тоа 1800 еур е само за локацијата каде сега се гради , Горица 1, на местото на хотелот што беше ... а инаку мислам дека во Охрид цените се до 1300 ЕУР за новоградбаРеков погоре во написот на Капитал - цените во Охрид ме зачудија!? 1,800,-!?
тоа 1800 еур е само за локацијата каде сега се гради , Горица 1, на местото на хотелот што беше ... а инаку мислам дека во Охрид цените се до 1300 ЕУР за новоградбаРеков погоре во написот на Капитал - цените во Охрид ме зачудија!? 1,800,-!?
Нема шанси од проста причина што секој сака да заработи повеќе пари друга приказна е Турција и Албанија,Интересна е обзервацијата дека во Македонија во основа народот и јавното мислење е дека треба да има поефтини недвижнини. Т.е. народов сака да падне цента а токму тие ја држат висока. Државата речи си и да нема улога во движеањето на цената на недвижностите. Додека во САД е сосема спротивно тие сакаат повисоки цени а државата неможе дури и на вештачки начин да ги подигне.
Во Капитал прочитав цена 1,800,- линкот го дадов погоре.... еве како оди текстот:тоа 1800 еур е само за локацијата каде сега се гради , Горица 1, на местото на хотелот што беше ... а инаку мислам дека во Охрид цените се до 1300 ЕУР за новоградба
Зависи каде се цените да речеме ако комплекс на Халкидики е блиску до плажа тогаш Баце мора да е скап NO EXCUSE Zmigo ако е некаде далеку тогаш е поефтин ама Грција има плажи и крајбрежје колку 10 Македонии така.Во Капитал прочитав цена 1,800,- линкот го дадов погоре.... еве како оди текстот:
Од Ремис, градежната компанија која гради апартмани во Охрид, оценуваат дека 1.800 евра за метар квардатен не е прескапо. “Ги градиме по стандарди на хотели со пет ѕвезди и затоа цената од 1.800 евра е повеќе од издржана.“
Веројатно толку одат. Мене ме интересира која е таа будала која плаќа 1800 за м2.... споредба со Халкидики направил авторот на текстот - Неа Мудања 700-900 Евра/м2.... Денес слушнав (ова НЕПРОВЕРЕНО!) Бугарското Черно море, дури и Златни Пјасци паднале цените на 600 Евра/м2!?..... Добро сега. Охрид што е право - право е - 2 пати поубав (читај поскап!) е од Халкидики и трипати поубав од пјасците!