Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Шупциве немаат шанса со Инел
http://www.inel.mk/

А плус ќе иделе во Неготино каде исто има Инел..Џабе им е неможат да одат со конкуренцијава.Плус овие имаат поголеми брзини ТК не.Инаку на Хајперспеј е неограничен трафикот.Инаку овоа со брзината ај некако гајле ми е оти се тапа ама лимитот мора да се зголеми!!!!
оу шет
40 мбпс

ама имаат неограничен и со лимит и после на 1 мбпс
инаку го гледам тој пакетот за 790 ден со 200 гб
а и јас толку пќакам кај овие леле ама кабел ама кога ќе надминам 6000 мб значи плус 300 доплаќам значи 56 гб наспроти 200 гб од ИНЕЛ

а телекабел не знам шо планира со влезот во кавадарци
дали ќе се вади со тој хиперспејс и како шо викаш со ФЛЕТ понуда - ама да не се намалува брзината после 200-300 гб или стварно е ФЛЕТ?

дали можи тој хиперспејс да го користат сите корисници на леле ама кабел?????
оти не знам дали има секаде доксис 3

значи за 2500 ден од Инел (колку шо е и на хиперспејс од леле ама кабел) имаш 20 мбпс и 250 гб месечно после од коњ на магаре со брзината - море какво магаре туку на куче (чивава), на хиперспејс имаш 60 мбпс (барем така лани кажа некој) и исто така флет само не знам колку имаш трафик со таа брзина

значи испаѓа (за жал) дека леле ама кабел има појака понуда од инел

:tapp:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
оу шет
40 мбпс

ама имаат непграничен и со лимит и после на 1 мбпс
инаку го гледам тој пакетот за 790 ден со 200 гб
а и јас толку пќакам кај овие леле ама кабел ама кога ќе надминам 6000 мб значи плус 300 доплаќам значи 56 гб наспроти 200 гб од ИНЕЛ

а телекабел не знам шо планира со влезот во кавадарци
дали ќе се вади со тој хиперспејс и како шо викаш со ФЛЕТ понуда - ама да не се намалува брзината после 200-300 гб или стварно е ФЛЕТ?

дали можи тој хиперспејс да го користат сите корисници на леле ама кабел?????
оти не знам дали има секаде доксис 3

значи за 2500 ден од Инел (колку шо е и на хиперспејс од леле ама кабел) имаш 20 мбпс и 250 гб месечно после од коњ на магаре со брзината, на хиперспејс имаш 60 мбпс (барем така лани кажа некој) и исто така флет само не знам колку имаш трафик со таа брзина

значи испаѓа (за жал) дека леле ама кабел има појака понуда од инел

:tapp:
На Hyperspace пакетот брзината не е дефинирана.Значи од 0 до 30мбпс ама се зависи од колку е моментално оптеретена мрежата.Инаку 2500 да дадам за таква глупост нема шанси

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
па добро бе мајка му млада
од 0 до 30 ццц а велеа дека со доксис 3 ќе се решат проблемите со брзината,дека ќе биди стабилна (или ова само за ТК не важи) а јас пак прашвам за трафикот :pos:

и 15 тб да даваат со 1 мбит ништо не прај чоек

пак се изнервирав

кејблтееееееееееееееееееееееел :(

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
па добро бе мајка му млада
од 0 до 30 ццц а велеа дека со доксис 3 ќе се решат проблемите со брзината,дека ќе биди стабилна (или ова само за ТК не важи) а јас пак прашвам за трафикот :pos:

и 15 тб да даваат со 1 мбит ништо не прај чоек

пак се изнервирав

кејблтееееееееееееееееееееееел :(
Не се нервирај за џабе нема спас.Тоа со тој фамозен Доцсис 3.0 ништо не бидна.Само они си знаат.Мислам дека попрво на Марс ќе стапне човекот одколку нивната мрежа да се среди.Нема везе ќе трпиме.Тоа само во Скопје го има имплементирано но кој го користи на такви скапи пакети....

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
арно велиш - кој го користи

уште 800 ден ќе доплати и ќе има оптички од т хомичите и барем стабилен и + со скромни 500 гб,барем знајш на шо си
или уште подобро од кејблтел ќе стави ем поевтин ем Флет

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
арно велиш - кој го користи

уште 800 ден ќе доплати и ќе има оптички од т хомичите и барем стабилен и + со скромни 500 гб,барем знајш на шо си
или уште подобро од кејблтел ќе стави ем поевтин ем Флет
И плус кога ќе поминеш сообраќај имаш намалена брзина 1мбпс што не е лошо.Кај овие со 256кб само страни да отвараш.Добро тоа и ајде сеедно ама уплоадот уште е на срамни 512кбпс и тоа е да се крстиш со лева рака.Можат да зборат што сакаат ама дефинитивно одат надолна линија а тие последни ќе признаат.Сега видоа дека неможат да се носат со модерна конкуренција па почнаа по мали градови да одат по нови муштерии каде што нема брз интернет и владее монопол на Т Хоме.Големите градови ќе ги губат, време е по селата да одат.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
И плус кога ќе поминеш сообраќај имаш намалена брзина 1мбпс што не е лошо.Кај овие со 256кб само страни да отвараш.Добро тоа и ајде сеедно ама уплоадот уште е на срамни 512кбпс и тоа е да се крстиш со лева рака.Можат да зборат што сакаат ама дефинитивно одат надолна линија а тие последни ќе признаат.Сега видоа дека неможат да се носат со модерна конкуренција па почнаа по мали градови да одат по нови муштерии каде што нема брз интернет и владее монопол на Т Хоме.Големите градови ќе ги губат, време е по селата да одат.

Член од
21 март 2011
Мислења
86
Поени од реакции
40
не работам во телекабел само пуштив да видите кои брзини се очекуваат ...

за тоа дека ќе пропадне или не не е наша дискусијата, бидејки само во 1 страна овде мислења и спит тестови гледаме во просек 2 лоши и 8 добри ...

она што досега несакав да с иго признаам, но во последниот месец дена го гледам е фактот колку кабелските оператори зависат од трети лица во обезбедувањето на квлитетен сервис. само во моето маало изминативе 30 дена имавме најмалце 15 немања на струја на одреден реон, а некогаш и цело маало поради т.н редовни наградби на дистирбутивната мрежа и едно 10-12 случаи кога поради градежни активности - водово, гасовод, нова улица и кружен тек, проширување на булевар и сл. кога некој поради непочитување на туѓа инсталација прави лом со кокасијални и оптички кабли.

значи од тука мислам дека темава треба да биде во дискусија коај е релана а не со сеирџиски тон ...

што се однесува на моментот колку има исклучувања или приклучувања не е ни мое, но ни ваше да коментираме барем додека не излезат операторите со официјални бројки ...

бидете ми поздравени и очекувам дискусија на ниво ...
Г. Бидиков ако може да ни објасните кога се очекуваат тие брзини, за каква цена и дали треба пак да фрламе пари за нови модеми.
Во мојата населба нон-стоп имало струја и нема никакви надградби ама интернетот пак е беден, така да освен телекабел не знам кои други кабелски оператори зависат од трети лица (сите зависат од некој и т-хоме имаат кабли како што знам па нивните се постојано ОК).
Само не ми кажувајте со изрази како наскоро и слично туку кажете отприлика кој месец ќе можеме да имаме и ние таков интернет како што прикажувате и за која цена.
Поздравче.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Г. Бидиков ако може да ни објасните кога се очекуваат тие брзини, за каква цена и дали треба пак да фрламе пари за нови модеми.
Во мојата населба нон-стоп имало струја и нема никакви надградби ама интернетот пак е беден, така да освен телекабел не знам кои други кабелски оператори зависат од трети лица (сите зависат од некој и т-хоме имаат кабли како што знам па нивните се постојано ОК).
Само не ми кажувајте со изрази како наскоро и слично туку кажете отприлика кој месец ќе можеме да имаме и ние таков интернет како што прикажувате и за која цена.
Поздравче.
дете, полека со анализиве на провајдериве многу ти се површни ... плус не е тоа темата ... во секоја населба има проблеми секој провајдер и исте зависат од трети лица ...

иначе за ова што јас го псотирав потребн ое да има корисникот доксис 3 модем ... такви модеми има да се купат во телекабел а каква ќе биде политиката за нивна замена или купување не е мое да кажам ќе биде тоа кажано од неофицијално лице кое не е во функција на креирање на политиките на одредена компанија.

иначе технички за доксис3 спремно е цело скопје и мислам штип така што што се однесува до мене брзините се веќе тука - прашањето е по кои пазарни услови и како ке бидат понудени на крајните корисници ... бидејќи не би било фер да се наметнуваат непотребни трочоци за опрема и пакети кај крајните корисници доколку тоа не им е потребно ...

мислам дека сум доволно јасен а...
--- надополнето: Jul 29, 2011 8:43 PM ---
Не се нервирај за џабе нема спас.Тоа со тој фамозен Доцсис 3.0 ништо не бидна.Само они си знаат.Мислам дека попрво на Марс ќе стапне човекот одколку нивната мрежа да се среди.Нема везе ќе трпиме.Тоа само во Скопје го има имплементирано но кој го користи на такви скапи пакети....
како не биднало еве полна година дена користам доксис3 модем и секој прекин бил исклучиво кривица на снемување стурја ... прекинете да трескате зелени ќе почнат да ве бришат...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
дете, полека со анализиве на провајдериве многу ти се површни ... плус не е тоа темата ... во секоја населба има проблеми секој провајдер и исте зависат од трети лица ...

иначе за ова што јас го псотирав потребн ое да има корисникот доксис 3 модем ... такви модеми има да се купат во телекабел а каква ќе биде политиката за нивна замена или купување не е мое да кажам ќе биде тоа кажано од неофицијално лице кое не е во функција на креирање на политиките на одредена компанија.

иначе технички за доксис3 спремно е цело скопје и мислам штип така што што се однесува до мене брзините се веќе тука - прашањето е по кои пазарни услови и како ке бидат понудени на крајните корисници ... бидејќи не би било фер да се наметнуваат непотребни трочоци за опрема и пакети кај крајните корисници доколку тоа не им е потребно ...

како не биднало еве полна година дена користам доксис3 модем и секој прекин бил исклучиво кривица на снемување стурја ... прекинете да трескате зелени ќе почнат да ве бришат...
Хмм ајде да видиме дали ќе излезе како што ти викаш но се сомневам.Инаку да и Штип има доцсис 3.0

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Сега за сега скапи се доцсис 3 модемите. Можда со некоја акција да ги има.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
Сега за сега скапи се доцсис 3 модемите. Можда со некоја акција да ги има.
И да го имаш сеедно.Ако си на пакет 500 денари па ти е 8мбпс брзина не добиваш ништо.Е сеа дали ќе ти го конфигурираат да работи со 4 стрима или па со 1 незнам ама сега за сега е далеку од исплатливо

Член од
21 март 2011
Мислења
86
Поени од реакции
40

Види вака Дата:
Прво, не сум дете, убаво те прашав како човек на висока нога, а ти солиш памет со изрази како дете.
Второ, ТИ ја почна темата дека зависеле од трети лица па еве ја ќе ја затворам уште одма: Не ме интересира дали зависеле од трети лица телекабел (нити пак другите ги интересира). Јас плаќам исто пари како и секој друг за мојот пакет па имам беден нет, како и многу други по форумов.
Трето, до тебе ако се однесувало, ќе вртевме по тел кај тебе за да бараме техничка, а не на 6121612. Брзините ако биле кај тебе ОК кај другите од нас не биле, како што може да се види од постовите уназад.

Снемува струја негде у Мариово изгледа, па срање ми е нетов сега а?

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Види вака Дата:
Прво, не сум дете, убаво те прашав како човек на висока нога, а ти солиш памет со изрази како дете.
однесуваувањето и речникот ти е како на тинејџер па оттука пак ќе ти кажам дете ... колку пати си се јавил во техничка подршка и дали воопшто си се пожалил и си побарал да го решат проблемот...

бидејќи незнаете како се дискутира - нема што повеќе да се обидувам да се објеснувам со вас јас дадов личен пример како серивс стабилен со години станал нестабилен поради трето лице вие тоа го земате здраво за готово. што да ви кажам друго освен ако толку сте незадоволно видете една од двете опции - или барајте техничка помош или барајте друг оператор. темава не е место кај што се лечат фрустрации ...

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
НЕМААА пак е 50 гига и уште намалена брзина.Кој знае коа ќе ја ресетираат.Вери хепи
Брзината не се ресетира одма после 00: 00 часот туку кај мене секој први во 01:40

Kajgana Shop

На врв Bottom