Проблематични навивачи на Трибините(криминалци)

Член од
6 јули 2011
Мислења
57
Поени од реакции
107
Не ни спомнав дека се Гробари и Делија пишав навивачи на Партизан. А спортал напиша демек имало и Гробари и Делије. БББ тогаш сите навивачи што им се спротиставија ги утепаа од мавање па кога дојде полицјјата како и стално го јадат. :)
Па тај навијач прича хрватски.:icon_lol:
Срби из Румуније не причају ни српски како треба...а камоли хрватски.

А Спортал.рс свакодневно пише глупости.
На већини српских форума, забрањено је преносити вести са Спортал.рс. Сувише су несериозни:icon_lol:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.147
Сега Максимир колку што знам е реновиран и на последната утакмица имаше 15.000 обични гледачи ваљда ради ефтините карти. :)

пс. нека почива во мир Љиљак !!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Ненад Љиљак задужио је Југ!
Какав је то цар био дао ми 230 динара кад нису тели да ме пусте без карте на чуку!*

Од еден форум.
Очигледно голем лик бил овој Љиљак,нека почива во мир !

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Тaурунум Бојс рулз :D .

пс. Ова со четворкиве како гледате само од Европа ли? Зошто така е реално, ако ги ставате во најдобра четворка а тука се и Јужна Америка не ваља :D
балканот бе... динамо, хајдук, ѕвезда и партизан и нивните навијачки групи
--- надополнето: Jul 17, 2011 7:47 PM ---
оддамна го имам гледано овај клип, и не ми е јасно, умре ли типот што го пуцаа?
--- надополнето: Jul 17, 2011 7:53 PM ---
ббб се најголеми хулигани на балканот, најбројни делије-гробари, најултрас торцида и делије.
заборавив да спомнам дека тоа е мое мислење :D

Кај БББ веќе нема борби внатре во групата.После бојкотот сите промамиќ не се веќе дел од групата.Дел од нив и јавно изјавија дека не се дел од БББ веќе.А тој инцидентот беше затоа што некои од тие што си заминаа од групата украдоа неколку транспаренти на БББ.Овие е собрале 70 души да ги вратат назад трансовите,но им викнал некој полиција и ги испоасија сите.Иначе и кај нив има криминалци,но е е тоа во толкава мера како кај Делије и Гробари.
Кога сме веќе кај групите во моментов Делије се број 1.Толкава бројност константно 2 години да имаш,а да не направи клубот некој посебен успех е за секоја пофала.Кореограии прават одлични,колку и да не ги сакам во моментов се 10ка.
Торцида.......прославата за 100 години е нешто што не е видено до сега.Оваа сезона стварно беа одлични.Само што таму е се базирано на некоја еуфорија.Го стигнаа Динамо за прв пат после 6 години(иаку траеше кратко), влегоа после 16 години во групи на некое европско натпреварувањ,а се тоа во сезона кога слават 100 години од постоење.Им се поклопија многу работи оваа години и затоа беа така добри.Прават одлични кореогрфии,пиротехника добра имаат исто.Е сега малце се сјебаа на неколку гостувања.Во Ст. Петербург им паднаа неколку трансови,но тоа не од Торцида.Кога беа тепачките русите не ја нападнаа Торцида.Нападнаа претежно обични фанови кои стигнале еден ден порано во сопствен аранжман со авион.Најголем дел дојдоа со автобуси мислам и ден после тоа.Доволно кажува дека позади двата изгубени транса стои по 1 човек.Од таму некој остров некој тип си направил транспарент и будалиот сред Русија си се шетал со него......Нормално дека ќе го јаде стапот и ќе го изгуби.Сепак тоа е пропуст на Торцида што дозволува секој да си донесе транспарент.
Гробари не ги пратам многу,но во евролига беа одлични.Друго за нив многу не знам.
БББ беа во криза 2 сезони.Пред тоа беа одлични,особено 05/06 и 06/07.Тогаш беа најдобри од големата четворка.После тоа направија инциденти каде што стигнаа,во Италија и Австрија и Швајцарија им забранија на Динамо да играат пријателски,Мамиќ малце ги разјеба и им падна и бројката.А со падот на бројката нема веќе ни кореографии ни јаки гостувања и навивањето иде малце послабо.Додуше не само на БББ,опадна целосно бројката и на обични гледачи на утакмиците на Динамо.Сега со бојкотот се обединија и малце се регрупираа.Им дојде добро оваа пауза да се средат малце.Да си отиде Мамиќ може да се очекуваат одлични изданија од нив.Кореографии слабо.Ем немаат некоја појака бројка во задње време,а и стадионот ги ебе нив многу.Не можат да направат ништо кога ќе се соберат повеќе од 5000 луѓе.Толку им собира север доле.Башка што Максимир ја има можеби една од најлошите акустики од сите стадиони во Европа.Трибините се многу далеку од теренот,а стадионот е многу лошо изграден па често ради тоа навивањето им звучи како слабо.Иаку во тој поглед ја јадат Торцида.Тоа се гледа на гости кога идат во Сплит по 1500 души знаат да ја надгласат цела Торцида.
па горе-доле, у право си со постов!
и делије се ѕверови, на обични утакмици, огромна бројка имаат... делије од секад сум ги сметал за подобра навијачка група од гробари
а криминалот у групите ич не ми се свиѓа, али тоа е...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
А во светот шо мислите,кој се најдобри?И кај е големата 4-ка во тоа рагирање од ТОП 10?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
А во светот шо мислите,кој се најдобри?И кај е големата 4-ка во тоа рагирање од ТОП 10?
Teшко можеш такво рангирање да направиш.Но има бар едно 20-30 јаки групи во Европа кои во одредени моменти можат да претендираат да бидат бр. 1.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Според мене турските хулигани се најдобри и најбројни у европа ...

