Помош, проблеми, прашања, совети...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Вака . Татко ми купи само ќуќиште од ривесофт , конфигурацијата чини 10000 денари . земав да го проверам и две работи ми паднаа во око .

1. ми излезе авира известување дека не бил апдејтуван повеќе од 7 дена , а јас го користев на самиот ден кога го донесоа значи .
2. најдов фолдер ИГРИ во кој имасе 24 шортката од игри , кои не беа инсталирани .

е сега , одма ми дојде на ум дека подметнат ни е користен компјутер , ради овие 2 огромни знака . мое мислење е дека ги деинсталирале игрите , а заборавиле шорткатовите да ги избришат.

на компјутерот нажалост му беше распипано и излезот кај се оклучува звучникот , па го носевме сега на сервис , и откако го направија , дечкото што го донесе го прашав за овој фолдер ИГРИ и ми сврте (глуп) филм као демек деца купуваат од кај нас , па ги ставаат од кај нас овие што работат , бла-бла . Тропаше глупости , сврте дека имал сериски број компјутерот не знам што , можело да се провери .за минута фати магла , имал работа наводно .

сега ми текна , отидов пропертис на фолдерот Игри и пишува Date Created 25 септември 2010 .
Истата дата ја дава и на Program Files , Documents & Settings и Windows .

Дали всушност ги фатив и некој ќе лета од работа ?
одвори cmd и куцни systeminfo таму ке видиш кое време е инсталиран оперативниот систем и ке видиш која година е верзијата на BIOS-от

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Зедов нов компијутер денеска, и еве сега нешто почна да ми над-грчвит во куќиштево.. Тивко е ама се суша.. Нормално ее?

А

Анноун

Гостин
одвори cmd и куцни systeminfo таму ке видиш кое време е инсталиран оперативниот систем и ке видиш која година е верзијата на BIOS-от
откако дознав што е cmd веднаш проверив , направив како што ми кажа , еве што пишува:
Оriginal Install Date : 25.09.2010
Bios Version : 110310 - 20101103

јас сум во право нели ?

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Ај ако знае некој да ми помогне ... Со звучниците имам проблем ... Некогаш работат некогаш се пореметуваат па некој период ич не работат , некогаш тивко се слушаат и шуштат ... нешто дали е до каблите пошто кога ке ги преместам позади приклучоците некогаш се средуваат ама пак после некој период ке се зафркнат ... Дали знае некој до што е и што да направам ? Фала однапред :)

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.567
Поени од реакции
4.546
Значи кога играм WoW и куќиштето почнува да титка...некогаш кратко ќе титка неколку пати а некогаш долго што ти иде да го нокаутираш куќиштето и мене тоа многу ме нервира. Знае ли некој како може да се запре тоа титкање?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Абе да ве прашам. Забележувам кога слушам музика на лаптопот на винамп на пример...крцкање на звукот како придружно на музиката. Ако се концентрираш навистина се забележува и на звучници и на слушалки. Пробав драјвер нешто да не треба, не, вика најновиот сум го имал. Или можда е тоа нормално на лаптопите? Можда отсекогаш сум го имал а дури сега го приметив. Да не има некои подесувања за кои јас не знам?
ednostavno moze da imas nekoja eftina onbard zvucna karticka od koja sto proizleguvaat takvi zvuci... proveri ja kartickata na net i vidi dali i drugi imale problemi so taa karticka i sto e lekot...
--- надополнето: Jul 19, 2011 6:17 AM ---
Значи кога играм WoW и куќиштето почнува да титка...некогаш кратко ќе титка неколку пати а некогаш долго што ти иде да го нокаутираш куќиштето и мене тоа многу ме нервира. Знае ли некој како може да се запре тоа титкање?
mozno e na kukitsteto da mu e preku glava od WoW :) se salam najverovatno temperatura kreva kukisteto i sviri da te opomene deka nesto ne e vo red i da go odmoris malce vo ovie topli denovi :)
--- надополнето: Jul 19, 2011 6:20 AM ---
Зедов нов компијутер денеска, и еве сега нешто почна да ми над-грчвит во куќиштево.. Тивко е ама се суша.. Нормално ее?
proveriv vo enciklopedija vo recnik i na google... nad-grcvit mi javuva deka e nepoznat zbor :) PISI NA MAKEDONSKI za da te razbereme ne na nekoj maalski jazik.
--- надополнето: Jul 19, 2011 6:26 AM ---
откако дознав што е cmd веднаш проверив , направив како што ми кажа , еве што пишува:
Оriginal Install Date : 25.09.2010
Bios Version : 110310 - 20101103

јас сум во право нели ?
Drugarce datumot koga e instaliran windowsot nema vrska so faktot deka ti podmetnale veke koristen kompjuter, no faktot deka si nasol foderi od prethodno instalirani igri i slicno go potvrduva tvoeto somnenie deka hard diskot bil prethodno koristen pozali se i gledaj da ti dadat NOV kompjuter podobar od toj sto si go kupil zosto stanuva zbor za izmama od nivna strana. Moj sovet e da ides direkno kaj odgovorniot odnosno gazdata na firmata i kaj nego da se pozalis.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
На Македонски пишам а над-грчвит мислев по малце грчит.. На пример 3-4 секунди не грчит па пак ќе згрчит и така.. Не е многу гласно, тивко е ама се заприметвит.

