Матура

F

FuckYouAll

Гостин
Македониски 4
Англиски 3

Јас очеквев англиски поголема од македонски да имам ама то е.:)

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
И јас сум со 0ла Математика ... (БТВ ... нема врска ова ако си паднат ти пишува 0) ;) Сигурен сум дека најмалку имам 20-30 поени ;) Чера ги проверував решенијата ...

Резултатите од #matura некако делуваат многу неофицијални и со многу грешки ... да се надеваме дека во среда на огласени табли ќе биде точно..
Ова е коментар од Твитер. Како се кај вас резултатите?Дали сте задоволни? Дали имате некои забелешки, примедби околу оценките? Давајте коментари.
Поените немаат врска со перцентилите. Ти мош имаш 30 поени ама немаш доволно за 2.
Ти имаш 0 перцентили оти не си поминен.
Ако имаш >0 перцентили тогај си поминен.

Прочити го и мојо претходен пост на темата.

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Поените немаат врска со перцентилите. Ти мош имаш 30 поени ама немаш доволно за 2.
Ти имаш 0 перцентили оти не си поминен.
Ако имаш >0 перцентили тогај си поминен.
Другар ... Имам другари шо само од прашањата по математика минаа ... а од мене препишаа ... а јас 32/40 имам напишано ... па паднат сум а они 20/40 имат и поминати се ;) и се кладам дека има грешка 100%

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Другар ... Имам другари шо само од прашањата по математика минаа ... а од мене препишаа ... а јас 32/40 имам напишано ... па паднат сум а они 20/40 имат и поминати се ;) и се кладам дека има грешка 100%
Абе дај боже и ти и сите други шо има пишува 0, а не верувате дека сте паднале, да поминете, ама јас ви кажувам реално како стојат работите оти јас лани полагав и знам како одат работите.
--- надополнето: Jul 9, 2011 5:45 PM ---
Абе дај боже и ти и сите други шо им пишува 0, а не верувате дека сте паднале, да поминете, ама јас ви кажувам реално како стојат работите оти јас лани полагав и знам како одат работите.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Македонски - 4
Англиски - 4

Ехх, а 4 години Македонски 2ка имав ццц :P :D

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Лани за лани ... Си биваат грешки ;) Ако не ќе потполниме една молба или шо се потполнува да видиме шо ќе биде ...

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Јас сум тој што помина само од прашањата, без ниту една напишена задача. (бтв не препишав од него) :)
Мкд - 3
Мат - 2
:)

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
македонски јазик и литература 5 99.86

англиски јазик 5 93.18

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
На која страна се пресметувале поените за упис? Пошо на вести не дослушнав.....

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.822
На која страна се пресметувале поените за упис? Пошо на вести не дослушнав.....
Остај страната
Ако те интересира колку поени ќе имаш еве ти што постираа пред нецел саат

Ги собираш просеците од сите години и после ги делиш со 4. Добиениот просек за сите години го множеш со 12.
И го добиваш бројот A.
После оценката по прокетната ја множиш со 0.8, и го добиваш бројот B.
Оценката по Македонски ја множиш со 2, и со (перцентилите поделени со 100). Добиениот број е C
Исто и со оценката по математика и го добиваш D.
Оценките по екстерните прво ги собираш и ги множиш со 1,6 и го добиваш бројот E.
Бројот на поени ти е A+B+C+D+E. Се надевам ме свати, пошто сликовито ти објаснив :D

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Остај страната
Ако те интересира колку поени ќе имаш еве ти што постираа пред нецел саат
98,2 поени иам.
Да немав соц и фил на медицина ќе се запишвев а вака џабе поените...

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.822
98,2 поени иам.
Да немав соц и фил на медицина ќе се запишвев а вака џабе поените...
Зошто бе? Пак оди мислам нема врска. Јебига некој нека кажи за посигурно ама ја мислам дека нема везе од што се поените!!

Kajgana Shop

На врв Bottom