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.382
Поени од реакции
5.484
Според мене БББ, Делије, Торцида и Гробари ја сочинуваат големата четворка....
Јас незнам шо се филмат Комити дека се во топ 10 :pos::pos::pos:
Ниту една навивачка група од Македонија не е во топ 10, тешко дека и во топ 20 ќе се Комити. Не зборам само за Комити да не ме сватат грешно дечките ова важи за сите од Македонија !!! ( Чкембари, Комити, Војводи, Фемили, ЦПБ и други )
Ние сме далеку зад овие, не можи да бидиме пред: Делије, Гробари, Фирма, Јунајтед Форс, Red Devils, БББ, Торцида, Арманда, White Angels, Хорде Зла, Таурунум Бојс, Манијаци, Гејт 7, Гејт 4, Гејт 13....
Имаме големи разлики со овие:
Никогаш не сме биле во бројка колку шо се тие ( Делије, Гробари, БББ, Торцида, Фирма, Хорде Зла.....)
Не одиме на гостување во бројка колку шо одат тие, имаме помалку транс, бајраци, тие имаат подобри кореографии, подобри бакљади, кај нас има многу деца шо одат под 18год за разлика кај нив е многу ретко да видиш... И ко ќе видиш се на се сме далеку зад нив !!!!
БББ ги зафатија криза во последните 2 години и со тоа му опадна и бројката малку, па едно време и бојкотираа и не се истите БББ пред 3-4 години !!!
Торцида- со прославата на 100 години на Хајдук, и 60 годишнина на Торцида направија невиден спектакал нешто што не се видело со децении и заслужено се во горниот дел од навивачите на балканот...
Делије- дечките се феноменали, со одлични кореографии, баклијади и огромна броја а клубот е без титула неколку години наназад СЕКОЈА ЧЕСТ !!!
Гробари - мотив плус му беше и пласманот на Партизан во Лигата на Шампионите минатата сезона и тука покажаа се што знаат и умеат :)

Значи не ми е финтата да напаѓам некого туку ја кажувам реланоста, еве и ние лани славевме 25 годишнина па кажувам дека беше слабо, требаше да грми на прославата ама то е то, на фудбал бевме КАТАСТРОФА !!! се држевме горе-долу со ракометот одевме на гостувања, одлично се покажавме на некој натпревари во лигата, купот се играше кај нас и на европските натпревари тие беа добри изданија од наша страна. Ама признавам дека последните 2 години сме слаби за разлика од пред то...
Следната година Комити ќе слават 25 години, очекувам да се покажат во добро светло....

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Според мене турските хулигани се најдобри и најбројни у европа ...
http://www.youtube.com/watch?v=sFQBK9YtR8g&feature=related = Врвот е на 1:54

http://www.youtube.com/watch?v=aX8s_wI_gP8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zboFm2VHinQ&feature=related

Заеби ти Торцида, БББ, Партизан, Ѕвезда ... Погледајте го ова ;)
--- надополнето: Jul 18, 2011 12:05 AM ---
А во светот нема подобри навивачи од на Бока и Ривер .. За кореографијата да не зборам ...

http://www.youtube.com/watch?v=CE_V9Sl84NU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=8_jQ_RjvjNI&feature=related

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
Po moe ovie site huliganski grupi treba da se ukinat.
Go cuvaat cel sport kako zaloznik.
Zosto ovde na balkan ne mozi da gledas fudbal kako vo Anglija so fer navivajne i bodrejne na klub.

Sekoja navivacka grupa da se registrira pravno i da si imaat svoja zirosmetka i za sekoj nered da se kaznuvaat .Sekoj eden sto saka da vleze na taa tribina mora da bidi registriran i zaveden.
Ako ne gi plaakat kaznite da mu zabranat da odat na utakmica
sekoe obelejzje na koe se spomnuva sve drugo nego klubot za koj navivaat samo da smejat rekviziti na koj ima samo klubski boji ime i ablem na klub nisto drugo paroli ili imijana grobari i sve drugo.
Da zabranat organizirano patuvajne niz srbija.
Taka tie frakcii ke se raspadnat i po nekoe vreme ke gi snema grobari alkatraz delije i na kur sve drugo ke ima navivaci za klub.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.147
Одвојте малце време да ги изгледате овие делови, случајно вчера на Дискавери фатив емисија но за Шкотските навиавчи, па одма си проверив нешто за балканов дали има. Има интервјуа со воџите на БББ, Торцида и со Гробари (го имате и Кими :D) само Звездашите не сакале да ги снимаат. Во 5 дела се работи за инцидентите меѓу нив и Хрватска вс Србија... Водител е момакот од Фудбал Фактори филмот. :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Овој Дени луд кај се одело во Белград бе.:DШто би било кога би настанала таа Ех-Ју лига...:eek:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
За мене искрено нема подобри од Гробари..не знам за другите ги немам многу пратено ама онаква атмосфера како што прават Гробарите немам видено на друго место освен на Енфилд во Англија(навивачите на Ливерпул)...

ова никаде го немам заприметено..цела трибина да да рипа и да се треси...НЕВИДЕНО
..погледнете што е атмосфера....

Kajgana Shop

На врв Bottom