А1 отиде во стечај

Статус
Затворена за нови мислења.

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
абе преес гледав на а1 кажуваа они дека се под стечај јас сепак мислам дека и аден влегле во некоја драма трилерска и се фураат они уште незнаат дека не се под стечај него си праат филм у глава

Член од
24 март 2010
Мислења
15.319
Поени од реакции
26.252
абе преес гледав на а1 кажуваа они дека се под стечај јас сепак мислам дека и аден влегле во некоја драма трилерска и се фураат они уште незнаат дека не се под стечај него си праат филм у глава
Пак ги измеша апчињата бе?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ја запишувам реченицата и прва прилика ја носам на филозофски да ми ја разјаснат
ве молам колеги кајганџии бидете љубезни и ако некој во меѓувреме свати шо е поентава на реченицава да ми објасни. - однапред ви благодарам.

он топик. се радувам шо нема да го глеам јофе најискрено! дури и кога вртам по каналиве па случајно ке налетам на него ми се ежи кожава!
друго гревота за вработените кои остана без работа сега. оние кои се јаки новинари верувам дека полесно и побрзо ке успеат да се вклопат во некој друг медиум за разлика од оние поситни риби што им беа во медиумот.
трето. коа веќе е под стечај ме интересира една работа. на ТВ рекоа дека према УЈП должи 9 милиони евра а целоснит долг и према други фирми е 30 милиони. е сега ако го платат они то долг према ујп које 9 милиони евра дали може да продолжи и понатака со работа како најнормално што беше до сега или ке мора да ги врати сите 30 милиони према сите фирми кои е должник?
--- надополнето: Jul 26, 2011 10:20 PM ---
ne pravime muabet za gazdata za nego jasna e rabotata deka e kriminalec nego po kvalitet na programa e br.1 vo Makedonija edino dobra rabota e so nema da se gledaat turski serii :)
а уште пожалосна што ке преовладуваат само индијскине (полоши и од турските! поготово со нивниот специален ефект слоумоушн)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
коа веќе е под стечај ме интересира една работа. на ТВ рекоа дека према УЈП должи 9 милиони евра а целоснит долг и према други фирми е 30 милиони. е сега ако го платат они то долг према ујп које 9 милиони евра дали може да продолжи и понатака со работа како најнормално што беше до сега или ке мора да ги врати сите 30 милиони према сите фирми кои е должник?
Нормално дека треба да ги врати сите долгови. Меѓутоа, доколку расчисти со УЈП, постои законска можност да договори со останатите доверители нови услови на плаќање, (некои може да го отпишат долгот на пример) па да може да се рестартира и во текот на работењето да си расчистува со долговите.

S

Shellshock nam67

Гостин
Според тоа каква програмска шема имаа, емисии, серии и слично добро е што е затворена. Треба за сите катанец.
А тоа кого ругааа, кого величеа за време на вести не ме интересира.

п.с. Јове ќе го нема танананан :vozbud:
уште и бејби петрушевска да ја нема ќе ни цвета македонија

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Не само А1 туку и секоја фирма која должи на државата треба да ја следи иста судбина.Можеби и Сител е донекаде нечиста меѓутоа таква е ситуацијата и Сител е со позицијата така да што и да е нема никаква теорија да биде затворена,нажалост таа е реалноста и ова не е само во Македонија туку општо низ светот е така.

Во Америка да не плаќаш,затајуваш данок е речиси рамно на убиство.Секој што не плаќа треба да биде затворен,така кажуваат законите,во случајов само А1 е фатена и ќе биде затворена.Тоа е тоа.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Мислам дека сите знаат што всушност се случува, некои не сакаат да признаат, други викаат дека така мора(некои од страв некои од интерес). Но длабоко во себе си ја знаете вистината за ваквите случаи.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Мислам дека сите знаат што всушност се случува, некои не сакаат да признаат, други викаат дека така мора(некои од страв некои од интерес). Но длабоко во себе си ја знаете вистината за ваквите случаи.
Е која е вистината ајде просветли не. Вистината е дека А1 и вработените беа жртви на газда Велија кој треба да скапе во затвор и да си одлежи за тоа што цел живот работел криминално. За жал моќта на велија го сврте народот и сето ова го поврза како некоја голема хајка. Епа извинете ама дојде времето кога тие што преку ноќ станаа газди и газеа врз човечки животи сега треба да се најдат онаму кај што заслужуваат. А такви како него има уште ама ќе им дојде и нив времето.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
А1 телевизија е во стечај. За стечаен управник е назначен Ацо Петров, кој ја водеше и претстечајната постапка.
Со ова престануваат сите надлежности на раководниот тим на Телевизијата, на 234 луѓе, новинари, сниматели, монтажери, техничари, администрација им престанува работниот однос, а одговорноста за работењето ја презема државата, односно стечајниот управник.
Стечајниот управник утврди дека освен наводниот долг кон УЈП од 9,4 милиони евра А1 има обврски од уште 19 милиони евра. Истовремено А1 побарува 16 милиони евра по различни основи.
А1, овој тим што досега работеше, вечерва се одјавува од програмата, а веќе од утре, откако стечајниот управник ќе ги направи потребните консултации со Советот за радиодифузија ќе одлучи дали и каква програма ќе емитува на оваа фреквенција.
Згаснувањето на А1 каква што досега ја знаевте е епилог на 8-месечната битка за опстанок на првата приватна независна телевизија во Република Македонија, која континуирано зрачеше цели 18 години и беше медиумски лидер на овие простори.
А1 каква што сега ја знаете, заминува во историјата како медиум кој во континуитет ги промовираше и одржуваше европските принципи базирани на уредувачка политика што им даваше предност на граѓанските вредности и различностите.

Da se nadevame ke prodolzi programata.:)

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Кога не плаќале данок тоа е тоа.
Ги жалам вработените што мораа да ги сносат последиците од срањата на чичко Велија, и сите оние други фирми кои ги понесе со него.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.319
Поени од реакции
26.252
Ако Татјана Стојановска чита тука, и нудам работа кај мене дома.... Ќе биде осигурана, редовна плата, без затајување даноци и слично. Бујрум.
Друже не зае.аа оние од Канал 5, ни ја зедоа, па сега ја рекламираат како кафанска певаљка да е, не водителка на вести.:)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не е толку страшно според нив, уште даваат турски серии.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Брат намали со тоа хемијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom