JOE
Пелистер Битола
- Член од
- 31 март 2007
- Мислења
- 3.028
- Поени од реакции
- 623
Што те изнервира бате? Искажи си сеКој срање град сме значи ццц..
Што те изнервира бате? Искажи си сеКој срање град сме значи ццц..
Општо брат, ко ќе земиш се, се е срање. Една прошетка околу градот и се ќе ти е јасно. Само незнам како другите го фалат градот. Убав бил, ваков бил, таков бил, луѓето супер биле LOL ! Иначе за спортот, киното и слични ствари да не почнувам. Многу монотон град сме..Што те изнервира бате? Искажи си се
Е ај да не е монотона.. Од шо се состои жити се кажи ноќниот живот во Битола ? од излегвање во кафичите на Широк Сокак ? А на тие што не им одговараат кафичите што им преостанува ? ништо.. Ни во паркот неможиш да си седиш веќе од шминканите фаци и дудлачи.. Битолско лето за мене е ко за некои 50+ годишначи да си се радваат.. Цело лето само 2-3 журки каде младите можат добро да поминат.. Асоцијација 615 и транс журката само можат да се пофалат и по некој добар испад на некоја добра група,а нивото на рекламација 0. Да го земиме Скопје за пример и да наброиме колку познати изведувачи од светот им се донесени !? Колку нас ? 0.. Секој ден имаат днб,дабстеп журки, кај нас еднаш годишно во КОД и присутни тројца на крст..Добро, се слушате шо кажвате, или битно е да се жалите само?
Битола била монотона. То шо организират Битолско лето секоја година нема врска. Не е нешто најсјајна програмата, да, ама не можиш да кажиш дека ништо не се случва. Киното беше малце умрено последниов период, ама ете ти го Манаки фестивалот секоја година, еве ти светска премиера, по некои проекции и во малата сала ќе најдиш. Ноќен живот има се шо сакаш. Свирки, пена партис, турбо фолк кафани. Не е дека нема ништо, туку дека ние сме такви шо не ојме на ништо.
Луѓето не ви чинеле. Шо сакате бе, совршено место кај шо сите ќе ви бидат по мера? Тие шо вас не ви чинат, мене ми чинат и обратно. Има секакви како и во сите градој. Си има градо репутација на кренати битолчани и озборувачки битолчанки, ама по богу, не се сите такви.
Слепо црево. Слепо црево еееј! За економии, политики и слично не навлегвам, ама ако Битола ја сметате за слепо црево, шо останва за другите градој бе? Да, се' се инвестира и се подобрува/гради во Скопје. Гледајте ја Битола сама за себе шо не чини, ама да се речи дека е слепо црево во државата.....ко демек сите градој се супер, ама Битола и смета на Македонија. Која логика еј.
воуу Ван Гог биле.. хаха.. За к*р ми е Шакира.. И не барам светски ѕвезди.. Имаш бендови низ државава и Балканов колку сакаш (и не зборам за екс ју и турбофолк артисти).. Па градоначалникот само се фали, општината има толку пари, за културно лето се издвоени толку пари, а на дело ништо.. Па наместо да се жалиме можиме да се потрудиме да биде поинаку или да не се креваме во облаци дека се ни е совршено во градот. Остави ја гордоста спрема градот на страна и види ја ситуацијата.. Спореди го градот со другите градови. Мене стварно ме фаќа страв дека стануваме слепо црево.. Константно градот ни е избегувам од спонзори и организатори на манифестации.. Се повеќе се форсираат другите градови..Сфаќаш како цело време кажваш дека се случват работи ама само му наоѓаш некоја мана? Значи само ако носат познати ѕвезди на концерт се признава. Ти беа бе Ван Гог, Кирил Џајковски, Суперхикс не знам колку пати. Шо сакаш бе, Шакира да ти ја донесат. Фала богу посветските само во Скопје ќе ги носат. Знајш колку пари се потребни за то? Арно и Скопје шо носат некои.
Зато ќе бидиме тапа град, зато шо ништо не ни чини. Македонија сме, не можиме да се пофалиме со многу работи за жал. Ама се дури се жалиме и на малкуте нешта шо успеваме да ги добиеме, ќе си останиме такви
Хаха кога нема шо да кажиш и ајде сега паметни ќе се прајме, ќе пукаме иронија и сарказми. Нека биди така секој има свое размислување..And here we go again. Кул бе чоек. Ништо не се случва во градов, сите се глупи. Ок е сеа? Или да поплачиме уште малку?
И да. Шо се па другите градој помалку од нас за да ги изоставуват нив?
Wtv.
Не пијам јас другар кафе и не седам по фамозните кафичи.. Ако имам шанса да го напуштам градот мислиш ќе седам овде и ќе се расправам со тебе на форум..Абе чудна работа, а некој зина на форум да прикажва, сељаците низ градо та сељаците низ градо. Излези низ Корзо, викате сите сељаци се. Значи нешо не штима математиката.
Џабе јајте лајна овде. Ко ќе седните кафе да пиете се претворате во истите сељаци по кој шо плукате дека го ебале градо.
И најјако ми е ко ќе почните споредби да прајте , во Европа било вака - онака, кај нас во последно време не можело ништо да се напрај, ааа -уууу не знам шо. Како прво, во поголемио дел од таја вашата Европа шо ја кажвате, ко ќе излезиш навечер пиле не пеј, ко полицски час да има.
Па луѓето не чинеле, па градо ископан бил не чинел, па за излегвање немало, градоначалнико не чини, кино немало, никој познат пеач или група не носеле во градо ... и уште живејте во него бе пичка му матер. Шо е работата ?
само одговорив на твоето прашање..ако излезиш да пиеш кафе тогаш си сељак??
па баш битола е позната по тоа пиење кафе на сред ден и тоа на сред корзо.
под сељаци мислев не на луѓе од село туку по табиет и манири.од типот шо ми ја гледаш женската, тепачки по кафичи, чаламење, курназлуци еде знајш да не ти објаснувам.
друга работа е маџарлукот како феномен во градот, кој е мислам најповеќе крив за заостанатоста на истиот.ама претпоставувам дека и тоа ни е во гените и тоа е тоа.
за нокен живот да не се лажиме нема нешто посебно а за во европа зависи каде.некаде е тапа некаде е супер.
ама како што реков не би го менал градот со никој на светот, а да имаше и уште и некој денар повеќе како на времето се би си дошло на свое место.барем така мислам, ама било како било јас барем го проживеав тоа време сега младите нека му ја мислат.