Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Таа зградата на МТВ 15 години така стоеше ,не ја ни одржуваа,барем на продажба да ја ставеа ќе земеше некој денар МТВ.И сега им ја запалиле и криви им се наркомани или не знам шо.Дрн дрн Милојке.

Првпат идам у охрид со другари па баш ме интересира ако некој знае случајно колку пари е приколка од ден у Градиште, и каде може повеќе да се информирам за тоа да резервирам, цени и сл. некој нивни број, нивни сајт?

Првпат идам у охрид со другари па баш ме интересира ако некој знае случајно колку пари е приколка од ден у Градиште, и каде може повеќе да се информирам за тоа да резервирам, цени и сл. некој нивни број, нивни сајт?
Приколките се приватни колку што знам тешко на интернет да најдеш нешто, не знам... Иначе не сум сигурен ама мислам дека околу 800 денари е приколка за една вечер. Е сега ако сте 4ца, ќе ја поделите сумата, ако сте тројца истата сума на три ќе ја поделите. Зависи колку кревети има приколката.

Некој да не знае случајно од каде да земам било каков контакт (телефон, сајт) за да изнајмам приколка у градиште?

Znam deka sum malce (dobro malce poise XD) boring ali da ne znae nekoj nesto u vrska so toj kampot elesec.Dali e ok mesto?Dali e epten odaleceno od grad?Ima nekoj eftin prevoz od tamu do grad, kombinaj sl.?Dobra li e plazata?Ima li posetonost (da ne bideme dzoa sred pustina)?i najvaznoto ima li nekoi parties ili se e toa ili u grad ili u gradiste? :)

Znam deka sum malce (dobro malce poise XD) boring ali da ne znae nekoj nesto u vrska so toj kampot elesec.Dali e ok mesto?Dali e epten odaleceno od grad?Ima nekoj eftin prevoz od tamu do grad, kombinaj sl.?Dobra li e plazata?Ima li posetonost (da ne bideme dzoa sred pustina)?i najvaznoto ima li nekoi parties ili se e toa ili u grad ili u gradiste? :)

Elesec ti e na 10 km od Ohrid i 3-4 od Pestani (ova otprilika).Kombe/bus do Ohrid ti e 40 den.Za zurki na plazite so se tuka i vo kampot ako se soberite nekoe drustvo,mada najdobro ti e Ohrid/Gradiste.

Интересна вест:
Шпанец фатен при кражба на „голф“ во Охрид
icon_at_textsize.gif

pol_vn1.jpg
Четворица охриѓани утрово околу 3 часот на ул.„Григор Прличев“ го фатиле Г.Д.(1982) од Шпaнија, при кражба на возило„Голф“, сопственост на едeн од нив.

Повикана била полицијата која го привела крадецот, кој е задржан во СВР-Охрид. Кај него бил пронајден и одземен нож на преклоп.

По целосно документирање на случајот, против шпанскиот државјанин ќе биде поднесена соодветна пријава, соопшти МВР.
И една стандардна :
Нападнат сообраќаец во Охрид
icon_at_textsize.gif

MVR-kola.jpg
24-годишен охриѓанец нападнал сообраќаен полицаец при вршење контрола во центарот на Охрид.

Инцидентот се слиучил утрово околу 5.35 часот на крстосница на ул. „Партизанска“ кога полицаец запрел возило „фијат“. Откако му било на кажано на возачот кој бил под дејство на алкохол дека сторил прекршок истиот почнал да пружа активен отпор, при што го нападнал службеното лице удирајќи го со тупаница во пределот на вратот и со клоца во пределот на десната потколеница. Напаѓачот бил совладан и приведен во СВР-Охрид.

Нападнатиот полицаец се здобил со повреди, ток и гребнатинки и на истиот му е укажана лекарска помош во општата болница во Охридм соопшти МВР.
Прописите постојат за да не се почитуваат
icon_at_textsize.gif

Не помина ни една недела од донесувањето на одлуката за посебен режим на сообраќај во централното градско подрачје во туристичката сезона, а истата воопшто не се почитува. Во стариот дел на градот иако треба да има, не постои ограничување во движењето на возилата. „Илинденска“ , како и „Коста Абраш“ и „Цар Самоил“ се тесно грло, а не се почитува ниту забраната за паркирање и застанување на кружниот тек во централното градско подрачје. Иако се поставени знаци за забрането паркирање, на тој простор сеуште се паркира и се наплаќа паркинг.

1.jpg

3.jpg

Прописите постојат за да не се почитуваат​

Од Локалната самоуправа непосредно по донесување на одлуката за воведување летен режим на сообраќај информираа дека тој е во функција на растоварување на сообраќајот во централното градско подрачје, особено во стариот дел на Охрид, но дека нејзиното спроведување исклучиво е во надлежност на полицијата.

© 2011 Ohridnews.com

Абе бевте на плажа кај тобоганон денес кон 5 ? Имаше три топки за вода (оние човек да влезит во нив и демек ојш по вода) и еден влезе натре, абе во рок од 2мин, 100 пати падна. Најако беше ко сакаше да излезит, ама пак паѓаше. :D Незнам шо напрај дечкото, на поминвење бев од тука. Уште еднаш влегвење онај во онаква топка, амин (ак е излезен досега :)).

Имаше еден шо снимат, можит ќе го стајт на ју туб. :D

vodana cera i denes milina... i vcera i denes bev na nokno kapejne i sega se vrakam pubo nesto nemat....
izvinete za latinicava.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom