На северот на Косово напнато

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Ако може да те прашам нешто. Сум била во Албанија (поточно сум била во Драч, Саранда и Тирана) и таму цркви има повеќе од џамии. Која вероисповест си ти?*

*да не се сфатиме погрешно, немам ништо против албанци, не сум патриот се сметам за граѓанин на светот. Само многу ме интересира тоа.
Сум Албанец(муслиман), но може ли да знам што е тоа важно во овој случај, ако те интересира нешто друго персонално, прашај ме на Профил, или прати ми приватна порака;)?

Mногу бараш о комшија... кајгана не ти е рамковен
О комшија, барам само да се почитуват правилата на форумот, и постоечките закони во РМ, исто како што е наведено и кај Правилата и Условите за користење на овој форум, се надевам си ги прочитал.

Потоа Македонија како независна и суверена држава ја признал Косово нели како истотака независна држава.

Не може сега ако на некој член му се дига, да ги нарекува ЦрноГорците сепаратисти на своја држава зошто некогаш биле дел од Србија(Југославија), истотака нема право ни Косоварите да ги нарекува сепаратисти на сопствена држава, капираш сега, или да ти нацртам?

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Сум Албанец(муслиман), но може ли да знам што е тоа важно во овој случај?

О комшија, барам само да се почитуват правилата на форумот, и постоечките закони во РМ, исто како што е наведено и кај Правилата и Условите за користење на овој форум, се надевам си ги прочитал.

Потоа Македонија како независна и суверена држава ја признал Косово нели како истотака независна држава.

Не може сега ако на некој член му се дига, да ги нарекува ЦрноГорците сепаратисти на своја држава зошто некогаш биле дел од Србија(Југославија), истотака нема право ни Косоварите да ги нарекува сепаратисти на сопствена држава, капираш сега, или да ти нацртам?
Ништо не е важно, бев љубопитна. Благодарам на одговорот.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Ништо не е важно, бев љубопитна. Благодарам на одговорот.
Се надевам, но верувај ми и христијаните(албанци) го делат истото мислење за Косово, значи по тоа прашање не се разликуваме ама баш ич, и не сме поделени за ништо што е важно за интересите на Албанците, каде и да се.

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Се надевам, но верувај ми и христијаните(албанци) го делат истото мислење за Косово, значи по тоа прашање не се разликуваме ама баш ич, и не сме поделени за ништо што е важно за интересите на Албанците, каде и да се.
Во тоа најискрено ви се восхитувам, ние сме разделени не се обединовме кога се случи громорозно убиство (постоеја личности кои го оправдуваа тоа) и не знам со ваков став каде ќе стигнеме.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Една од поновите информации е дека е запалена црква на Косово
Е ова стварно не го разбирам. Што па на мајка им, им е крива црквата. Тоа е културно наследство кое припаѓа на целиот народ на Косово, па што ако муслиманите не одат во црква. Таа црква нема никаква врска со омразата и моменталната тензија што ја имаат двата народа. Исто важи и за џамиите.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Е ова стварно не го разбирам. Што па на мајка им, им е крива црквата. Тоа е културно наследство кое припаѓа на целиот народ на Косово, па што ако муслиманите не одат во црква. Таа црква нема никаква врска со омразата и моменталната тензија што ја имаат двата народа. Исто важи и за џамиите.
Па според мене, покажуваат некој вид доминација со тоа што ќе запалат црква, ваљда покажуваат кој е „газда“. Сељачка работа...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Каква е разликата дали ке запалиш граничен премин, дали ке запалиш црква или нешто друго?
И едното и другото мора да се казнува со целата тежина на законите.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Каква е разликата дали ке запалиш граничен премин, дали ке запалиш црква или нешто друго?
И едното и другото мора да се казнува со целата тежина на законите.
Бидејки не си ми доволно јасен те прашувам, сакаш да кажеш дека ги осудуваш албанците за ваквиот потег и сметаш дека не е праведно тоа што го прават?
Или можеби го оправдуваш тоа и сметаш дека е еден вид оправдана шпричина албанците така да возвратат, бидејки срби им го скршиле граничниот премин и сега као ајде ние ке им вратиме и ке им ја запалиме црквата?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Бидејки не си ми доволно јасен те прашувам, сакаш да кажеш дека ги осудуваш албанците за ваквиот потег и сметаш дека не е праведно тоа што го прават?
Или можеби го оправдуваш тоа и сметаш дека е еден вид оправдана шпричина албанците така да возвратат, бидејки срби им го скршиле граничниот премин и сега као ајде ние ке им вратиме и ке им ја запалиме црквата?
Осудувам секо палене и това на црква-ако се потврди и това на граничниот премин.
Нема како да палиш и да не очекуваш да запалат и твоjaта кукa.
Насилието порагja насилие.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Американските војници добиле наредба без предупредување да пукаат кон србите доколку се случи потешки инциденти.. А во едно НАТО ги прогласи Јариње и Брњак за воени зони..

http://daily.mk/cluster3/cb33d5aef0e933254a9a72be796874c2/842711
Каде што има сила нема правда, србите сакат или неќат, ќе морат да се смират и да се соочат со реалноста како ќе им се сервисира од САД и НАТО...

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/balkan/kfor-ja-prezema-kontrolata-na-preminot-jarinje-vo-severno-kosovo

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Па според мене, покажуваат некој вид доминација со тоа што ќе запалат црква, ваљда покажуваат кој е „газда“. Сељачка работа...
Дај линк, каде и која црква е запалена?

Зошто вака само шириш дезинформации...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Дај линк, каде и која црква е запалена?

Зошто вака само шириш дезинформации...
NAJNOVIJA VIJEST!!!! Zapaljena crkva na Kosovu... Cekamo i zvanicnu potvrdu!
Ова го прочитав на една од социјалните мрежи и пренесов, не е сигурна информација ама зошто да не ја пишам, што толку се возбуди да не не е типично ова за Косово ?

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Сум Албанец(муслиман), но може ли да знам што е тоа важно во овој случај, ако те интересира нешто друго персонално, прашај ме на Профил, или прати ми приватна порака;)?

Да си ми жив и здрав за ова. Тука лежи зајакот.. и нема да се објаснувам повеќе. Ти знаеш.

И, да.. неќам воопшто да кажувам дека ти, црногорецот или јас сум сепаратист, ама приказната твоја не држи вода. Црна Гора ја има таа земја, почва, домовина.. повеќе и од србите што ја имаат Србија. Кога ќе се навратам на Косово, не гледам како можеш да го споредиш со Црна Гора.. period. Уствари не, те прочитав и претходно, како тоа вие сте биле сложни без разлика на верата. Секако дека сте, кога силата се покажува со прст кон фамилијата.. и ја ќе сум. Срам да ти е.

И другар.., познававам многу албанци, другари, другарки, и девојка имав, секаде има добри и лоши, и овде, и таму.. ама овде само можам да прочитам пристрасност, со доза на култура и начин што и може, ама и немора да се испровоцираш. Ама ако човек те погледне подлабоко, ништо чудно, утре истава прича на некој бугарски форум да ја збориш, само место србите, македонците да бидат терористи.

Kajgana Shop

На врв Bottom