Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Н

'Никола'

Гостин
Туку можно ли е да се најде добра снимка од Hangover 2 или треба да чекам уште. Чекам веќе 1 ипол месец ми се чини како милениум да сум чекал...
Е де, што го направивте и вие ханговер. Не е нешто за што би се одело crazy дур не се изгледа.
Да ми речиш кој ќе чека Game of Thrones новата сезона, ќе разберам.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Засега два асални филмови за 2011, Дрвото на Животот и овој.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Аууууу значи да почнам да го гледам првиот дел.
--- надополнето: Jul 7, 2011 5:21 PM ---
Jacob's Ladder (1990)
Границата меѓу реалноста и фиктивното после ранувањето се непознати поими за него.
А богами, дури го гледаме филмот и за нас :)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Овој е римејк, така да не можеме да збориме за асален филм.
Мислам дека го имам веќе ова пишано на форумов, but never mind....
The Girl with the Dragon Tattoo на Fincher не е римејк, туку е нова адаптација на книгата.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.250
И вака како американска адаптација, поголеми се шансите за јака триологија. :)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
И вака како американска адаптација, поголеми се шансите за јака триологија. :)
I hope that wasn't sarcasm...ако не е, се согласувам со тебе :p
Во шведската адаптација квалитетот значително опадна после првиот дел. А и во првиот дел се некако ми фалеше нешто (nevertheless, прилично солиден филм), а тоа нешто се надевам ќе го добијам во американската адаптација на Fincher.

Z

zmej gorjanin

Гостин
I hope that wasn't sarcasm...ако не е, се согласувам со тебе :p
Во шведската адаптација квалитетот значително опадна после првиот дел. А и во првиот дел се некако ми фалеше нешто (nevertheless, прилично солиден филм), а тоа нешто се надевам ќе го добијам во американската адаптација на Fincher.
Не знам за тебе, мене првиот дел ми беше сосема на место, останатите два уште не сум се наканил да ги гледам.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Што ќе биде ново?
Американска кинематографија, филмот ќе биде различен, мислам дека Финчер ќе смени многу работи, некаде прочитав дека и крајот ќе го менувал (т.е. веќе го сменил нели :D)...Дури и шведската верзија не беше целосно доследна на книгата (секако тоа и не е возможно со оглед на големината на истата), па затоа не можеш да очекуваш ист филм.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Американска кинематографија, филмот ќе биде различен, мислам дека Финчер ќе смени многу работи, некаде прочитав дека и крајот ќе го менувал (т.е. веќе го сменил нели :D)...Дури и шведската верзија не беше целосно доследна на книгата (секако тоа и не е возможно со оглед на големината на истата), па затоа не можеш да очекуваш ист филм.
Може и полошо да биде

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Мислам дека го имам веќе ова пишано на форумов, but never mind....
The Girl with the Dragon Tattoo на Fincher не е римејк, туку е нова адаптација на книгата.
... и шансите за лоша адаптација се сведуваат на минимум... :rolleyes:

:D

Kajgana Shop

На врв Bottom