Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Се задушивме јеботе, дотичниот господин Талевски постојано вика како пожарот е ставен под контрола а секој час се повеќе се зголемува.. не ја разбирам оваа идотска работа со пожарите, а не се надевам дека воошто ке бидат фатени тие кои ги подметнуваат ..just saying.. :confused:
Остај шо е полн пиромани градо проблем се и неспособните пожарникари вчера барем според мое мислење пред ручек не можеа да локализират помал пожар ради кој за малце пожеше цел Пелистер да се запали чиста срека дојдоја канадерите и хеликоптеро.

И градот затајува,еве по втор пат....(по 2007)...:tapp:
Треба да постават засилена стража во соработка со МВР,со шумската полиција....на критичните места..
Ете нека ангажираат агенции за обезбедување,да го надгледуваат реонот,нека постават камери....
Посебно во летниот период....
Не да се растрчуваат само кога ќе дојди нож до коска...
Горе долу се знат местата кај шо палат НАМЕРНО....:mad:
Начекај го таму,мани му еден ќотек до посер,фрли го в зандана нека скапи..
Или нека се растрчаат џандарите по куќи,нека направат една рација,истрага кај и да е ќе излези вистината...
Горе долу се знаат луѓето....
Кој и ЗОШТО ги подметнува овие пожари?
Фати еден,нека скапи в затвор....
За УМ,и ПРИМЕР за сите клошари...
Кои за 500 ки палат цели хектари шума...:mad:
Шо ќе беше бе проста сељачана,толку да не се мислело...:tapp:..
Ќе го запалат цел град,за да украдат 2 кубици дрва без пари....:mad:
Ете се на истите места палат,полињата кај Еврејските гробишта,кај Германските гробишта...
Ами начекај го тој шо пали,и напрај му го грбот како мевот....
И уште ниеден немаат фатено,а веќе хроничен проблем е ова,секое лето...
И сеуште никој не одговара....:tapp:
Нека се труе народот....:tapp:

треба пелистер цел да се бетонира и да се обои во зелено така да си личи како со трева и шума оддалеку и да се постават бетонски дрва исто боени и со метални гранки
па да видам после дал ќе се запали. Ем ќе се заштеди така на плати на пожарникари ловочувари и шумска полиција, ем рает можеш да шеташ по пелистер без страв од мечки волци змии пајаци и остали гадотилоци. А на металните крошни ќе се обесат оние зелени освеживачи за в кола со мирис на бор и ете ти сите убајни но и удобности на современа природа од 21 век. Така и во ЕУ побрзо ќе влеземе

Дечки дан знајте кое време тргвит најраниот автобус за Охрид и која фирма возит?

Дечки дан знајте кое време тргвит најраниот автобус за Охрид и која фирма возит?

A бе од цел форум за Битола ,ќе налетам на некој од наша околија :pos:

Иначе заборајв најбитното ,прашањето:
6:30 ,9:00 Транскоп (Господ да ти е напомош ако ојш со нив)
околу 8 имаш крушевско комбе.
А шо не си поспиеш имаш во 9:30 и 10:30 од Галеб?

И уште едно прашање заборајв ,до Битолчани : Дали е ок патот пред Битола ,некој ми спомна демек во некој период бил затворен ради пожарите?

И уште едно прашање заборајв ,до Битолчани : Дали е ок патот пред Битола ,некој ми спомна демек во некој период бил затворен ради пожарите?
Пато го затворија само ко имаше опасност да се запали цел Пелистер,сеа не му бери гајле нема да наидиш на таков проблем...

Епа пошо веќе емкааа го поставила прашањето (се надевар ради дубиоза и сарс прашуваше) јас да прашам каде може да преспијам 1 вечер,некое мотелче со не толку високи цени ?

Да не знај некој кај печатат на маици во Битола наша ?

Фала

Кај Бабук печатат само во големи количини, а за тој кај Гроздот појма немав фала и тебе.
хм мене во Бабук една маица ми испечатија, али можда смениле.. а цени во другиве места како се ??:coffee:

хм мене во Бабук една маица ми испечатија, али можда смениле.. а цени во другиве места како се ??:coffee:

Се немам распрашано уште, ко ќе прашам ќе те известам.

Добри се креатива....
Имам неколку маици испечатено таму...гајле немаат....ете и по неколку години сликата на маицата седи негребната....:pipi:
Посебно ако се печати некоја слика,имиџ во боја....
Малце се поскапи од конкуренцијата(по 200 денари од слика земаат за печатење)...,ама вреди,нудат висок квалитет....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom