период ќе се тепа за водата како ресурс), има голем енергетски потенцијал (светот се тепа и уште повеќе ќе се тепа за енергија), има доволно зеленило, умерена клима погодна за земјоделство и плодна почва за одгледување здрава храна, низок степен на загаденост и индустријализација(освен во регионот на Велес).

И затоа секој што ќе си отиде од тука ќе сака и да се врати.

Луѓето тука сме си посебна приказна, сите сме фини, паметни и добри ама единствена маана ни е тоа што сме многу мрзлив и неработлив народ и секој од нас сака веднаш да се збогати без да го испоти газот . . .

А бидејќи сме генерално неработливи како народ сепак не сме единствени и тоа е одлика на сите медитерански народи.

Човек кога ќе излезе од тука и отиде на пример во Германија каде што немаат толку умерена клима, извори за пиење вода и немаат многу услови за производство на здрава храна, но таму младите како нас од 18 години се самостојни и не зависат од родителите, ама си бркаат работа луѓето и не го губат времето нерационално, не дремат како нас на пример по форуми, не користат многу Facebook и не искачаат во град секој ден, само преку викендот и така уствари е поинтересно, па после Скопјево ќе ни здосади, нормално ќе здосади па да ја имаш дури и најјаката женска во градов и ако постојано ти труби се едно исто секој ден нормално дека ќе ти здосади :ROFLMAO: . . .

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Брат не сме до толку мрзливи туку имаме лошо воспитание од старите наши.
Инаку Македонија како псевдо медитеранска земја е одлична за живеење не би ја мењал за милион Германии.

Kajgana Shop

На врв Bottom