Душа ! Како ја дефинирате ?

Член од
24 јуни 2011
Мислења
8
Поени од реакции
8
Imate li slucajno nekakov podatok za nesvesnoto t.e. sonistata kako del od realnosta? Sto sonuvaat denes decata ili nie koi sme rodeni vo komunizmot? Nisto slicno, na primer, bogovi ili drugi gluposti... da ne bidam vulgaren. Nema preslikuvanje od duhovnoto na roditelite ili babite i dedovcite. Decata sega ja sonuvaat idninata, neopteretena so zabrani i kazni, a sepak svesni za sebe. Gubenjeto na religioznoto vo nas go belezi i Jung do 50-etite na minatiot vek...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Imate li slucajno nekakov podatok za nesvesnoto t.e. sonistata kako del od realnosta? Sto sonuvaat denes decata ili nie koi sme rodeni vo komunizmot? Nisto slicno, na primer, bogovi ili drugi gluposti... da ne bidam vulgaren. Nema preslikuvanje od duhovnoto na roditelite ili babite i dedovcite. Decata sega ja sonuvaat idninata, neopteretena so zabrani i kazni, a sepak svesni za sebe. Gubenjeto na religioznoto vo nas go belezi i Jung do 50-etite na minatiot vek...
Имам некој податок....95% од твојот ум e потсвеста.
Хахахха мислиш само соништата дека се?

Член од
24 јуни 2011
Мислења
8
Поени од реакции
8
Mislam a i znam deka ne postoji "pod-svest" tuku nesvesno i svesno, прашањето беше, има ли нешто во соништата од духовното и религиското, како што рече Дмт podatok ... 95% od umot e nesvesnoto!
Po se, zaklucok bi bil deka bogovite se samo proizvod na imaginacija od sonistata, da ne recam izmislica za zabava!
Ponatamu sledi, za prezivuvanje i osoznavanje za samite sebe, vo realnosta ni pomagaat samo 5-te posto od svesnoto? Interesno....

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Викаат дека ако ти излезе душата од седмата чакра си умрел како просветлен човек :)
Kako и да е Bioelectrophotography Dr. Konstantin Korotkov покажува дека има нешто-21 грам :)
Кој после смртта на човекот го напушта телото.
--- надополнето: Jun 30, 2011 3:14 PM ---
1.Mislam a i znam deka ne postoji "pod-svest" tuku nesvesno i svesno, прашањето беше, има ли нешто во соништата од духовното и религиското, како што рече Дмт podatok ... 95% od umot e nesvesnoto!
2.Po se, zaklucok bi bil deka bogovite se samo proizvod na imaginacija od sonistata, da ne recam izmislica za zabava!
Ponatamu sledi, za prezivuvanje i osoznavanje za samite sebe, vo realnosta ni pomagaat samo 5-te posto od svesnoto? Interesno....
1.Како и да го крстиш се исто...мене највеќе ми се допаѓа оваа терминологија:
свесна реакција- производ на свесниот дел од умот
несвесна реакција(несвесно) производ на потсвеста.
Потсвеста во случајов делува како квазибитие.
Секој акт(чин, дејствие) од наша страна може да се направи на два начини.
Едниот е набљудуван од свеста(нас самите) приближно 5%.
Другиот е несвесно како во сон, без присуство на свеста приближно 95%.
Постојат луѓе кои имаат и полош сооднос од овој :) за нив може да се каже дека се во сон.
Разликата сон јаве е во % на свесни акции, јас имам доживеано луциден сон и видов една работа.
Во моментот кога станувам свесен дека е сон околу мене гледам само магла, нема никаква проекција.
Пробав да визуелизирам("материјализирам") нешто ама слабо ми одеше да не речам ич. :)
2.Сигурно ги интересира луѓето како несвесните акти да ги претворат во свесни постапки.
Единствен начин е медитација(покрај хипнозата која може да ја отпишеме сега за сега како невозможна)
Проблемот на осознавање на нашиот ум(не себе си, затоа што тоа е друга работа) не се врши
со помош на нашиот ум :)
“Problems cannot be solved by the same level of thinking that created them.”

Неможе да се набљудуваш себе си(твојата душа да речеме) огледалото неможе самото себе
да се рефлектира.
Свеста како набљудувач не е производ на умот, баш напротив е.
тhat who you can see, you are not; that which you can observe, you are not; that which you can become aware of, you are not.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Викаат дека ако ти излезе душата од седмата чакра си умрел како просветлен човек :)
Kako и да е Bioelectrophotography Dr. Konstantin Korotkov покажува дека има нешто-21 грам :)
Кој после смртта на човекот го напушта телото.

.
Всушност, за тој 21 грам, предходно беа 27, па 31, па стигнаа до 24, за на крај да испаднат 21. Тоа е всушност тежина додадена од воздухот што го вдишуваме/издишуваме, и крвта што се движи и уште некои тракатанци, ја додаваат таа тежина од 21 грам. Не е поврзана со ништо друго, освен гравитација. :)

Патем моја дефиниција за “душа“ = микроструја која се користи за да функционира мозокот.

S

smexy

Гостин
Не може душата да има 21 грам ако е бестелесна...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Всушност, за тој 21 грам, предходно беа 27, па 31, па стигнаа до 24, за на крај да испаднат 21. Тоа е всушност тежина додадена од воздухот што го вдишуваме/издишуваме, и крвта што се движи и уште некои тракатанци, ја додаваат таа тежина од 21 грам. Не е поврзана со ништо друго, освен гравитација. :)

Патем моја дефиниција за “душа“ = микроструја која се користи за да функционира мозокот.
Секоја струја создава ЕМ поле, ако постои ќе може да биде фатено со инструменти.
Работата е што природата на душата нема врска со четирите познати сили на човекот.
21 грам кажав онака на шала :)

Kajgana Shop

На врв Bottom