Што е разлика помеѓу христијанин и ортодоксен?
.Командантите што беа од Албанија сите беа муслимани така да не продавај муда за бубрези шипо
.Секаде има исклучоци,ама мнозинството се сечени.Кои се тие Албанци христијани команданти што наредија да се запалат и урнат еден куп христијански цркви,манастири во Косово и Македонија?Албанци христијани ли го запалија манастирот во Лешок?Ниеден христијанин нема да дозволи некој да ја урне неговата светост-црквата и манастирот без разлика која нација припаѓа.Тоа ти е исто како да кажеш дека Македонци муслимани,Турци или Босанци ги запалија џамиите во Прилеп и Битола!!И немој да ми кажеш сега тие биле српски,македонски,вонземјански и бла бла бла.Црквата и манастирот е свето место за христијанинот без разлика дали е во Бугарија,Хрватска,Македонија или Америка.
Мене нити ме интересира за Албанија нити ништо,но неможете никој тука да фарбате.Како што кажав одиме,се дружиме со Албанци христијани,патем донесеме и по некоја невеста од таму и немаме никакви проблеми.
И,за крај да те прашам нешто зошто не си донесеш некој Албанец христијанин зет и не ја омажиш сестрати за него ако толку се сакате??
Исто важи и за другите тука??Јас тука прекинувам веќе зашто несакам да тупам на тема што нема врска со ова.