Сончев брег

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Ееее да бе :) Ако во Софија е 1.95, на сончев е 1.92, 1.93, ќе не ограбат 1 лев на 100 евра :). Ова зборам за во банка во Сончев и во едни бележани менувачници (името не ми текнува, беше со жолта боја напишано на плава табла, fmi нека ме поправи ако знае).
Crown...se vikaat...tamu site menuvaat...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Бев прехлани Сончев и презадоволен сум и од цени и од се.Бев ол инклузив и немам искуство со ресторани само знам дека беше точено пиво големо 1 лев во ресторан, е во Мк толку ефтино пиво да го правиш дома нема да ти излезе а не дај боже во ресторан во туристичко место.
Во Несебар уште поефтино 0,80 стотинки, бадијала.

Иначе се согласувам дека од тие фами и митови дека врие швеѓанки што едвај чекаат да дојде македонец да ги легне, последно време врие од машки.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ееее да бе :) Ако во Софија е 1.95, на сончев е 1.92, 1.93, ќе не ограбат 1 лев на 100 евра :). Ова зборам за во банка во Сончев и во едни бележани менувачници (името не ми текнува, беше со жолта боја напишано на плава табла, fmi нека ме поправи ако знае).
Со очите сум видел во Слончев Брег 1 евро - 1,5 лева.
Како цело користат баш това Crown странците.
Просто кажувам официалниот курс, а секи може да си направи сметката дали му е изгодно или не. :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Со очите сум видел во Слончев Брег 1 евро - 1,5 лева.
Просто кажувам официалниот курс, а секи може да си направи сметката дали му е изгодно или не. :)
Па имаа една финта во приватните менувачници (лево од Кубан)- пишува we buy 1.92, а we sell 1.5. Е сега кој како разбере :).

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па имаа една финта во приватните менувачници (лево од Кубан)- пишува we buy 1.92, а we sell 1.5. Е сега кој како разбере :).
Баш за вакви зборувам. :)
Други вакви некоректни менувачници дават фалшиви банкноти. Ако смениш 20x 20 лева, поне 2-3 банкноти са ти фалшиви. Странците немат изкувство со този валута и ... пиj една студена вода.
Затова советувам - менуваjте или во банки или некаде во град преди морето.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Баш за вакви зборувам. :)
Други вакви некоректни менувачници дават фалшиви банкноти. Ако смениш 20x 20 лева, поне 2-3 банкноти са ти фалшиви. Странците немат изкувство со този валута и ... пиj една студена вода.
Затова советувам - менуваjте или во банки или некаде во град преди морето.
Само во Western Union до стриптиз бар- Coyote Ugly :LOL:

П

Пепси_

Гостин
Момци и девојки....со 2-3 другари сакаме да идеме накај бугарија најверојатно ама сакаме да кампуваме т.е. да си носиме шатор и да го поставиме некаде. Дали има некои посебни места каде што се поставува шатор (да е до плажа некаде нормално) и дали и по колку се плаќа. И дали би било проблем сами да идеме16-17 годишници таму опасно ли е дрн дрн.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Момци и девојки....со 2-3 другари сакаме да идеме накај бугарија најверојатно ама сакаме да кампуваме т.е. да си носиме шатор и да го поставиме некаде. Дали има некои посебни места каде што се поставува шатор (да е до плажа некаде нормално) и дали и по колку се плаќа. И дали би било проблем сами да идеме16-17 годишници таму опасно ли е дрн дрн.
1. Да....2. Никако.

Член од
7 јули 2011
Мислења
133
Поени од реакции
31
ako moze da mi dadete odgovor na nekoj sto bile dali vo soncev breg bi mozelo da se najde smestaj ama tamu na lice mesto nerezervirano i dali cenite bi bile poskapi ili poevtino od sto gi nudat agenciite fala odnapred :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
Јас на 18ти одам за Златни Песоци... Ова ми е втор пат да одам за Бугарија, прв пат бев пред 12-13 години и се беше убаво, освен тоа што фатив некаков вирус.
Како и да е, одам преку Папилон агенцијава, Papillon Summer Party дали некој од вас бил лани? Викаат е добро, па ќе видиме :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
ako moze da mi dadete odgovor na nekoj sto bile dali vo soncev breg bi mozelo da se najde smestaj ama tamu na lice mesto nerezervirano i dali cenite bi bile poskapi ili poevtino od sto gi nudat agenciite fala odnapred :)
Нормално дека може, и нормално дека е поефтино, не плаќаш профит на агенцијата.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Јас не сум бил ама сега у август идам, сакаме со авто до идеме има ли некој да сподели искуства за пат до сончев брег?
Наи лесно е со навигација. Например ако имаш Нокиа смартфон, новите карти на Ovi Maps има 95% покритие во Бугариа, и по селата ке наидеш адрес, немаш никаков проблем.
Од следната година со Google Street View ќе можете да правите и виртуелни прошетки по морските летувалишта.

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
од златните песоци сум задоволен :) лани бев и си поминав мн јако...тие што не биле незнаат што се дешава таму. Алкохолот џабе РЕФУС поевтин од тука. Пички колку ви душа сака, само немој да спиете на тоа уво дека се симињате од автобус и пичките викаат еби ме еби ме LOL пољакинки украинки русинки скандинавки ке те шекнат. само тоа зависи од вас... понашајте се малце мангупски, никако срамење!, пуштете по некоја пијачка нема да зажалите :) куртони обавезно! За сончев како што ми имаат кажувано, повеќе балканци има и уште се гради....па за година две можеби ке се споредува со златни песоци :)

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
За пиењето се сложувам комплетно у софија бев пред 2 недели прашував баш за на море ми вика цените ко шо се тука (џек дениелс 1л) 10-8е ЏИМ БИМ 5-7 евра Џони вокер исто 5-8-9 евра живо џабе било пиењето поготво ако начекате големи маркети или "библиотеки"(специјализирани продавници за алкохол)

Член од
18 март 2010
Мислења
25
Поени од реакции
6
За сончев како што ми имаат кажувано, повеќе балканци има и уште се гради....па за година две можеби ке се споредува со златни песоци :)
Батка, Сончев е неколку пати по голем от Златни и сега, и многу тешко некој може да се спореди со него по големина и места за забава и атракциони

Kajgana Shop

На врв Bottom