Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Изгледа малку беше тоа книжулето што ни го напишал, па за неверни томи и ФБ профил отворил. Не е заебанција то ееееееееееееееее. Божја работа
Изгледа малку беше тоа книжулето што ни го напишал, па за неверни томи и ФБ профил отворил. Не е заебанција то ееееееееееееееее. Божја работа
„Зар си Ти поголем од нашиот татко Авраам - кој умре? И пророците умреа. За кого се претставуваш Ти Самиот?” Исус одговори: „Ако Јас се прославувам Самиот Себе, Мојата слава е ништожна; Мене Ме прославува Мојот Татко, за Кого вие велите дека е ваш Бог.“ (Исус Христос, ев. Јован 8:54, Библијата)Во другиот цитат не вика НИШТО ПРИБЛИЖНО на „Јахве е мојот татко“.
Јас не се сеќавам кога последен пат сум му се обратил на татко ми по име. Тоа би го навредило мојот, а и секој друг татко. Секој татко сака неговото дете до му се обраќа со: татко, тато, а не по име, ниту со титулите: „стари“, „матори“ и сл. Оттаму е сосема очекувано што Исус не му се обраќал на Бог по име, туку го нарекувал Татко. Но сепак како што видовме погоре Исус јасно кажал дека еврејскиот Бог (Јахве) е Неговиот Татко.Ако Јахве навистина бил татко на Исус, вториов експлицитно ќе го кажел тоа. Ќе си го именувал татка си. Исус тоа не го прави НИКАДЕ во Библијата.
Исус, на ниту едно место во Библијата не го именува својот татко. Пошто е тоа библиски факт, а не претпоставка, сосем е можно Исус под „татко“ да подразбира Шива, Маниту, Один, Митра или било кој друг од 5000-те богови кои оргинираат по земјава.„Зар си Ти поголем од нашиот татко Авраам - кој умре? И пророците умреа. За кого се претставуваш Ти Самиот?” Исус одговори: „Ако Јас се прославувам Самиот Себе, Мојата слава е ништожна; Мене Ме прославува Мојот Татко, за Кого вие велите дека е ваш Бог.“ (Исус Христос, ев. Јован 8:54, Библијата)
Луѓето што имаат елементарно, потпросечно познавање на Јудеизмот знаат дека евреите велат дека Јахве е нивниот Бог.
Луѓето што имаат елементарно, потпросечно познавање на Библијата знаат дека евреите велат дека Јахве е нивниот Бог.
Кога евреинот ќе рече Алелујах - тој вели: Слава Му на Јахве!
Евреинот го спомнува Божјото свето Име кога ги спомнува и старозаветните пророци и водачи: Исаија (Јешајах), Еремија (Јирмејах), Илија (Елијах), Неемија (Нехемијах), Јешуа (Јехошуа), Софонија (Зефанијах), Авдија (Обадјах), Захарија (Зекарјах) итн.
На скоро секоја еврејска синагога го има Божјото Име (тетраграматонот ЈХВХ = Јахве)
Пребарувај и во твоите библии (google, wikipedia) и таму ќе најдеш дека евреите го обожаваат Јахве.
Најди некој евреин (верник) на социјалните мрежи и тој/таа ќе ти каже дека тие го обожаваат Јахве.
Исус вели: „Мене Ме прославува Мојот Татко, за Кого вие велите дека е ваш Бог.“ (Исус Христос, ев. Јован 8:54, Библијата)
Значи Исус овде јасно, дирекно, експлицитно и недвосмислено кажал дека Јахве е Негов Татко. Просто како два и два. Јасно како ден.
Јас не се сеќавам кога последен пат сум му се обратил на татко ми по име. Тоа би го навредило мојот, а и секој друг татко. Секој татко сака неговото дете до му се обраќа со: татко, тато, а не по име, ниту со титулите: „стари“, „матори“ и сл. Оттаму е сосема очекувано што Исус не му се обраќал на Бог по име, туку го нарекувал Татко. Но сепак како што видовме погоре Исус јасно кажал дека еврејскиот Бог (Јахве) е Неговиот Татко.
Исус јасно го именувал Бог како Јахве кога рекол: „Духот на Јахве е над Мене“ (Исус Христос, ев. Лука 4:18, Библијата)
Оваа како и другите теми на подфорумов се исклучок во оф-топик правилото на Кајгана.Ова е тема прашања до христијаните, ако сакате отворете си тема во која ќе си
комуницирате меѓу себе и никој нема да ве замара.
Атеизмот е тренд, така да не се буни ти многу да не попиеш бан.Оваа како и другите теми на подфорумов се исклучок во оф-топик правилото на Кајгана.
