F
FuckYouAll
Гостин
Македониски 4
Англиски 3
Јас очеквев англиски поголема од македонски да имам ама то е.
Англиски 3
Поените немаат врска со перцентилите. Ти мош имаш 30 поени ама немаш доволно за 2.И јас сум со 0ла Математика ... (БТВ ... нема врска ова ако си паднат ти пишува 0) Сигурен сум дека најмалку имам 20-30 поени Чера ги проверував решенијата ...
Резултатите од #matura некако делуваат многу неофицијални и со многу грешки ... да се надеваме дека во среда на огласени табли ќе биде точно..
Ова е коментар од Твитер. Како се кај вас резултатите?Дали сте задоволни? Дали имате некои забелешки, примедби околу оценките? Давајте коментари.
Другар ... Имам другари шо само од прашањата по математика минаа ... а од мене препишаа ... а јас 32/40 имам напишано ... па паднат сум а они 20/40 имат и поминати се и се кладам дека има грешка 100%Поените немаат врска со перцентилите. Ти мош имаш 30 поени ама немаш доволно за 2.
Ти имаш 0 перцентили оти не си поминен.
Ако имаш >0 перцентили тогај си поминен.
Абе дај боже и ти и сите други шо има пишува 0, а не верувате дека сте паднале, да поминете, ама јас ви кажувам реално како стојат работите оти јас лани полагав и знам како одат работите.Другар ... Имам другари шо само од прашањата по математика минаа ... а од мене препишаа ... а јас 32/40 имам напишано ... па паднат сум а они 20/40 имат и поминати се и се кладам дека има грешка 100%
Абе дај боже и ти и сите други шо им пишува 0, а не верувате дека сте паднале, да поминете, ама јас ви кажувам реално како стојат работите оти јас лани полагав и знам како одат работите.
Јас сум тој што помина само од прашањата, без ниту една напишена задача. (бтв не препишав од него)Другар ... Имам другари шо само од прашањата по математика минаа ... а од мене препишаа ... а јас 32/40 имам напишано ... па паднат сум а они 20/40 имат и поминати се и се кладам дека има грешка 100%
i ja ali aj galje ti e bitno polozivmeМакедониски 4
Англиски 3
Е да.....ама па можеше уште по една 5ка Англискисупер сме поарно здравје
македонски јазик и литература 5 99.86
англиски јазик 5 93.18
Остај странатаНа која страна се пресметувале поените за упис? Пошо на вести не дослушнав.....
Ги собираш просеците од сите години и после ги делиш со 4. Добиениот просек за сите години го множеш со 12.
И го добиваш бројот A.
После оценката по прокетната ја множиш со 0.8, и го добиваш бројот B.
Оценката по Македонски ја множиш со 2, и со (перцентилите поделени со 100). Добиениот број е C
Исто и со оценката по математика и го добиваш D.
Оценките по екстерните прво ги собираш и ги множиш со 1,6 и го добиваш бројот E.
Бројот на поени ти е A+B+C+D+E. Се надевам ме свати, пошто сликовито ти објаснив
98,2 поени иам.Остај страната
Ако те интересира колку поени ќе имаш еве ти што постираа пред нецел саат
Зошто бе? Пак оди мислам нема врска. Јебига некој нека кажи за посигурно ама ја мислам дека нема везе од што се поените!!98,2 поени иам.
Да немав соц и фил на медицина ќе се запишвев а вака џабе поените...