Стан во Скопје или Охрид чини колку апартман на море

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
Реков погоре во написот на Капитал - цените во Охрид ме зачудија!? 1,800,-!?
тоа 1800 еур е само за локацијата каде сега се гради , Горица 1, на местото на хотелот што беше ... а инаку мислам дека во Охрид цените се до 1300 ЕУР за новоградба

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Интересна е обзервацијата дека во Македонија во основа народот и јавното мислење е дека треба да има поефтини недвижнини. Т.е. народов сака да падне цента а токму тие ја држат висока. Државата речи си и да нема улога во движеањето на цената на недвижностите. Додека во САД е сосема спротивно тие сакаат повисоки цени а државата неможе дури и на вештачки начин да ги подигне.
Нема шанси од проста причина што секој сака да заработи повеќе пари друга приказна е Турција и Албанија,
конкуренцијата е мала во Македонија а има и доста давачки и пари под рука МИТО,

па сега видете како е да си градежнинк ЕМ УБАВО ЕМ КИЛАВО,

Сењорита сакаше да отвори бензиска пумпа па на крај виде колку пари требаат за таква авантура.No way!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
Да имаше законско решение (можда има, но и да има не се почитува) за потекло на имот немаше да се толку високи цените. Од дилање се и сешто, од приватизации, од буквално лоповлук неоданочени, внесени по разни канали до надвор...Како ќе купи/изгради објект за 200-300 илјади па и до милион евра ако парите му се од нелегални бизниси. Не се од нивата сигурно.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
се додека има побарувачка ќе е висока цената во Охрид ... а побарувачка има од тие што не се од Охрид и сеуште се гради ... све е тоа за викендаши, па добро, и за понекој Охриѓанец ... има многу згради каде на зима до 5 станови се вселени ... ми се жалеше еден другар дека не можеле куќен совет да основаат или пак да соберат пари за одржување на зградата бидејќи 80% од становите биле од страна ...

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
тоа 1800 еур е само за локацијата каде сега се гради , Горица 1, на местото на хотелот што беше ... а инаку мислам дека во Охрид цените се до 1300 ЕУР за новоградба
Во Капитал прочитав цена 1,800,- линкот го дадов погоре.... еве како оди текстот:
Од Ремис, градежната компанија која гради апартмани во Охрид, оценуваат дека 1.800 евра за метар квардатен не е прескапо. “Ги градиме по стандарди на хотели со пет ѕвезди и затоа цената од 1.800 евра е повеќе од издржана.“
Веројатно толку одат. Мене ме интересира која е таа будала која плаќа 1800 за м2.... споредба со Халкидики направил авторот на текстот - Неа Мудања 700-900 Евра/м2.... Денес слушнав (ова НЕПРОВЕРЕНО!) Бугарското Черно море, дури и Златни Пјасци паднале цените на 600 Евра/м2!?..... Добро сега. Охрид што е право - право е - 2 пати поубав (читај поскап!) е од Халкидики и трипати поубав од пјасците!

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Во Капитал прочитав цена 1,800,- линкот го дадов погоре.... еве како оди текстот:
Од Ремис, градежната компанија која гради апартмани во Охрид, оценуваат дека 1.800 евра за метар квардатен не е прескапо. “Ги градиме по стандарди на хотели со пет ѕвезди и затоа цената од 1.800 евра е повеќе од издржана.“
Веројатно толку одат. Мене ме интересира која е таа будала која плаќа 1800 за м2.... споредба со Халкидики направил авторот на текстот - Неа Мудања 700-900 Евра/м2.... Денес слушнав (ова НЕПРОВЕРЕНО!) Бугарското Черно море, дури и Златни Пјасци паднале цените на 600 Евра/м2!?..... Добро сега. Охрид што е право - право е - 2 пати поубав (читај поскап!) е од Халкидики и трипати поубав од пјасците!
Зависи каде се цените да речеме ако комплекс на Халкидики е блиску до плажа тогаш Баце мора да е скап NO EXCUSE Zmigo ако е некаде далеку тогаш е поефтин ама Грција има плажи и крајбрежје колку 10 Македонии така.

Kajgana Shop

На врв Bottom