Подготовки за ПРОМЕНА НА ИМЕТО!

Дали сте за било каква промена или додавка на името на нашата земја РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?

• Вкупно гласачи
    188

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Не бе друже, одамна сум кренала раце од народов, ако случајно има протест за менување на името ни тогаш нема да излезам, туку ќе седам дома и ќе јадам пуканки, гледајќи ги истите оние што контра-протестираа како протестираат и прогласуваат нов предавник. :)
Ова ти е грешка, ако има протест треба да излезеш, само така се менува нешто.А не од седење дома и јадење пуканки.И на овие протести за убиството имаше контра протест па ништо не направија..
Инаку да, ако има протест против промена на името, јас излегувам и не се двоумам.Присуствував и на протестите против полициската бруталност, ништо нема да ме спречи повторно да излезам на улица.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Не бе друже, одамна сум кренала раце од народов, ако случајно има протест за менување на името ни тогаш нема да излезам, туку ќе седам дома и ќе јадам пуканки, гледајќи ги истите оние што контра-протестираа како протестираат и прогласуваат нов предавник. :)
Супер штом така,баш од тие како тебе и на тебе сличните,не ни се пишува добро воопшто и баш поради таквите како вас не сакам да постои Македонија како држава,бидејќи вие највеќе ја срамите,рамо до рамо со сите куртон политичари и дојденци.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Koга Никола ќе се појави на тв и храбро ќе каже за компромисот како бил наш триумф,предлагам да се однесе во затвор и таму да му се направи едно добро сливување(што и да е тоа-Noortic знае де).

П

Пепси_

Гостин
Па како и да го сменат името ние ќе останеме чурук држава и чурук народ бе да ти еам името. И мене името да ми го смене сеа некој јас пак тој човек ќе бидам таков каков што сум.

Па остај тоа името шо ќе го сменат барем и нешто друго нека сменат,нека ја сменат оваа невработеност,нека сменат нешто на по убаво а не само споменици да ми редат,нека направат нешто,да заличе државата на европска држава, а не само европски закони воведуват а државата ни е никаква.Тоа е исто како готова храна за мачиња да му даваш на кучето ебате.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Секој оној што ќе помисли на референдум за име, а не па да дискутира дали е правилно и неправилно, подобро нека се исели уште од сега.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
па добро ке седиш ти дома со пуканки, ти сакаш да се смени името, така имаш гласано на анкетава.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Земја која е веќе во банкрот ќе ни го менува името? Мизерија ќе бидеме ако на било каква промена се согласиме. И да, да им се мочам на гробот на сите што ќе се дрзнат да го сменат она што не е лично наше, туку било, е и ќе остане на многу генерации! Не сум јас тој кој може да го смени името. Не, поради предците и поради нашите потомци!
А Европа и цел свет можат слободно да си ги напинат двојните стандарди во задникот...
И сиромав и богат, Македонец сум и ќе бидам и нема да дозволам слабаци и безрбетници да го уништат тоа со заокружувње на ДА. А тие во Влада ни на сон не треба да се дрзнат да стават вакво нешто на референдум....

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ме радува резултатот на анкетата. Со вакви резултати можеме на референдум а потоа преговорите да престанат засекогаш...За име и идентитет не се преговара...ТОЧКА...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Сета оваа сапунуца требаше да се реши со референдум, па и ако уште има шанси за тоа, така треба да биде. Значи најпрво да се средат сите други реформски глупости и името да се остави на крај...

А не вакви срања и оние идиотски дипломатски изјацви од секого и секаде „Останете конструктивни“ - „Остануваме конструктивни“. Па да му е*ам мајката, Грција отворено си кажува дека има своја црвена линија, нашиве играат ташакот со таа конструктивност... Значи да се реши се друго и да се остави името за референдум.

И да има јасно прашање - Дали сте за промена на името во Вардарска/Северна/Горна Македонија, и со тоа автоматски и сигурен влез во ЕУ и НАТО !?

е, па тек тогаш да му се остави време на народот да размисли за што е.

Јас лично сум против промена на името и по цена на ЕУ и НАТО. Не е тоа гаранција за економска експанзија. Видете ја Црна Гора што направи со Русија, и какви инвестиции цепаат таму Русите... 500 години сме биле под источна култура и сеа името ќе си го менуваме за да станеме западњаци. К*р ќе станеме, ќе го смениме името, но карактерот ќе ни остане ист, нема да стане западњачки, ќе бидеме ко изгубени, повторно... и повторно...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
И кога сме кај референдум не би било лоше да има и дополнително прашање.
„Дали сте за враќање на знамето од Кутлеш„?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
нема потреба да излегуваш и онака само Македонци ќе имаат право на глас да се изјаснат пошто само нив ги засега ова

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
нема потреба да излегуваш и онака само Македонци ќе имаат право на глас да се изјаснат пошто само нив ги засега ова
Тука си во голема заблуда. 35% гласови ЗА промена на името рачунај ги од старт на референдумот.

I

Iblis

Гостин
Лол, колку си грешка, почни од Албанците, колку од нив ќе излезат и колку ќе се за промена на името(23% според сегашната статистика?) , некако есапот го е замрсен а?

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Гроб да не му се знае, и потомство да му се сотре на секој кој политичар кој ќе потпише промена на името на Македонија.
А сите такви кои ќе јадат пуканки дома, да им бидат последни!

I

Iblis

Гостин
Јаки на форум, ама ај ако стигне до тоа дали ќе ве видиме...

Kajgana Shop

На врв Bottom