Оф-топикот со атеистичка Чек-Дис-Аут содржина интезивно циркулира во сите теми на овој подфорум.Тоа е прилично забележителен тренд, чиј одраз е во милион постови на темите во религија.
Прилично толерантно од страна на форумското раководство кое сосема поинаку реагира на слични однесувања кај други подфоруми.
Меѓутоа, ете факт е дека ова е приватен форум и никој не не тера со сила, тука да сме. Ја да иам форум, веројатно и ја ќе праам како сакам.
Не станува тука збор за субјективни ставови, кои сакаш да ги наметнеш, туку за обични технички прашања.Атеизмот е тренд, така да не се буни ти многу да не попиеш бан.
Се шалам, добро си е раководството...туку вие сте видови во исчезнување кој ви е крив
На петок 13 папата им тури к*р на витезите, што мислиш зошто е овој поход сега?
По линија на помал отпор секогаш одат работите.Не станува тука збор за субјективни ставови, кои сакаш да ги наметнеш, туку за обични технички прашања.
Кај смее а кај не смее да се оди оф-топик?
На подфорумов религија има илјада и еден оф-топик пост со сеирџијска (анти-христијанска*) содржина.
Оф-топик сеирење или само едното од двете се санкционира на другите подфоруми, а тука се дозволува наголемо.
Идите пробајте заебавајте се вака со темите у мода и љубав и слични форуми, па ќе видите како ќе заврши тоа.
Можеби има некое правило што не сум го прочитал (некаков исклучок за форум религија).
*небитно за муабетов
Кој тоа?Ама кога ќе дојдат до ѕид како пичици се ......јбг тоа е.
Колку е оф топик, е твое субјективно мислење, тој е форумот, ако ти се пишува пишувај. Ако не најди си пообјективни (според тебе) форуми кај што атеистите не смеат да пишуваат, кај што модераторите се нетолерантни кон секое неверско пишување и таму ќе можеш да комуницираш само со истомисленици (да не рекламирам овде такви форуми)Не станува тука збор за субјективни ставови, кои сакаш да ги наметнеш, туку за обични технички прашања.
Кај смее а кај не смее да се оди оф-топик?
На подфорумов религија има илјада и еден оф-топик пост со сеирџијска (анти-христијанска*) содржина.
Оф-топик сеирење или само едното од двете се санкционира на другите подфоруми, а тука се дозволува наголемо.
Идите пробајте заебавајте се вака со темите у мода и љубав и слични форуми, па ќе видите како ќе заврши тоа.
Можеби има некое правило што не сум го прочитал (некаков исклучок за форум религија).
*небитно за муабетов
Така е. Станува збор за мое субјективно мислење.Колку е оф топик, е твое субјективно мислење, тој е форумот, ако ти се пишува пишувај. Ако не најди си пообјективни (според тебе) форуми
Веројатно не правиш разлика помеѓу технички термин како оф-топик и нешто релативно како личен став и ориентација.кај што атеистите не смеат да пишуваат, кај што модераторите се нетолерантни кон секое неверско пишување и таму ќе можеш да комуницираш само со истомисленици (да не рекламирам овде такви форуми)
А како да се одговори на манипулатор кој тврди дека диносаурусите живееле со луѓето пред 5 илјади години? Како да се одговори на идиот кој постојано тропа глупости за медитации лао мао блао, постојано се контрадицира, член кој сите одамна престанаа да го сфаќаат сериозно. Како?На подфорумов религија има илјада и еден оф-топик пост со сеирџијска (анти-христијанска*) содржина.
Ова е форум за религија, темите се такви, дискусиите исто-така. Без разлика на ставот на дискутантите не е дозволен сеир и оф топик. Исто е и на сите други форуми.А како да се одговори на манипулатор кој тврди дека диносаурусите живееле со луѓето пред 5 илјади години? Како да се одговори на идиот кој постојано тропа глупости за медитации лао мао блао, постојано се контрадицира, член кој сите одамна престанаа да го сфаќаат сериозно. Како?
На глупоста се одговара само со сеир.
Не братче ти ги мешаш работиве. Оф топик, е пак твое субјективно мислење. Во секое искажување има некоја поента. Ти се допаѓало или не.Веројатно не правиш разлика помеѓу технички термин како оф-топик и нешто релативно како личен став и ориентација.
Ова второво не е тема на моите постови сега, тука. Приметувам дека ги мешаш работите.
Исус рекол: „Мене Ме прославува Мојот Татко, за Кого вие велите дека е ваш Бог.“ (Исус Христос, ев. Јован 8:54, Библијата)Исус, на ниту едно место во Библијата не го именува својот татко. Пошто е тоа библиски факт, а не претпоставка, сосем е можно Исус под „татко“ да подразбира Шива, Маниту, Один, Митра или било кој друг од 5000-те богови кои оргинираат по земјава.