Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Јас, сполај ти Боже, не сум крстена ни по баби ни по дедовци. Во времето кога сум родена, можете да претпоставите според мојата возраст, најултрамодерни се - Ивана, Симона, Ивона.
Подоцна си го променив името па сега никој нема како моето во нашава РМ а и пошироко... :)
Јас искрено не сум планирала сеуште машки деца да имам, се планирам ќерки, па знам и како одприлика би се викале, дефинитивно би имале 2 имиња, едно пократко едно подолго, поаристократски така ми делуваат. На пример, ми мириса убаво Лиа Викторија (лиа е украсно, викторија е победа), исто сакам имиња со значење за кои не ми текнало како да ги комбинирам со друго име, меѓу кои ми е омилено софија (мудрост), а на мама моја и имам ветено дека едно од имињата на моите ќерки ќе биде Ирина. Сакам да имаат и традиционални македонски имиња, како Калина (мај фејв). Интересно име има мајка ми, може во некоја изменете форма ќе го употребам иако не сум за генерациско продолжување на името, иако реално кај мене во фамилија нема некое бош име (како Стојне, на пример), само татко ми безвезе Зоран го крстиле, ама во тоа негово време, пред 50 години, било модерно :) Дедовците двајцата ми се Александар, и мене тоа ми се допаѓа, само е премногу често. Од машки имиња ми лежат некако Матија, Андриа, иако не се македонски.

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.822
Поени од реакции
7.143
Јас сакам ако имам ќерка да се вика Дениција.Секој би требало да знае зошто :)Знак за љубов, знак дека ја сакам жената, е да ја крстам ќерката Дениција :)За машко не знам.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.456
sshtttoooooooooooooooo abe vie ludi li steo_O., ima po baba ili dedo i toa po mashka linija ., sho se zanesuvate i kaj letate so pametot., allooooooooo:coffee::coffee::coffee:

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
sshtttoooooooooooooooo abe vie ludi li steo_O., ima po baba ili dedo i toa po mashka linija ., sho se zanesuvate i kaj letate so pametot., allooooooooo:coffee::coffee::coffee:
дај бе пишувај на кирилица..те носам на пиво право :D
Инаку ..машко - никола , женско - софија ..

Член од
27 јули 2011
Мислења
42
Поени од реакции
1
Majka mi sakala Ana da me krstat,ama baba mi-demek ednostavno i bilo pa go iskomplicirale u IvAna

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
ако се женски Мартина викторија
а машки Лука или Трајче
Малце застарено име за во ова време, али сепак твој избор, само потоа да не ти плачи -мамо оти се викам така. :D

Кога би имала дете, еден ден, некогаш...
би сакала да е машко би се викал Марко. Не сакам имиња бо баби и дедовци затоа ако се лути сопругот, нека си роди тој дете па нека го крсти како што сака. :)

S

smexy

Гостин
Ја си го мрзам името...Иван ебате...зашо неам кул име?!
Знаеш шо е кул име...
Гидеон,Галахад,Мордред,Тибалд,Персивал,Хајнрих итн...

Член од
5 јули 2011
Мислења
310
Поени од реакции
122
Малце застарено име за во ова време, али сепак твој избор, само потоа да не ти плачи -мамо оти се викам така. :D

Кога би имала дете, еден ден, некогаш...
би сакала да е машко би се викал Марко. Не сакам имиња бо баби и дедовци затоа ако се лути сопругот, нека си роди тој дете па нека го крсти како што сака. :)
pa i mene me krstile da se vikam natasa ama ne sakam pa sega sto ke pravam kako me vikat me vikat no ovie iminja se fenomenalni barem jas taka mislam

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Ако ме стави некој кума да му бидам одма ќе кажам најубаво име за девојче :D Иначе дена не планирам да имам во наредните 20 години така да... не ни размислувам за тоа :D ама за кума сум free

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Ја си го мрзам името...Иван ебате...зашо неам кул име?!
Знаеш шо е кул име...
Гидеон,Галахад,Мордред,Тибалд,Персивал,Хајнрих итн...
Жити се од кај ги изваде овие имиња, од Хари Потер или од Господар на прстените? :D

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Јас Марија
го сакам зошто е убаво име, го мразам зошто кај и да идам обавезно има уште некоја со исто име.

Родена сум на Велигден па идеално било Марија :)

Член од
27 јули 2011
Мислења
42
Поени од реакции
1
Mene ...od zenskive iminja mi se svigja Dora...a Masko Kalin :) isto i Kalina e ubavo

Kajgana Shop

На врв Bottom