Сончев брег

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
За сончев како што ми имаат кажувано, повеќе балканци има и уште се гради....па за година две можеби ке се споредува со златни песоци :)
Значи ти кажувале, отиди и види како е...Сончев Брег моментално ти е најатрактивно туристичко место во Бугарија.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Значи ти кажувале, отиди и види како е...Сончев Брег моментално ти е најатрактивно туристичко место во Бугарија.
Не знам зашто спорите, когато и како цело морскиот туризам во Бугариja се дели на два големи дела - во северна Бугариja и таков во jжна Бугариja.
Северниот дел се слави со Златни песоци, Албена,Балчик (по своjaта смисла во минатото преди 1989 година тези места са били предимно за западните туристи и да може да отговора на нивните потребности). Концентрациjaта е предимно е около центарот Варна.
Jжниот дел (во минатото предимно за туристи от источниот блок и поредко от западните држави), тук са Слончев Брег, Несебар, Поморие, Созопол, Ахтопол,...
Тук концентрациjaта е около главниот центр Бургас, но Бургас не е толкова туристички центар поради многу причини.

Златните песоци,Блончев Брег и Албена са создадени вештачки како комплекси за да можат да се сместуват туристи от надвор. Тези комплекси во минатото се држаха от Балкантурист(државна фирма) , а сега са во частни раце и са развивани по различни начини.
Само един мал пример Слончев Брег беше со можност за смештаj около 30 - 40 000 туристи. Днес има можност за смештаj за над 300 000 туристи.

Член од
19 февруари 2010
Мислења
536
Поени од реакции
1.720
полицијата на сончев брег

;)

Член од
7 јули 2011
Мислења
133
Поени од реакции
31
dali nekoj sto bil moze da mi kaze dali ima avtobuska stanica vo blizina na centarot na soncev breg :)fala odnapred

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Може некој да ми каже дали има некаде во мк. автобуски превоз до Златни песоци или до Сончев брег ама со тоалет во автобусот.Знам дека странските имаат ама во овие нашиве никако да најдам па ако некој знае мн би ми помогнал

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Може некој да ми каже дали има некаде во мк. автобуски превоз до Златни песоци или до Сончев брег ама со тоалет во автобусот.Знам дека странските имаат ама во овие нашиве никако да најдам па ако некој знае мн би ми помогнал
Тоа си зависи од агенциите, некои имаат некои не. Да ти посочам агенции не знам, прашај во 2-3, па ако ти се погодат, ок.

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Тоа си зависи од агенциите, некои имаат некои не. Да ти посочам агенции не знам, прашај во 2-3, па ако ти се погодат, ок.
Нема wc ама застанувале на 2-3 саати така да не е проблем.Фала во секој случај

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Нема wc ама застанувале на 2-3 саати така да не е проблем.Фала во секој случај
Да,да застануваат обавезно 2-3 пати. Еднаш на граница. втор пат у кафанчето на пат за Ќустендил, на Лукоил во Софија, на автопат Стара Загора (или Велико Трново, зависи дали идеш Сончев или Златни) и на крај до кај што застанува.

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Да,да застануваат обавезно 2-3 пати. Еднаш на граница. втор пат у кафанчето на пат за Ќустендил, на Лукоил во Софија, на автопат Стара Загора (или Велико Трново, зависи дали идеш Сончев или Златни) и на крај до кај што застанува.
А колку саати има до сончев брег од прилика?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Момци идам и ја со другари у Сончев Брег на 22ри па се глеаме таму...убаво да си поминете сите што ќе идете а и ја убаво да си поминам :)

T

Tetro

Гостин
Сосе стоење на граница 1 сат, се фаќаат 12 + -.
Кој стоел на граница 1 саат? Никогаш на никоја граница немам чекано повеќе од 15 минути, освен неколку пати на враќање од Грција кога имало гужви.

Kajgana Shop

На врв Bottom