Љубов за пари или љубов од срце

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување
Љубов од срце за пари.
Во 2011 морате да имате работа. Мора да имате барем малце пари. Ако немате пари, не можете да имате пичка. Погледајте наоколу, за тоа се работи. Во 80тите Мадона пееше: Јас сум материјална девојка, во материјален свет. Што значи ако немаш пари, немаш пичка. Сега песната се пее: Ако сакаш да бидеш со мене мораш да имаш РАБОТА. А тексот е само издавање. Никој не сака семејство со голтар, особено не жените. Тие сакаат маж кој ќе ги сака и ќе биде финансиски способен да се грижи за својата фамилија. А за да бидеш финансиски способен мора да имаш доволно пари. Пари.
Нема романтика без пари.
И жените ги сакаат тие песни. Џенет Џексон направи песна "Што си направил за мене во последно време?" И текстот; "Знам дека си направил многу ствари за мене, но што си направил во последно време?".
-Душо те сакам!
Што си направил за мене во последно време?
-Ти си ми единствена во мислите.
-Водиме љубов.

Мажите треба да одат во Африка, да си пронајдат луда, гола, зебранка која што не знае ништо за пари. Да има добро афро фризурче, голем нос и голема уста. Гола да потенцирам, во спротивно ако има облека ќе и треба торба. И да ве пишува во весник, со ваша слика и насмеана фаца дека сте зеле Бушманка.
Да си ја доведете дома и да ја заклучите. Не дозволувајте да дојде во контакт со Македонките затоа што ќе ја променат. Македонките се држат цврсто и последно што сакате дома да видите е истренирана Бушманка со свој став.
Ќе ја начекаат насамо и ќе ви заебат тренинг и дневна програма.
Ако ја фатат насамо тоа би изгледало вака:
-Неможам да поверувам каква си. Правиш се што ќе ти каже. Ти си човек. Оваа куќа е огромна за еден да ја чисти. Треба да го оставиш. Знаеш што? Дали знаеш дека можеш да му здиплиш пола од парите? Си знаела? Не ти рекол дека ти следува половина? Ти кажал половина од приказната. Можеш со парите да си ги купиш сите коски и зебри што си ги посакувала.
Срцка врати се дома со стил и среди тоа косата.

И покасно улетуваш ти, другарка и ти вели дека на твоја Унфуфу и објаснуе некои ствари и ти остава Бушманка со свој став. Следат замерки за твоето понашање према неа. Не и се свиѓал начинот на кој ја третираш. Се понашаш као да е животно. А ти и велиш дека предходниот месец шетала полугола низ џунгла. Тоа сега не ја интересира. Сега таа е Македонка со став и го сака тоа што и припаѓа. Ти вели:
- Што си направил за мене во последно време?
Ти и велиш дека ја сакаш и сакаш да е среќна, па ја прашуваш што сака.
-Половина!

Велите љубов од срце. Постои, но истата таа љубов е поткована со пари.
Парите ги прави способен човек и истиот тој почесто својата љубов ја покажува со подароци. Секој месец не умира некој, ниту пак секој ден се нуди нова пичка како искушение, за да ви покажува постојано дека е добро рамо за плачење или дека добро знае да се справи со искушенија.
Затоа најдобар начин за почесто изразување на љубов се поклоните. Некогаш и за извинување.
Но се лажат мажите, ако мислат дека пичката ја поседуваат со тоа. Не ја поседуваат.
Мажите трошат многу пари на своите жени. Ги носат во ресторани, кафани, дискотеки, им купуваат и им помагаат околу одбирањето на нивната облека. Ги трошат заработените пари на глупости кои никогаш не би им текнало да ги купат, но го прават тоа за својата љубена да ја видат исполнета и среќна. Ама не ја поседуваат. Затоа што теоретски таа пичка е на лизинг.
Изнајмувате пичка, со опција да ја купите.
Fuck you Eddie, HALF!!! :D

Љубов од срце за пари.
Во 2011 морате да имате работа. Мора да имате барем малце пари. Ако немате пари, не можете да имате пичка. Погледајте наоколу, за тоа се работи. Во 80тите Мадона пееше: Јас сум материјална девојка, во материјален свет. Што значи ако немаш пари, немаш пичка. Сега песната се пее: Ако сакаш да бидеш со мене мораш да имаш РАБОТА. А тексот е само издавање. Никој не сака семејство со голтар, особено не жените. Тие сакаат маж кој ќе ги сака и ќе биде финансиски способен да се грижи за својата фамилија. А за да бидеш финансиски способен мора да имаш доволно пари. Пари.
Нема романтика без пари.
И жените ги сакаат тие песни. Џенет Џексон направи песна "Што си направил за мене во последно време?" И текстот; "Знам дека си направил многу ствари за мене, но што си направил во последно време?".
-Душо те сакам!
-Ти си ми единствена во мислите.
-Водиме љубов.

Мажите треба да одат во Африка, да си пронајдат луда, гола, зебранка која што не знае ништо за пари. Да има добро афро фризурче, голем нос и голема уста. Гола да потенцирам, во спротивно ако има облека ќе и треба торба. И да ве пишува во весник, со ваша слика и насмеана фаца дека сте зеле Бушманка.
Да си ја доведете дома и да ја заклучите. Не дозволувајте да дојде во контакт со Македонките затоа што ќе ја променат. Македонките се држат цврсто и последно што сакате дома да видите е истренирана Бушманка со свој став.
Ќе ја начекаат насамо и ќе ви заебат тренинг и дневна програма.
Ако ја фатат насамо тоа би изгледало вака:
-Неможам да поверувам каква си. Правиш се што ќе ти каже. Ти си човек. Оваа куќа е огромна за еден да ја чисти. Треба да го оставиш. Знаеш што? Дали знаеш дека можеш да му здиплиш пола од парите? Си знаела? Не ти рекол дека ти следува половина? Ти кажал половина од приказната. Можеш со парите да си ги купиш сите коски и зебри што си ги посакувала.
Срцка врати се дома со стил и среди тоа косата.

И покасно улетуваш ти, другарка и ти вели дека на твоја Унфуфу и објаснуе некои ствари и ти остава Бушманка со свој став. Следат замерки за твоето понашање према неа. Не и се свиѓал начинот на кој ја третираш. Се понашаш као да е животно. А ти и велиш дека предходниот месец шетала полугола низ џунгла. Тоа сега не ја интересира. Сега таа е Македонка со став и го сака тоа што и припаѓа. Ти вели:
- Што си направил за мене во последно време?
Ти и велиш дека ја сакаш и сакаш да е среќна, па ја прашуваш што сака.
-Половина!

Велите љубов од срце. Постои, но истата таа љубов е поткована со пари.
Парите ги прави способен човек и истиот тој почесто својата љубов ја покажува со подароци. Секој месец не умира некој, ниту пак секој ден се нуди нова пичка како искушение, за да ви покажува постојано дека е добро рамо за плачење или дека добро знае да се справи со искушенија.
Затоа најдобар начин за почесто изразување на љубов се поклоните. Некогаш и за извинување.
Но се лажат мажите, ако мислат дека пичката ја поседуваат со тоа. Не ја поседуваат.
Мажите трошат многу пари на своите жени. Ги носат во ресторани, кафани, дискотеки, им купуваат и им помагаат околу одбирањето на нивната облека. Ги трошат заработените пари на глупости кои никогаш не би им текнало да ги купат, но го прават тоа за својата љубена да ја видат исполнета и среќна. Ама не ја поседуваат. Затоа што теоретски таа пичка е на лизинг.
Изнајмувате пичка, со опција да ја купите.

Убава реклама за Еди Марфи.

Фино бар превод си им направил на луѓето, наместо да си пишеш став.

Убава реклама за Еди Марфи.

Фино бар превод си им направил на луѓето, наместо да си пишеш став.

Браво.
Реклама за Еди Марфи. :pos:
Не бе девојко. Мое писмено потврдување, за тоа што човекот го кажал во далечните осумдесети. Со кое јас се сложувам. Го кажал и бил во право. Да не бил, нема да има превод.

Браво.
Реклама за Еди Марфи. :pos:
Не бе девојко, само потврдување за тоа што човекот го кажал во далечните осумдесети.
Го кажал и бил во право. Денешните Македонки се повеќе се слични со Американките.

Ако е според 90% од машките мислења на форумов не дај боже да и се пуштиш на наша девојка, ако не те изеде при самото пуштање и се фати со тебе има животот да ти биде исполнет само со маки и страдања.

Мене сепак ми личат муабетите на кисело грозје па ајде сеа да збориме дека грозјето не чини а всушност некој не знае како да го засади и да го гледа за да му бидне добро вино ;).

Ако е според 90% од машките мислења на форумов не дај боже да и се пуштиш на наша девојка, ако не те изеде при самото пуштање и се фати со тебе има животот да ти биде исполнет само со маки и страдања.

Мене сепак ми личат муабетите на кисело грозје па ајде сеа да збориме дека грозјето не чини а всушност некој не знае како да го засади и да го гледа за да му бидне добро вино ;).

Ако јадеш постојано кисело грозје, тогаш ќе се откажеш од јадење на било какво грозје.

Шо к*р пари,ако се тупнеш кај богаташ/ка ако не моеш да го/ја трпиш ?
Нека не ми сере некој као демек за пари ова-она ќе истрпам,пошо не е така.
Реално глеано,такви случаи,за пари верујте има малце.
Денес,се се базира на ебење.98% од врските се случуваат на журки од очајни фаци пошо не им се чека да боцнат нешо до другата нова година.
И кога ќе го снема сексот,и љубовта полека гасне и остануе само навика.

Шо к*р пари,ако се тупнеш кај богаташ/ка ако не моеш да го/ја трпиш ?
Нека не ми сере некој као демек за пари ова-она ќе истрпам,пошо не е така.
Реално глеано,такви случаи,за пари верујте има малце.
Денес,се се базира на ебење.98% од врските се случуваат на журки од очајни фаци пошо не им се чека да боцнат нешо до другата нова година.
И кога ќе го снема сексот,и љубовта полека гасне и остануе само навика.
Така си е

Кога се работи за оние богати бракови..па и не сум сигурна дека постои вистинска љубов..Не дека нема случаи кога се засакуваат луѓето ама мислам дека тоа е поретко. Додека пак, кога двајца ќе се засакаат искрено, ќе станат зависни еден од друг и се долго време во брак каде поминуваат најразлични работи... добро,лошо,сиромаштија...заедно се борат во сето тоа..се развива нешто посилно од онаа љубов кон парите. :)
Ова е мое мислење на кратко...не ми се филозофираше баш. :)

одлицно мисленје имаш ми се допаѓа :))

Љубов за пари? Не постои такво нешто.

А бре какви пари ако ми се допаѓа и сум заљубена во него без разлика дали има пари или не ќе си бидам со него. Не за џабе е кажано парите се отепувачка. :)

Videte luge..djabe si praime muabeti od tipot parite ne se vazni ,samo ljubovta....se toa vo realnosta funkcionira mnogu poinaku....Eve ke stapis vo brak od mnogu ljubov...ne e vazno dali imate pari posto mnogu se sakate neli ...nemate dovolno pari....se nervirate zasto ne mozete da izlezete navecer ko luge vo grad..ke dojdat i decinjata...pa ste nemale dovolno pari da im kupite peleni,ste nemale dovolno da im kupite nekoja skapa igracka po koja oni placat cela vecer....ke dojde vreme da gi zapistete na skolo...parite vi se potrebni se poveke a gi nemate dovolno,pocnuvaat kavgite,raspraviite..koj kolku raboti koj kolku nosi vo kukata.....navecer si legnuvate so svrteni grbovi zasto imate milion problemi i na kraj pamet ne vi teknuva da mislite na ljubovta.....Zaklucok...Ljubovta e minliva....ostanuva vo zivotot navikata...Ako imas ljubov a nemas pari..ke imas problemii ke mislis kako da specalis a ne koja poza ke ja fatis vecer so soprugata ili so mazot....ke mislis kako da gi nahranis i oblecis decinjata.....Mnogu me nerviraat muabeti od ovoj tip...Samo da se sakame...Da toa e vo red...no mora da s misli na parite...vremeto e tesko...ljubovta ne se jade i ne se pie....ova ne znaci deka treba da bides so licnost sto ne mozes da ja podneses ama ima pari...no na parite da mora da se misli...ne e najzacajnoto vo zivotot samo da se omazis zasto sakas nekogo...pa makar i vo koliba da zivees
--- надополнето: Aug 10, 2011 9:52 AM ---
Ova ne go kazuvam tuku taka....go kazuvam od iskustvo...zasto sum gledala kako moite imale problemi poradi nedovolno pari...i vo tie momenti tie nitu ednas ne rekle....Nie vazno se sakame pari ako nemame...Ne dragi moi

Какви пари бре, љубов и само љубов на сите страни од сите страни :icon_lol:.

Сакате да кажете дека не богатите мажи во Македониичкава ќе останат неоженети?
Ако сакате некој добар живот сте требале на време да стегнете гзовите, да учите и студирате, да почнете со било каква работа и да штедите наместо да живеете на грбот на мама и тато.
Не, не се пола од муживе во Македонија богаташи, така да ќе си живеете сиромашно.
Инаку на темава..
Јас никогаш не би стапил во брак, поради пари. Тоа за мене би ми било жив пекол. Да спијам секоја вечер покрај некоја а да немам желба да ја прегрнам. Поубаво би ми било да сум просечен граѓанин, но едвај да чекам да си отидам дома, зашто таму ме чека некој што ми недостасува.

Љубов од срце. Љубовта се опишува преку пролетта или преку песна. „Пролетните дождови еве ги доаѓаат,а со нив и цвеќињата разнобојно цутат“. Јас секогаш ќе стојам зад љубовта,макар јадела леб и сол ќе си бидам со љубениот, ќе му родам три дечиња, ако даде Господ и владата ќе ни помогне.
Најважно од се е да се сакаме,велат од љубов се живее.

*кофа вода врз глава*

Пари и ништо друго! Ако не го бива да заработи пари тури пепел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom