Па не ми зборувај мене за изолирани работи дека еден твој пријател има девојка од албанија или познаваш га еден од некој град и село, зборуваме за целина. Односите албанија и албанците надвор од неа само за вас се лоши и многу сте заинтересирани за такви односи, дали знаеш од кога е финансирана војна во косово на УЧК и во македонија ??? или нормално си гледал многу холовидски филмови дека еден агент од ција ке дојде тука и растур ке направи цел балкан ќе го разграничи па и на нас ЦИА ни помогнал . Половина од командантите во конфликтот 2001 беа од албанија христиани, ортодокси, муслимани.Ајде знам сега ќе ми го најдеш таа видео кога Менду Тачи беше во тирана на дебата преведена на македонски, Такви наивни радикални личности или групи има и кај муслиманите, христијанит ама тие не се резултат на цел албански народ. А за Исус Педер ја досега не сум чул од некоја навивачка група на албанците во македонија (мислам за Балистите, Шверцерите, Илирите) овие групи кои се директно поврзани со главна група ТКЗ во Тирана и од каде се креират политиките за навивање. Така да кажи ми ти еден факт дека од овие трите групи се пцуел на таков начин видео, или аудио.Кога Македонците христијани и Македонците муслимани имале војна меѓу себе?Албанците христијани од Македонија сите станаа горди Македонци друже..Јас познавам доста луѓе коишто имаат албанско потекло,но се христијани и тие денес се пишуваат како Македонци.Имаше и таков писател не ми текнува на името.Каде и да гостува македонска екипа секаде се скандира каурски пички,Исус е педер и слично така да не продавај муда за бубрези тука.Вашиот оџа од Косово го наполни стадионот во Чаир и сереше против Мајка Тереза(сереше против христијанството) дека не била муслиманка и затоа никој муслиман не треба да ја слави.Сите ние одиме во Албанија,пријатели сме со тамошните христијани,имаме невести од Албанија мажени за Македонци така да многу добро знаеме колку тие ве почитуваат вас и колку ве сакаат,а и вие нив.
Сали Бериша (муслиман) ја прогласи Албанија за муслиманска држава,а Алфред Мојсиу(христијанин) на универзитетот Оксфорд во 2005 година изјави дека вистинската религија во Албанија е христијанството,а исламот е само странска религија.Ете до толку се почитувате.Има мал милион такви примери,но сега не е време ни место.Друга е темата!!