Johnny B
Misogynist, racist, anti woke
- Член од
- 15 февруари 2010
- Мислења
- 11.766
- Поени од реакции
- 12.102
Другар .....поентата ми е дека и Пејсли,Шенкли и Кени направиле доволно за Ливерпул и Британија а не добиле никакво признание за тоа.Биди сигурен дека ако не се случела авионската несреќа во Минхен 1958-та година Сер Мат Базби ќе бидел тој менаџер со 3 титули во ЛШ и сега сигурно немаше да останиме на овие 3 титули во ЛШ. Затоа што тогаш тој тим газел по Европа...предводен од Едвардс и тогаш младиот Чарлтон. Тој со отпадокот од останатите клубови го предводеше тимот на чело со Сер Боби Чарлтон и покрај трагедијата што се случила по 2-3 месеци стигна до финале на ФА Купот каде загуби од Болтон...
Сепак за да се стане СЕР покрај трофеите се гледа и учинокот и напредокот што го направил тој за Британија. Сер Мат Базби успеа да го промовира Јунајтед во фудбалска сила и покрај несреќата каде загуби 8 драгоцени фудбалери. Сер Боби Чарлтон и ја донесе на Англија титулата Светски шампион...За Сер Алекс не треба да се говори мислам...
Спортски поздрав!
Сега е касно за такви работи затоа што освен Кени другиве се одамна починати. Штета што не си го добиле признанието. Сега дури и Кени да добие титула тоа нема да смени многу работи. Што е тука е. Сметај го и фактот дека ако Кени останеше менаџер тешко дека Фергусон ќе беше тоа што е.
Кени заслужи да добие признание уште тогаш со неговите достигнувања, ама човекот остаре веќе. На крај краева нека си ја набутаат титулата во газот и кралицата и сите околу неа. Тоа што е важно е дека на Кени и остали не им беше искажана потребната почит па сега дури и да го понудат Кени може комотно да ги отера упм. Јас не барам да им се даде туку ме интересира зошто не им е дадена почит и тутула сер. Како што кажав сега е малку доцна за да се исправат тие работи пошто повеќето се починати а и Кени не е во цутот на младоста.
--- надополнето: Jul 5, 2011 1:11 AM ---
Да се вратиме малку на случувањата во ПЛ.
Погодете што? Тевез повторно посакал да си оди. Па веќе беше време (баш се чудев оти уште не побарал заминување)