што тебе те засега мојот профил?@cool@ е пријателче каква врска има сега тука половиот орган со твојте грчки симболи на профилот кој ги искоментирав како гомна..гледаш ли како историјата се повторува
гркот одсекад се фалел со куро негов
--- надополнето: Aug 1, 2011 5:34 PM ---
иначе,сум за промена на името под услов грција да го смени името во Јужна Македонска провинција и да ги струшат граничните премини со Македонија
пошто и онака пола држава ќе им летне ако не смениме име..
Мххххм ...Никаква промена! И референдум..па да се видиме.. ама на референдум само Македонци.. а не муџахедини,терористи,планинци,србофили,бугарофили,какви не фили,роми профили и слично да ми гласаат .. ако им се даде и нов право на глас ,со право мислам дека ќе се смени името
се согласувам со SynМххххм ...
На референдум право за изјаснување ќе има секој кој е граѓанин во оваа земја без разлика на неговата националност, тоа што ти го сакаш е крајно недемократски и невозможно да се реализира.
Не е работата да си го промениме името.Строго сум против тоа, поентата ми беше дека после 20 години и после безброј поминати часови на форум во дебати за името, поминати часови на протести за името, јас разбрав на крајот дека Македонецот уште не разбрал против кој треба да се бори, а нема ни да разбере како што тргнале работиве.Нас не ни се виновни Бугарите,Србите, Грците, и Албанците туку самите сме виновни.Најреален пост до сега.
По грешка гласав да на анкетата, не сакав да гласам ни за едно ни за друго.
Ама стварно не ми прави разлика дали ќе живеам во Северна Македонија , Македонија или Македонистан.
Неќам да навредам никого, само личен став искажувам - немам доволно долг живот за да минам години во нервози за имиња , политики и патриотски чувства. Се додека внатре во државата сум третиран како и секое човечко битие - не ми прави ништо разлика.
Потполно се сложувам со ова, главниот проблем е кај нас. Уствари не е еден, еден куп големи проблеми имаме. А народов наш каков што е, не многу паметен, лесно му се свртува вниманието од овдешниве проблеми на нешто надвор. Сега се грците, утре и да го решиме проблемот со грците ќе се појави проблем со бугарите, итн. Милошевиќ кога економската ситуација во Србија беше катастрофа (10 марки пензија) почна војна на Косово, само за да го оттргне вниманието од лошата економска состојба и за тој нормално пак да си остане на власт, ама со свој камен по глава, не само што ја изгуби власта, туку и во Хаг појде.Не е работата да си го промениме името.Строго сум против тоа, поентата ми беше дека после 20 години и после безброј поминати часови на форум во дебати за името, поминати часови на протести за името, јас разбрав на крајот дека Македонецот уште не разбрал против кој треба да се бори, а нема ни да разбере како што тргнале работиве.Нас не ни се виновни Бугарите,Србите, Грците, и Албанците туку самите сме виновни.
Ние си ја продадовме државата, а си ја продадовме зошто не разбравме сеуште дека во Македонија двете структури кои се ротираат на секои 4 години се всушност мафија кланови кои ама баш ги здоболе стојко за обичните смртници.
И името ќе отиде, бидете сигурни во тоа, ако не и државата за едно 10-ина години.Го гледав грчкиот ултрадесничар Караџаферис мислам дека беше на Канал 5, и тој иако не го сакам за една работа беше во право.Ние не го гледаме вистинскиот проблем.Вистинскиот проблем лежи внатре, прво кај нашите а после кај оние што го пропагираат албанскиот шовинизам.Со извинување до мирољубивото албанско население во државава кое сочинува 1% од нашата популација.
Така да не очекувајте нешто подобро во блиска иднина и на едното поле и на полето на економијата.Се додека кај нас функционираме на принципот, „морам да го лижам д***о на тој за да успеам...“ Или пак.....„И да умира кој го е**, си гледам за себе“ не бидува ништо од нас....
Ма и не е само тоа, гледаш ти пред наши очи даваат амнестија на терористи а во истовреме градат проекти како Скопје 2014 за да ти го исперат мозокот, да не ја гледаш вистинската поента.Не дека имам нешто против проектот ама кога ќе видиш на крајот тоа се гради не за да се крене патриотскиот дух на Македонците или пак Скопје да се претвори во туристички град од кој ќе имаат бенефит граѓаните на овој град, туку се гради за да се прикријат други покрупни работи што се случуваат пред наш нос.Пред тоа тие другите ништо не градеа ама и без градењето тие успеваа успешно да го зафркаваат народот повеќе мандати, си мислеа дека само со „мижи-бутај“ ќе поминат.Овие (ВМРО-ДПМНЕ) им ја најдоа слабоста што им е, и удрија таму.И сега прост народ, не видел ништо добро во својата држава повеќе од 20 години, затворени како на Гулаг и сега и бонбонче да ни фрлат ќе се радуваме.Многу јасно!Потполно се сложувам со ова, главниот проблем е кај нас. Уствари не е еден, еден куп големи проблеми имаме. А народов наш каков што е, не многу паметен, лесно му се свртува вниманието од овдешниве проблеми на нешто надвор. Сега се грците, утре и да го решиме проблемот со грците ќе се појави проблем со бугарите, итн. Милошевиќ кога економската ситуација во Србија беше катастрофа (10 марки пензија) почна војна на Косово, само за да го оттргне вниманието од лошата економска состојба и за тој нормално пак да си остане на власт.
Can't you see???
They are using the oldest trick in the book.
Кога овде има проблеми кои тие ги ствараат, некој од страна им е крив.
Е граѓанин ..Е еднаков во устав и закон ии све е Е.. Ама не е Македонец ! Па колку и да не е демократски,ме заболе таквото за демократија.. демократија требаше 2001 да се спроведе.. Најклучното прашање неможе да го одлучува оној кој што не го засега и кој што не го боли..Утре ако ни го сменат името или смениме сеедно, на некој од друга националност ќе му е сеедно мене како ќе ме викаат, Албанецот ќе си остане Албанец,Србинот -Србин..Турчинот -Турчин..а само ја северо или горно Македонец..Мххххм ...
На референдум право за изјаснување ќе има секој кој е граѓанин во оваа земја без разлика на неговата националност, тоа што ти го сакаш е крајно недемократски и невозможно да се реализира.
Според преданијата и ретките историски записи, Александар Велики пред да умре прорекол дека:Не е работата да си го промениме името.Строго сум против тоа, поентата ми беше дека после 20 години и после безброј поминати часови на форум во дебати за името, поминати часови на протести за името, јас разбрав на крајот дека Македонецот уште не разбрал против кој треба да се бори, а нема ни да разбере како што тргнале работиве.Нас не ни се виновни Бугарите,Србите, Грците, и Албанците туку самите сме виновни.
Ние си ја продадовме државата, а си ја продадовме зошто не разбравме сеуште дека во Македонија двете структури кои се ротираат на секои 4 години се всушност мафија кланови кои ама баш ги здоболе стојко за обичните смртници.
И името ќе отиде, бидете сигурни во тоа, ако не и државата за едно 10-ина години.Го гледав грчкиот ултрадесничар Караџаферис мислам дека беше на Канал 5, и тој иако не го сакам за една работа беше во право.Ние не го гледаме вистинскиот проблем.Вистинскиот проблем лежи внатре, прво кај нашите а после кај оние што го пропагираат албанскиот шовинизам.Со извинување до мирољубивото албанско население во државава кое сочинува 1% од нашата популација.
Така да не очекувајте нешто подобро во блиска иднина и на едното поле и на полето на економијата.Се додека кај нас функционираме на принципот, „морам да го лижам д***о на тој за да успеам...“ Или пак.....„И да умира кој го е**, си гледам за себе“ не бидува ништо од нас....
знам колку се промени државата и знам колку беше полошо порано немора да ми солиш памет.. Вака така Груевски ја среди ..Сите го серат ама затоа имаме доста работи.. Ако не ја сакаш својата држава тоа е твој проблем..Колку работи се сменија во државава, па за името.Чим досега не си го забележал тоа, нема ни да забележиш што се случило со државата и народот и кога ќе се промени името, ќе продолжиш со глава во ѕид да удираш.
Груевски ја среди, засега.За 10 години ќе видиш како ќе испадне работата дека ја средил за некои други и само за неговата фамилија.Оние другите ја средија својата фамилија уште многу одамна. А ние тука ќе ги чувствуваме последиците.знам колку се промени државата и знам колку беше полошо порано немора да ми солиш памет.. Вака така Груевски ја среди ..Сите го серат ама затоа имаме доста работи.. Ако не ја сакаш својата држава тоа е твој проблем..
А тоа дека крадат,крадат сите.. Ама сега не е како порано ,многу услови ни се овозможија.. Чист пример слободни,компјутери,учебници.. Тоа се минус 20 илјади најмалку од домашен буџет.Да не зборам колку поволности имаат пензионерите... Барем нешто од нешто е подобрено..
брат ама реално гледано со минатото сега е подобро.. Не го негирам тоа што ти го кажа.. Ама ај нека ти кажат твоите кога живееле поубаво пред 10 години или сега.. А тоа дека крадат сите крадат не е само Груевски.. Што мислиш Бранко што праи? Бучко зошто веќе го нема пошо правел далавери многу..И ред други луѓе..за жал тоа е тоаГруевски ја среди, засега.За 10 години ќе видиш како ќе испадне работата дека ја средил за некои други и само за неговата фамилија.Оние другите ја средија својата фамилија уште многу одамна. А ние тука ќе ги чувствуваме последиците.
Убави потези направи Груевски, но сега засега се тие потези убави.Понатаму не знам....
Држава каде некои ги тепаат на Кале, и тепачите ги ослободуваат; држава каде децата на најголемото малцинство во државата добиваат дипломи и работа во државни институции на „жими мајка“; држава каде им се ветува на терористи се и сешто (и од едните и од другите) само за да стигнат на власт; држава каде на собраниска седница се дозволува да се навредуваат земји како Русија (земји кои не имале признато нас под уставното име) од најголемото малцинство не е држава.Тоа е банана-држава.
Остави ги ти новиве автобуси, намалени квоти и ред други работи се е тоа убаво но, тоа се прави за да се сокрие вистинската слика за државата.
Јас не го негирам тоа, но ти велам дека секое зошто има и затоа.На таков принцип функционира нашата држава и тоа уште во својот цут; во своите први 20 години независност.Тоа е лошото, ова што се прави надвор не се прави зошто сакаат на нас да ни угодат, далеку од тоа.Во другите држави не дека ги нема истите проблеми, ги има и таму истите проблеми, али тие држави си имаат свое „јас“, си имаат некаква граница воспоставено.Кај нас ние немаме свое „јас“.Јас не велам дека не е убаво намалувањето на квотите за студирање на пример, новите автобуси, пониските даноци и.т.н. се е тоа убаво, но ќе видиш дека тоа еден ден ќе ни излезе низ нос.брат ама реално гледано со минатото сега е подобро.. Не го негирам тоа што ти го кажа.. Ама ај нека ти кажат твоите кога живееле поубаво пред 10 години или сега.. А тоа дека крадат сите крадат не е само Груевски.. Што мислиш Бранко што праи? Бучко зошто веќе го нема пошо правел далавери многу..И ред други луѓе..за жал тоа е тоа