мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.865
- Поени од реакции
- 23.252
да не префрли??само одговорив на твоето прашање..
мислеше на тој пред мене
да не префрли??само одговорив на твоето прашање..
Ги измеша брзините малце....каша попара напрај....Абе чудна работа, а некој зина на форум да прикажва, сељаците низ градо та сељаците низ градо. Излези низ Корзо, викате сите сељаци се. Значи нешо не штима математиката.
Џабе јајте лајна овде. Ко ќе седните кафе да пиете се претворате во истите сељаци по кој шо плукате дека го ебале градо.
И најјако ми е ко ќе почните споредби да прајте , во Европа било вака - онака, кај нас во последно време не можело ништо да се напрај, ааа -уууу не знам шо. Како прво, во поголемио дел од таја вашата Европа шо ја кажвате, ко ќе излезиш навечер пиле не пеј, ко полицски час да има.
Па луѓето не чинеле, па градо ископан бил не чинел, па за излегвање немало, градоначалнико не чини, кино немало, никој познат пеач или група не носеле во градо ... и уште живејте во него бе пичка му матер. Шо е работата ?
Се идело од Шведска во Битола само за јадење?Тебе изгледа отприлика сегде исто ке ти е дур имаш пари за арчење.Jas samo sho se vratif od Bitola. eve ima edna nedela! I sakam da se vratam, a ko bef tamu mi stana isto i malku dosadno.
Ama mi se jadi daska vo El greko,
Ili edna pizza vo Bure,
Ili da pojdam na kafe (pivo) vo Intermezzo.
Ili da mislam na toa sho ke izleguvam vo Pozitive vecherva
ili sho mi se jadi kochani od rakometnoto.
Abe sho ne Jas gi gledam ubavite raboti vo Bitola, toa sho ne mi se svigja, ke si ja svrtam glata i ke otidam ponatamu od toa. Kaj i da si vo koj grad i da si, vo koja drzava, sekade ima nelugje i ima dobri lugje. Samo treba sam da se snajdish vo situacijata i da si kazish kako sakash i taka da si ja naredish rabotava
Ja mozam i tuka da jadam, i jadam ne se lazi Ama ja da odam vo shpanija da jadam, avstralija da jadam ili makedonija, sekoja drzava ima razlichni i razlichno go pravat taka da ..Се идело од Шведска во Битола само за јадење?Тебе изгледа отприлика сегде исто ке ти е дур имаш пари за арчење.
браво,значи сепак има некој шмек за луѓето однадвор Битолата....ние сме заситени од сето тоа така даааа..........Jas samo sho se vratif od Bitola. eve ima edna nedela! I sakam da se vratam, a ko bef tamu mi stana isto i malku dosadno.
Ama mi se jadi daska vo El greko,
Ili edna pizza vo Bure,
Ili da pojdam na kafe (pivo) vo Intermezzo.
Ili da mislam na toa sho ke izleguvam vo Pozitive vecherva
ili sho mi se jadi kochani od rakometnoto.
Abe sho ne Jas gi gledam ubavite raboti vo Bitola, toa sho ne mi se svigja, ke si ja svrtam glata i ke otidam ponatamu od toa. Kaj i da si vo koj grad i da si, vo koja drzava, sekade ima nelugje i ima dobri lugje. Samo treba sam da se snajdish vo situacijata i da si kazish kako sakash i taka da si ja naredish rabotava
Koj kako ke si ja naredi rabotava ... ti mozish da gledash crno za sve .. deka e sve grdo deka e sve neubo .. ili ke gi zatvorish ochite kon toa i ke go gledash ubavoto ili ke naprajsh da tie ubo .. treba da uzivash vo toa sho si .. i da najdish nachinбраво,значи сепак има некој шмек за луѓето однадвор Битолата....ние сме заситени од сето тоа така даааа..........
Незнам точно од кога почнува плаќањето, на тера кажаа наскоро, кога е наскоро ќе видимеА за плаќањето од кога е то? За секогаш и сегде? о.О
Оти знам едно време требаше да имаш дозвола за во паркот да влезиш заради пожарите и слично. Ама мислам го немаше то после...