Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343

Претпоставувам коа го правевте изборот на филмови што ќе ги вклучите, не мислевте дека сите ќе се сложат со вас. Затоа не се лутете на критиките и коментарите, впрочем затоа е и форумов, да си ги размениме мислењата. Сте завршиле одлична работа, без разлика што за некои филмови не се сложувам со вас. Планирам да ги изглеам сите филмови што ги неам глеано од водичов од жанровите што ги сакам (..од коа ќе завршам со филмовите што ми се на waiting list веќе од поодамна :D)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Нормално, јас во животов не сум видел листа со која комплетно се согласувам. Ever! :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Hot Fuzz не е ставен баш поради тоа што пола форум не го разбира тој хумор и ќе мрчат, јас го обожавам филмот. и The Boat That Rocked го обожавам ама нема многу луѓе да се сложат со мене. Гол пиштол пишав во постот зошто не е ставен, заради разновидност во листата. А има сигурно барем 50 филма за кои може да дискутираме и да кажеме дека било кој од нив заслужува да биде во Топ 10. Еден од моите омилени на пример, Il mostro (1994), било кој од Jay & Silent Bob серијалот, Austin Powers... The School of Rock ??? High Fidelity ??? Analyze This ??? Вака можам до сабајле... и тоа без да почнам со филмови со „идиотски хумор“ кои на многумина им се омилени...
Иосоно ,немој со вакви постови , не ме потсеќај дека вакви филмови фалат :( , барем еден од овие три во бонус ако има место ?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Иосоно ,немој со вакви постови , не ме потсеќај дека вакви филмови фалат :( , барем еден од овие три во бонус ако има место ?
Ти реков, It makes you wanna kill yourself :pos:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Леле во бонус ставете ги The Big Lebowski и Il monstro. Мора, мора!!
Иначе за љубителите на комедии - гледајте ги Analyze this и Whole nine yards, многу се добри.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Листа како листа... ниту може сите да ги задоволи, ниту пак може да го задоволи оној кој ја прави... се нешто ќе изостане. Според мене повеќе од солидна.
За вкусовите нормално не се дискутира.
Како мој придонес (од она што го разгледав) можам да посочам на некои филмови кои (според мое мислење) морале да се најдат на секоја листа со повеќе од 30-тина филма, во некои од категориите: Taxi Driver, Rashomon, Annie Hall, Notorious, La dolce vita...
Еве некои од филмовите кои мене лично ми се слабост, а кои не ги видов во „Водичот“ (а би можеле да се најдат таму): 21 Grams, The third man, The Graduate, Sinecdoche New york, Manhattan, Profesionalac, Chinatown, Floating Weeds, A Cloackwork orange, Lawrense of Arabia, Revolutionary Road, Babel, Glengarry Glen Rose...
--- надополнето: Jul 12, 2011 11:58 PM ---
Жан-Лук Годар: Филмот заврши, авторот е мртов

Човекот кој има изјавено дека секој филмски рез е лага и големиот критичар на Холивуд во интервју за Гардијан.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Луѓе може ли некој да ми даде превод за "Tropa de Elite 2010-480p-BRrip-x264-StyLishSaLH" .

А малку зафркнато е...ќе најдеш превод и не знаеш дали е добар зошто португалски зборуваат :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Луѓе може ли некој да ми даде превод за "Tropa de Elite 2010-480p-BRrip-x264-StyLishSaLH" .

А малку зафркнато е...ќе најдеш превод и не знаеш дали е добар зошто португалски зборуваат :)
па од pirate bay го симна? ако не, пиши го на pirate bay и симни го торентот ама намести само преводите да ти се симнат(.srt)
----------------------------------------------
http://pic.mk/images/mylist.png

листава ја ставам од проста причина да ако си се најде некој со сличен вкус, да си гледа некој од филмовите ако го нема гледано... не се дозволени дискусии за мојава листа, освен ако не се позитивни критики xD

P.S. некои може да добиле претстава за мене дека сум филмоман но како што може да забележите многу култни филмови сеуште немам гледано :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Psyside не туку ми лајкнувај, го забораваш ова

:DDDDDDDDDDD

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
па од pirate bay го симна? ако не, пиши го на pirate bay и симни го торентот ама намести само преводите да ти се симнат(.srt)

листава ја ставам од проста причина да ако си се најде некој со сличен вкус, да си гледа некој од филмовите ако го нема гледано... не се дозволени дискусии за мојава листа, освен ако не се позитивни критики xD

P.S. некои може да добиле претстава за мене дека сум филмоман но како што може да забележите многу култни филмови сеуште немам гледано :D
Одлична листа, повеќето ми се гледани.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Гледам со комедииве. Или јас сум умрел in side или стварно нема некој филм кој би ме насмеал? Општо зборам, не само на листата. Серииве ги гледам посмешни отколку филмовиве. Незнам што е проблемот али не сум се смеел на филм/комедија одамна. Секако Монти Пајтон ама освен тоа - нц.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834

Филмоман си ако сакаш филмови :)
Листата ти е супер бе :)

Гледам со комедииве. Или јас сум умрел in side или стварно нема некој филм кој би ме насмеал? Општо зборам, не само на листата. Серииве ги гледам посмешни отколку филмовиве. Незнам што е проблемот али не сум се смеел на филм/комедија одамна. Секако Монти Пајтон ама освен тоа - нц.
И мене сериите ми се посмешни. Комедии, некои се толку лоши што боли.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И мене сериите ми се посмешни. Комедии, некои се толку лоши што боли.
Коа гледам "комедии" со Бен Стилер, секад ми иде да се убијам. Понервозни филмови нема!

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Коа гледам "комедии" со Бен Стилер, секад ми иде да се убијам. Понервозни филмови нема!
Последно што се смеев добро е Modern Family (посебно ради Ty Burrell)... а филм комедија не сум гледал неколку години, нити планирам да гледам... од (очигледно) тебе добропознати причини. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Номинациите за ЕMMY... мислам дека овде би требало да постирам, зошто нема генерална дискусија за серии... Ако не треба овде, префрлјате/бришете. :)

OUTSTANDING DRAMA
Boardwalk Empire
Dexter
Friday Night Lights
Game of Thrones
The Good Wife
Mad Men

OUTSTANDING ACTRESS IN A DRAMA
Kathy Bates, Harry’s Law
Connie Britton, Friday Night Lights
Mireille Enos, The Killing
Mariska Hargitay, Law & Order: SVU