Формула 1 Сезона 2011

Член од
22 мај 2011
Мислења
134
Поени од реакции
34
Кими е крив ..незнае да се паркира ..на излез од пит..
http://www.youtube.com/watch?v=xnCsG0DlXkU
се дига галама шо Алонсо му гестикулирал на Петров ..
http://www.bumcars.com/24293/f1-2011-lewis-hamilton-is-unsportsmanlike-or-punish-him-because-he-is-black-with-video/ Црн сум бе затоа ме казнуваат..па зошто јас да се плашам да го наречам црн ..кога сам си се третира така..
и де потсети ме како изгуби титула Хамилтон од Кими..му е*а мамето на болидот мислам, а колку поени му требаа да триунфира?
Ги има уште мнооогу киксеви , има и Алонсо ..али пријателе ..Хамилтон е Врв..неможе никој со него ..он ти доаѓа како Родман у Ф1..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.100
Поени од реакции
46.009
http://www.bumcars.com/24293/f1-2011-lewis-hamilton-is-unsportsmanlike-or-punish-him-because-he-is-black-with-video/ Црн сум бе затоа ме казнуваат..па зошто јас да се плашам да го наречам црн ..кога сам си се третира така..
и де потсети ме како изгуби титула Хамилтон од Кими..му е*а мамето на болидот мислам, а колку поени му требаа да триунфира?
Ги има уште мнооогу киксеви , има и Алонсо ..али пријателе ..Хамилтон е Врв..неможе никој со него ..он ти доаѓа како Родман у Ф1..
Де ти мене потсетиме каде ја ова сум го негирал, зашто не си ми јасен со работиве што сега ми ги спомна ...
Сум мижел пред некои факти а не сум го приметил тоа, дај еве потсети ме зашто уопште ме повикуваш у пост за нешто што нит сум го негирал нит ќе го негирам.

Боље нека те тангираат работи од погоре
според мене фетел не е ни блиску до рангот на алонсо, хамилтон, батон.
човекот кој на 23 години стана најмладиот шампион во историјата на Ф1 и човекот кој на 24 веќе ќе има 2 титули во ова натпреварување.

И формулата не е балет а денес очигледно многумина од вас сакаат да го гледаат тоа, земавте да напињате за феноменален дуел помеѓу Маса и Хамилтон а тоа е всушност она што му треба да овој спорт, таков жар и борба па макар и имало контакт за кој стојам дека беше неизбежен поради начинот на кој Маса влезе во свиокот, мене тие работи ми се интересни и сакам да се чести, ок без контакти кои ќе избацат некого од трка.
Денес Вебер добивал тимски наредби да не го напаѓа Фетел зашто најверојатно ризикувал со тоа да испаднат од трка и двајцата, епа не фала, вакви работи само ме оддалечуваат од телевизорот ама на дел од вас очигледно ви се интересни, очигледно сакавте Хамилтон тука буквално да застане само за да Маса непречено го претекне, очигледно не сте сакале да гледате борба за позиција и тоа у последен круг..

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
леле да знаеш колку само ми недостигат тие болиди од 2008. овие моментално се како од 80тите години. глуп спојлер (потесен а повисок), глупи гуми (помали и целите мазни), школката на формулата е потесна.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Контактот тука беше неизбежен, кажи ми како Хамилтон можеше да го избегне ова па ќе правиме муабет тогаш ...
Маса по секоја цена сакаше да го помине, во случајов тоа беше невомозжно, види само Хамилтон како кочи, ко што реков, друга линија на движење тука немаше освен да ја сече кривината.
A не приметуваш дека после првиот контакт хамилтон врти десно и по втор пат се забива во Маса по што овој пат маса е дестабилизиран првиот контакт е тркачки инцидент ама вториот може да се избегне хамилтон има чиста позиција за влез во кривината.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ништо ново, само Ферари и Мекларен трејдуваат со улогите.

Мада не ми е ич јасно од каде Алонсо доби толку сила во Ферарито. Јес да Хамилтон го кочеше Фетел, ама и да беше Фетел со чист пат пред него Ферарито пак ќе бегаше.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.100
Поени од реакции
46.009
A не приметуваш дека после првиот контакт хамилтон врти десно и по втор пат се забива во Маса по што овој пат маса е дестабилизиран првиот контакт е тркачки инцидент ама вториот може да се избегне хамилтон има чиста позиција за влез во кривината.
Ok, Хамилтон намерно удри во Маса со што ризикуваше да ја заврши трката свиок пред цел, до толку е уходан да знае како од една страна да удри во противник од друга да заврши пред него, башка да не потенцирам колку е лесно да се открие денес дали некој намеравал вакво нешто ...
Не контролираат тука точак, контролата на еден болид не е едноставна работа поготово не во такви ситуации, но хеј, нека биде така како што велите, форум е, интернет и слично, секој има право да каже што сака, тоа е '' убавината ''.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Znaci kako prvo uste pred nekolku postovi pocna da vregas se gleda deka nemas kultura pa mi postiras nekoj postovi bez vrska ako sakam i ke drkam a toa ako ne razbiras nikoj ne ti e kriv kako drugo site pocnuvate ''DA NE BESE'' da ne mu napravese na Michael Schumacher tatko mu karting toj nema da bil vozac prvo zemi prociti nesto posle komentiraj koj im e kriv na Redbull zosto od koga go pretenka preku boksovi na Hamilton ne ja namali razlikata tuku rastese i se vide deka i vo Redbull ima timski naredbi http://www.planetf1.com/news/3213/7030858/Webber-Not-Fine-With-Bull-Team-Orders
Брат, како сакаш, и шо сакаш мисли си, твое си е.... Толку од мене
--- надополнето: Jul 10, 2011 7:06 PM ---
Ok, Хамилтон намерно удри во Маса со што ризикуваше да ја заврши трката свиок пред цел, до толку е уходан да знае како од една страна да удри во противник од друга да заврши пред него, башка да не потенцирам колку е лесно да се открие денес дали некој намеравал вакво нешто ...
Не контролираат тука точак, контролата на еден болид не е едноставна работа поготово не во такви ситуации, но хеј, нека биде така како што велите, форум е, интернет и слично, секој има право да каже што сака, тоа е '' убавината ''.
Syn, брат, не ти се смачи !? Се гледа дека си упорен дечко... Па Адријана Лима да ја молеше до сега, за времето изгубено тука со бескичмењаци, ќе ти даеше ! :D
--- надополнето: Jul 10, 2011 7:09 PM ---
Ете го стручњакот.. Потсети ме, ти беше возач на нешто, хмм како беше, знам еднаш ми кажа дека си имал искуство и дека си можел да предвидиш, бла бла... Па ме интересира дали дуелот на Ди Реста со Шумахер е грешка на Ди Реста или на Шумахер ? :D :D

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Знае он што прави доволно го бутна да го дестабилизира како и да е ја ги одобрувам тие потези има човекот мадиња за тоа да го направи во најлош случај и да му испаднеше спољерот имаше доволно разлика да заврши шести :)
--- надополнето: Jul 10, 2011 8:31 PM ---
Брат, како сакаш, и шо сакаш мисли си, твое си е.... Толку од мене
--- надополнето: Jul 10, 2011 7:06 PM ---

Syn, брат, не ти се смачи !? Се гледа дека си упорен дечко... Па Адријана Лима да ја молеше до сега, за времето изгубено тука со бескичмењаци, ќе ти даеше ! :D
--- надополнето: Jul 10, 2011 7:09 PM ---

Ете го стручњакот.. Потсети ме, ти беше возач на нешто, хмм како беше, знам еднаш ми кажа дека си имал искуство и дека си можел да предвидиш, бла бла... Па ме интересира дали дуелот на Ди Реста со Шумахер е грешка на Ди Реста или на Шумахер ? :D :D
За тебе сигурно сум стручњак и преиспитај си го прашањето јас како што знам Шумахер немаше инцидент со Ди реста ако грешам поправиме :tapp:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.100
Поени од реакции
46.009
Знае он што прави доволно го бутна да го дестабилизира како и да е ја ги одобрувам тие потези има човекот мадиња за тоа да го направи во најлош случај и да му испаднеше спољерот имаше доволно разлика да заврши шести :)
Доколку имал намера, има експерти задолжени за овие прашања, они ќе го дадат одговорот ...
Мојот став е дека Хамилтон друга опција немаше во ситуација кога влага од внатрешна страна на свиок а потоа оди кон десната страна, ако примети и имаше јако кочење тука така да ко што реков, контролата врз болидот е убер тешка.
Маса сметам дека не требаше толку рано да влезе во линијата на движење на Хамилтон а и имаше опција тоа да го стори покасно, за разлика од Хамилтон.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Доколку имал намера, има експерти задолжени за овие прашања, они ќе го дадат одговорот ...
Мојот став е дека Хамилтон друга опција немаше во ситуација кога влага од внатрешна страна на свиок а потоа оди кон десната страна, ако примети и имаше јако кочење тука така да ко што реков, контролата врз болидот е убер тешка.
Маса сметам дека не требаше толку рано да влезе во линијата на движење на Хамилтон а и имаше опција тоа да го стори покасно, за разлика од Хамилтон.
Доста е дискутабилно зошто има вина и кај Маса и кај Хамилтон и неможе двајцата да ги казнат и затоа се оценува како тркачки инцидент доколку беше вината само кај еден без размислување ке дадеа казна. Според мене Маса да отвореше малце простор немаше да дојде до ова а може и ке имаше подобрз излез од Хами.
Страшно многу инцидентов ме потсеќа на инцидентот од монако каде што маса рано затвори а Хамилтон го бутакаше.
--- надополнето: Jul 10, 2011 9:14 PM ---
Уште само ова што стана со тимските наредби нели red bull немаат тимски наредби ???:P

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.100
Поени од реакции
46.009
Уште само ова што стана со тимските наредби нели red bull немаат тимски наредби ???:P
Aбе они имаат, ама имаат и возач кој вика '' кој ве ебе ''.:vozbud:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Имаше Имаше, Шумахер инцидент со Ди Реста... :D :tapp:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Имаше Имаше, Шумахер инцидент со Ди Реста... :D :tapp:
Дај клипче да видам јас како што знам со Кобајаши се удри Шумахер.
--- надополнето: Jul 11, 2011 6:47 AM ---
Aбе они имаат, ама имаат и возач кој вика '' кој ве ебе ''.:vozbud:
Јас се мислам дека тоа го каза колку да на испадне папак се виде убаво како си ја одржуваше разликата со ветел а пред тоа беше во позиција да го прелета. Ама зборот ми е нели никогаш у РБ немало да има тимски наредби Ферари беа тие клошарите со тимски наредби.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Ќе си видиш на офијалниот сајт на Ф1, ко ќе дојди хајлајтс.. Јас не сум режисер да знам дали има или нема клип :tapp:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725

Kajgana Shop

На врв Bottom