Матура

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Колку се неписмени во министерство значи имево и презимево ми се згрешени и не само мене туку и на други познаници. ПРОСТОЌА! Сите се со осмо!

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Зошто бе? Пак оди мислам нема врска. Јебига некој нека кажи за посигурно ама ја мислам дека нема везе од што се поените!!
Има везе што си полагал, не можеш на медицина со филозофија да идеш, исто како што не можеш на правен, економски... со биологија и хемија.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Идете на страната и после кај резултати, сега дава да си бираш школо, град и предмет (само македонски, турски и албански има), али внесов податоци и ми вика дека такви податоци не се пронајдени. Кај и да е треба да има.
На кирилица внесуваш?

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
Има везе што си полагал, не можеш на медицина со филозофија да идеш, исто како што не можеш на правен, економски... со биологија и хемија.
Јас сум слушал дека нема врска ама ете.......
Ама чекај малку еден професор кажуваше дека нема врска од каде се поените на матурата односно од кој предмет се. А и овие во гимназиите што сакаат на пример економски да одат па што ќе полагаат?

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Јас сум слушал дека нема врска ама ете.......
Ама чекај малку еден професор кажуваше дека нема врска од каде се поените на матурата односно од кој предмет се. А и овие во гимназиите што сакаат на пример економски да одат па што ќе полагаат?
Не може така, си има листа на предмети кои се дозволени за секој факултет, и многу е битно, ако си земал погрешен предмет поените од него не ти се рачунаат или ќе чекаш во втор уписен рок, а еве јас сум од гимназија и се запишав на економски со географија и информатика кои беа на листата предмети што можеш да ги земеш за Економски факултет а си со општа гимназија. Значи се си има таму точно за сите факултети.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
Не може така, си има листа на предмети кои се дозволени за секој факултет, и многу е битно, ако си земал погрешен предмет поените од него не ти се рачунаат или ќе чекаш во втор уписен рок, а еве јас сум од гимназија и се запишав на економски со географија и информатика кои беа на листата предмети што можеш да ги земеш за Економски факултет а си со општа гимназија. Значи се си има таму точно за сите факултети.
ОК ОК
Пошто еднаш на Економски од тие професорите еден рече нема врска кои предмети се ( кога зборуваше за поените за упис )
Ама штом велиш така изгледа е така!

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.160
Поени од реакции
30.298
p.s знае ли некој колку е просекот општо за сите?

Член од
20 јуни 2011
Мислења
16
Поени од реакции
11
Да се пофалам :) Македонски петка со 94.93% Англиски петка со 99.72 %
Конкурирам со 99.465 поени од вкупни 100 :D

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
ОК ОК
Пошто еднаш на Економски од тие професорите еден рече нема врска кои предмети се ( кога зборуваше за поените за упис )
Ама штом велиш така изгледа е така!
Ако доаѓаш од средно економско најверојатно сите можеш да ги земеш, што е логично, но не и од гимназија, на страната на мон ја имаш листата ќе си провериш за тој што те интересира.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
Ако доаѓаш од средно економско најверојатно сите можеш да ги земеш, што е логично, но не и од гимназија, на страната на мон ја имаш листата ќе си провериш за тој што те интересира.
Да да од средно економско
Ама тогаш бевме собрани од повеќе училишта и тој така реча па затоа и ми падна чудно ама ајде...изгледа си во право :)

Kajgana Shop

На врв Bottom