А

Анноун

Гостин
- значи 100 посто , компјутерот што ми е даден или целата конфигурација е користена од 25 септември 2010 , или само харддискот е користен од таа дата , и нема шанса да е некористен ?
- можно ли е на нов компјутер при инсталација да пишува Date Created 25.09.2010 на фолдери како Program Files , и Documents & Settings , како и на овој што го најдов со Shortcuts 'Igri" . нели треба датата од кога е купен компјутерот да ја пишува на нив , во случајов 15 јули 2011 ?

инаку јас би отишол кај одговорниот , но прашање колку е и он "чист" . иако сум сигурен дека ова е масло на оние 2-3 работници кои инсталираат .

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Вака . Татко ми купи само ќуќиште од ривесофт , конфигурацијата чини 10000 денари . земав да го проверам и две работи ми паднаа во око .

1. ми излезе авира известување дека не бил апдејтуван повеќе од 7 дена , а јас го користев на самиот ден кога го донесоа значи .
2. најдов фолдер ИГРИ во кој имасе 24 шортката од игри , кои не беа инсталирани .

е сега , одма ми дојде на ум дека подметнат ни е користен компјутер , ради овие 2 огромни знака . мое мислење е дека ги деинсталирале игрите , а заборавиле шорткатовите да ги избришат.

на компјутерот нажалост му беше распипано и излезот кај се оклучува звучникот , па го носевме сега на сервис , и откако го направија , дечкото што го донесе го прашав за овој фолдер ИГРИ и ми сврте (глуп) филм као демек деца купуваат од кај нас , па ги ставаат од кај нас овие што работат , бла-бла . Тропаше глупости , сврте дека имал сериски број компјутерот не знам што , можело да се провери .за минута фати магла , имал работа наводно .

сега ми текна , отидов пропертис на фолдерот Игри и пишува Date Created 25 септември 2010 .
Истата дата ја дава и на Program Files , Documents & Settings и Windows .

Дали всушност ги фатив и некој ќе лета од работа ?
М... му Е... , Абре преваранти. Не си ни прв ни последен, најголема превара се прај со компјутериве. То е то. Барај барем да ти дадат нов ХДД. Најверојатно се користени сите делови , а хардот е 100% користен.
Попздрав.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
80% сум сигурен дека е хардискот. Земи инсталирај нешто или префрлај податоци. Ако грчи тогаш, значи хард дискот е.
--- надополнето: Jul 19, 2011 2:32 PM ---
Да не притискаш повеке од 2-3 копчиња од еднаш?

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.567
Поени од реакции
4.546
80% сум сигурен дека е хардискот. Земи инсталирај нешто или префрлај податоци. Ако грчи тогаш, значи хард дискот е.
--- надополнето: Jul 19, 2011 2:32 PM ---

Да не притискаш повеке од 2-3 копчиња од еднаш?
нема врска

M

Mr.InF3ction

Гостин
- значи 100 посто , компјутерот што ми е даден или целата конфигурација е користена од 25 септември 2010 , или само харддискот е користен од таа дата , и нема шанса да е некористен ?
- можно ли е на нов компјутер при инсталација да пишува Date Created 25.09.2010 на фолдери како Program Files , и Documents & Settings , како и на овој што го најдов со Shortcuts 'Igri" . нели треба датата од кога е купен компјутерот да ја пишува на нив , во случајов 15 јули 2011 ?

инаку јас би отишол кај одговорниот , но прашање колку е и он "чист" . иако сум сигурен дека ова е масло на оние 2-3 работници кои инсталираат .
Можеби наместои свежа инсталација си клонираат од хард диск за да не губат време со инсталирање оперативен систем+софтвер, игри итн. Ако можеш отвори го куќиштето и гледај ги убаво деловите..ако е ново ќе се познава од авион :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Верувај и до работниците е некогаш, барај го газдата одма. Ако и газдата нешо врти лево десно, кажи им инспекција ќе им викнеш, ќе видиш како ќе се попалат, неотпакувани делови ќе ти дадат и пред тебе ќе склапаат. Исто мене со TV картичка вака ме заебаа, ми дадоа користена и ај што користена, не ни работеше па :ROFLMAO: Татко ми им рече ако не средат, инспекција ќе им викне и да видиш како затрчаа да средат сите.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Купив нова камера од анхоч > hantol web cam live hw 988 и сеа нешто матна ми ја дава сликата.Нешто ми спомнаа фокус ова она,па ако некој знае како може да се подеси тоа?

А

Анноун

Гостин
абе доказот ми е дома , нема кај да бегаат. он мене ќе ми дава стар компјутер со користен хадрдиск . Ќе им кажам да ми напраат една конфигурациичка од 800 евра гратис , или ќе го пропаднам риверсофт :) Некој мочко година дена играл фифа и Wow по 12 саата на ден , и он мене ќе ми го продава како нов ?!

p.s фала ви на сите за мислењата и помошта , сеуште се добредојдени вашите мислења .

Kajgana Shop

На врв Bottom