Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Сега за сега само Скопје има целосен Доксис 3.0 а другите градови само во деловни,односно само деловни објекти и тие со врски.Се јавив и рекоа нема намера за зголемување на пакетите наскоро сметале дека нема потреба за тоа.На секој различно му кажуваат.Нешто конекцијата ми полуде овие денови пинг до небо пријавив проблем гајле им е.Сега ќе им поднесам приговор во АЕК па да видиме кој е попаметен.Кејблтел се од друга страна чудни.Кај мене секаде има освен во мојата населба и таа до мене.3 години им се јавувам и ништо.А се што треба да направат е еден ипол км инфраструктура.Да не те разочарувам ама чим толку не им се прави не па да се шират.
Доксис 3.0 во другите градови во 2114 год ќе има (најрано)
и шо направи со приговорот (помогна нешто или џабе)

туку мене на 2-3 дена ми иди нова ИП (изгледа динамичка имам - пак) :vozbud:
или нешто од жешкото се има пореметено кај нив (или кај мене) оти така и лани беше
модераторите ќе можат да гледаат од сега оти ме немаше некое време

според рекламата
не за онаа старата - кабел си е кабел туку за оваа најновата - да купуваме МКД производи
е ќе купуваме ама ако вреди а пошто не вреди..... :drk:

срамота за кејблтел,за два чекори не ти пуштаат кабел а јас чекам да се прошират во цела држава или барем во мојот град

Член од
31 јануари 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
Дали сегде во Ченто е ТАПА нетот на ТК...или само низ бандерите на мојата улица?

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
хммм нешто не е во ред ...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
Кога ќе работиш во Телекабел :)
Тоа е :) Искрено се надевам дека вака ќе продолжат бидејќи многу сакам да пропадне целиот оператор.Можат колку сакаат спидтест да стават ама факт е дека дневно имаат минимум 20 исклуќувања на ниво на град.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Јас сум повеќе од година дена корисник на телекабел и немало некаков поголем проблем, еднаш ми снема нет ама беше во недела. Така да ништо страшно. Порано бев на Оне и Он.нет и имав доста често јавувања за да пријавам дефект. Така да сум задоволен од телекабел и не би сакал да пропадне операторов зошто кај мене е 99,99 up-time.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
не работам во телекабел само пуштив да видите кои брзини се очекуваат ...

за тоа дека ќе пропадне или не не е наша дискусијата, бидејки само во 1 страна овде мислења и спит тестови гледаме во просек 2 лоши и 8 добри ...

она што досега несакав да с иго признаам, но во последниот месец дена го гледам е фактот колку кабелските оператори зависат од трети лица во обезбедувањето на квлитетен сервис. само во моето маало изминативе 30 дена имавме најмалце 15 немања на струја на одреден реон, а некогаш и цело маало поради т.н редовни наградби на дистирбутивната мрежа и едно 10-12 случаи кога поради градежни активности - водово, гасовод, нова улица и кружен тек, проширување на булевар и сл. кога некој поради непочитување на туѓа инсталација прави лом со кокасијални и оптички кабли.

значи од тука мислам дека темава треба да биде во дискусија коај е релана а не со сеирџиски тон ...

што се однесува на моментот колку има исклучувања или приклучувања не е ни мое, но ни ваше да коментираме барем додека не излезат операторите со официјални бројки ...

бидете ми поздравени и очекувам дискусија на ниво ...

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Брзините во моментов мене ми задоволуваат потреби. Е сега со мојава брзина не можам да хостирам веб страна т.е. да имам сервер :) ама како корисник е ок. Мислам дека брзините и не се така пресудни за да биде добар провајдерот. За мене е битна стабилноста т.е. во секое време да биде функционално. Некогаш ми засметува трансферот од прилика од 20 часот па до 00. Изгледа има превише корисници што во тоа време го користат турбо а сепак е shared bandwith.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
не работам во телекабел само пуштив да видите кои брзини се очекуваат ...

за тоа дека ќе пропадне или не не е наша дискусијата, бидејки само во 1 страна овде мислења и спит тестови гледаме во просек 2 лоши и 8 добри ...

она што досега несакав да с иго признаам, но во последниот месец дена го гледам е фактот колку кабелските оператори зависат од трети лица во обезбедувањето на квлитетен сервис. само во моето маало изминативе 30 дена имавме најмалце 15 немања на струја на одреден реон, а некогаш и цело маало поради т.н редовни наградби на дистирбутивната мрежа и едно 10-12 случаи кога поради градежни активности - водово, гасовод, нова улица и кружен тек, проширување на булевар и сл. кога некој поради непочитување на туѓа инсталација прави лом со кокасијални и оптички кабли.

значи од тука мислам дека темава треба да биде во дискусија коај е релана а не со сеирџиски тон ...

што се однесува на моментот колку има исклучувања или приклучувања не е ни мое, но ни ваше да коментираме барем додека не излезат операторите со официјални бројки ...

бидете ми поздравени и очекувам дискусија на ниво ...
Неможе од 1 преместување кабел да падне брзина на пола град.Како тоа не се случува кај нормални оператори.Еве овие во Штип горе го прекопаа цел булевар па ги преместуваа каблите но не снема интернет.Значи не е тоа проблемот.Искрено да ти кажам ама баш ни 1 денар не вложиле во редовна надградба на дистрибутивна мрежа како што тврдиш.Да имаше ќе се видеше и ќе се осети.Единствено нешто што можам позитивно да кажам е дека инако интернетот е елементарна непогода, не паѓа значи горе доле онлајн е постојано.Инцидентно сабајле во 5 снема па дојде покасно не видов кога.Единствена инвестиција им е зградана што ја прават во Сењак и уште ја рекламираат на интернет.Не ми е јасно дали е поважна зграда или кој знае колку корисници што ги има.Инаку спредено со пред 1 година, ти секогаш имаше најбрзи спидтестови од Телекабел.Се е тоа фино ама тоа не менува ништо.Тие што имаат 30мбпс можеби ги има 100тина ама има 10 000 незадоволни ако одиме на систем 2 лоши 8 добри.Брзината и не е страшна Телекабел со сегашната мрежа нема теорија да оди повисоко,ама да ги зголеми даунлоад пакетите може. А тоа "брзини што се очекуваат" изгледа се спремаат за 2016 :)

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
коментарот мој беше за работа на дистрибутивната мрежа на евн од кој сите зависиме ... а за тоа пола град или цел град бујрум кај нене во маало да видиш колку пати е преспојувана оптиката ради многу внимателни мајстори на улица ...

што се однесуван а тоа 2 лоши 8 добри мислев во рамките на истиот корисник - што пак значи нешто сосема друго ...

ама ај нели вие се сите експерти за кабелски и интернет мрежи нема што да ви објаснувам вас ... ама секое оф-топик субјективистичко мислење ќе го санкционирам ...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
Добро каков пакет користиш..Оти од 1-ви овој месец ке се префрлам на Телекабел..Па би сакал да знам...
Тие брзини обично е Hyperspace пакетот што кошта 2500 денари. За 500 денари ти даваат 8мбпс што најчесто е под тоа :)
--- надополнето: Jul 19, 2011 9:13 PM ---
Мала дополна,

Сега приметив дека еден од најлошите телекомуникациски оператори Телекабел се проширил и во Кавадарци.Имено се работи за оператор со најлош избор на програми,реалтивно слаб интернет и за утеха солидна телефонија.Ако има заинтересирани(што не го препорачувам) еве контакт:

Кавадарци
  • Техничка Подршка: 043/609-612
  • Секретарки: 043/609-609
  • Адреса:Илинденска 115
Само ми е смешно што во Кавадарци има 10 пати подобар оператор од овие.Незнам како планираат да се прават конкуренција кога се катастрофа.:D

Don't click please

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Тие брзини обично е Hyperspace пакетот што кошта 2500 денари. За 500 денари ти даваат 8мбпс што најчесто е под тоа :)
--- надополнето: Jul 19, 2011 9:13 PM ---
Мала дополна,

Сега приметив дека еден од најлошите телекомуникациски оператори Телекабел се проширил и во Кавадарци.Имено се работи за оператор со најлош избор на програми,реалтивно слаб интернет и за утеха солидна телефонија.Ако има заинтересирани(што не го препорачувам) еве контакт:

Кавадарци
  • Техничка Подршка: 043/609-612
  • Секретарки: 043/609-609
  • Адреса:Илинденска 115
Само ми е смешно што во Кавадарци има 10 пати подобар оператор од овие.Незнам како планираат да се прават конкуренција кога се катастрофа.:D

Don't click please
на тој хиперспејс уште даваат 200 гб месечно? покрај таква брзина со 200 гб е срамота (ако уште важи таа "феноменална" понуда) или имаат дуплирано сега т.е 300 гб:)

јас изгледа имам динамична ИП - секој втор ден нова,ама реков пред некое време дека изгледа од жешкото е оти од септември 2010 до јули 2011 имав иста ИП а сега можи десет ми се имаат сменето :pos:
ако ако само така да продолжат
кисс4е :pos:

и да го зголемат пакетот од 50 гб оти не се трпи веќе, само да не направат и овие како ти хомци пример од 50 на 65 т.е да го дуплираат според нивната математика :tapp:
барем 500 гб да е не мора да е Флет АКО е со ваква брзина од 8 Мбпс оти 500 гб не можат да се потрошат,или можат само доколку торентувам 24/7 и животот да си го поминам спуштајќи торенти.......

сите вака (освен Кејблтел) ги "дуплираат" пакетите

а сега гледам и во Кавадарци ги има
изгледа сакаат секаде да има кабел си е кабел

само ме буни како шо викаш дека имаат јака конкуренција во Кавадарци:confused:
кој е тој оператор? дај линк ако сакаш да видиме каква понуда има

едит

гледам на инфо каналот и сум збунет за хиперспејс пакетот

пиши

лимит нема
даунлоад + аплоад (изгледа тука се мисли на брзината)

а за трафикот вака пиши

даунлоад
нема ограничување

аплоад
нема ограничување

:tapp:

пак едит

јас чекам кејблтел да дојди во Битола оти од овие кабел си е кабел или да купуваме МКД производи не чади оџак

срамота е за кејблтел ако остани на 6 града (мислам дека се толку) а овие ги има сега дури во цели 8 града
:tapp::tapp::tapp:..........

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
на тој хиперспејс уште даваат 200 гб месечно? покрај таква брзина со 200 гб е срамота (ако уште важи таа "феноменална" понуда) или имаат дуплирано сега т.е 300 гб:)

јас изгледа имам динамична ИП - секој втор ден нова,ама реков пред некое време дека изгледа од жешкото е оти од септември 2010 до јули 2011 имав иста ИП а сега можи десет ми се имаат сменето :pos:
ако ако само така да продолжат
кисс4е :pos:

и да го зголемат пакетот од 50 гб оти не се трпи веќе, само да не направат и овие како ти хомци пример од 50 на 65 т.е да го дуплираат според нивната математика :tapp:
барем 500 гб да е не мора да е Флет АКО е со ваква брзина од 8 Мбпс оти 500 гб не можат да се потрошат,или можат само доколку торентувам 24/7 и животот да си го поминам спуштајќи торенти.......

сите вака (освен Кејблтел) ги "дуплираат" пакетите

а сега гледам и во Кавадарци ги има
изгледа сакаат секаде да има кабел си е кабел

само ме буни како шо викаш дека имаат јака конкуренција во Кавадарци:confused:
кој е тој оператор? дај линк ако сакаш да видиме каква понуда има

едит

гледам на инфо каналот и сум збунет за хиперспејс пакетот

пиши

лимит нема
даунлоад + аплоад (изгледа тука се мисли на брзината)

а за трафикот вака пиши

даунлоад
нема ограничување

аплоад
нема ограничување

:tapp:

пак едит

јас чекам кејблтел да дојди во Битола оти од овие кабел си е кабел или да купуваме МКД производи не чади оџак

срамота е за кејблтел ако остани на 6 града (мислам дека се толку) а овие ги има сега дури во цели 8 града
:tapp::tapp::tapp:..........
Шупциве немаат шанса со Инел
http://www.inel.mk/

А плус ќе иделе во Неготино каде исто има Инел..Џабе им е неможат да одат со конкуренцијава.Плус овие имаат поголеми брзини ТК не.Инаку на Хајперспеј е неограничен трафикот.Инаку овоа со брзината ај некако гајле ми е оти се тапа ама лимитот мора да се зголеми!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom