Љубов од срце за пари.
Во 2011 морате да имате работа. Мора да имате барем малце пари. Ако немате пари, не можете да имате пичка. Погледајте наоколу, за тоа се работи. Во 80тите Мадона пееше: Јас сум материјална девојка, во материјален свет. Што значи ако немаш пари, немаш пичка. Сега песната се пее: Ако сакаш да бидеш со мене мораш да имаш РАБОТА. А тексот е само издавање. Никој не сака семејство со голтар, особено не жените. Тие сакаат маж кој ќе ги сака и ќе биде финансиски способен да се грижи за својата фамилија. А за да бидеш финансиски способен мора да имаш доволно пари. Пари.
Нема романтика без пари.
И жените ги сакаат тие песни. Џенет Џексон направи песна "Што си направил за мене во последно време?" И текстот; "Знам дека си направил многу ствари за мене, но што си направил во последно време?".
-Душо те сакам!
Што си направил за мене во последно време?
-Ти си ми единствена во мислите.
-Водиме љубов.
Мажите треба да одат во Африка, да си пронајдат луда, гола, зебранка која што не знае ништо за пари. Да има добро афро фризурче, голем нос и голема уста. Гола да потенцирам, во спротивно ако има облека ќе и треба торба. И да ве пишува во весник, со ваша слика и насмеана фаца дека сте зеле Бушманка.
Да си ја доведете дома и да ја заклучите. Не дозволувајте да дојде во контакт со Македонките затоа што ќе ја променат. Македонките се држат цврсто и последно што сакате дома да видите е истренирана Бушманка со свој став.
Ќе ја начекаат насамо и ќе ви заебат тренинг и дневна програма.
Ако ја фатат насамо тоа би изгледало вака:
-Неможам да поверувам каква си. Правиш се што ќе ти каже. Ти си човек. Оваа куќа е огромна за еден да ја чисти. Треба да го оставиш. Знаеш што? Дали знаеш дека можеш да му здиплиш пола од парите? Си знаела? Не ти рекол дека ти следува половина? Ти кажал половина од приказната. Можеш со парите да си ги купиш сите коски и зебри што си ги посакувала.
Срцка врати се дома со стил и среди тоа косата.
И покасно улетуваш ти, другарка и ти вели дека на твоја Унфуфу и објаснуе некои ствари и ти остава Бушманка со свој став. Следат замерки за твоето понашање према неа. Не и се свиѓал начинот на кој ја третираш. Се понашаш као да е животно. А ти и велиш дека предходниот месец шетала полугола низ џунгла. Тоа сега не ја интересира. Сега таа е Македонка со став и го сака тоа што и припаѓа. Ти вели:
- Што си направил за мене во последно време?
Ти и велиш дека ја сакаш и сакаш да е среќна, па ја прашуваш што сака.
-Половина!
Велите љубов од срце. Постои, но истата таа љубов е поткована со пари.
Парите ги прави способен човек и истиот тој почесто својата љубов ја покажува со подароци. Секој месец не умира некој, ниту пак секој ден се нуди нова пичка како искушение, за да ви покажува постојано дека е добро рамо за плачење или дека добро знае да се справи со искушенија.
Затоа најдобар начин за почесто изразување на љубов се поклоните. Некогаш и за извинување.
Но се лажат мажите, ако мислат дека пичката ја поседуваат со тоа. Не ја поседуваат.
Мажите трошат многу пари на своите жени. Ги носат во ресторани, кафани, дискотеки, им купуваат и им помагаат околу одбирањето на нивната облека. Ги трошат заработените пари на глупости кои никогаш не би им текнало да ги купат, но го прават тоа за својата љубена да ја видат исполнета и среќна. Ама не ја поседуваат. Затоа што теоретски таа пичка е на лизинг.
Изнајмувате пичка, со опција да ја купите.