Викаат дека ако ти излезе душата од седмата чакра си умрел како просветлен човек
Kako и да е Bioelectrophotography
Dr. Konstantin Korotkov покажува дека има нешто-21 грам
Кој после смртта на човекот го напушта телото.
--- надополнето: Jun 30, 2011 3:14 PM ---
1.Mislam a i znam deka ne postoji "pod-svest" tuku nesvesno i svesno, прашањето беше, има ли нешто во соништата од духовното и религиското, како што рече Дмт podatok ... 95% od umot e nesvesnoto!
2.Po se, zaklucok bi bil deka bogovite se samo proizvod na imaginacija od sonistata, da ne recam izmislica za zabava!
Ponatamu sledi, za prezivuvanje i osoznavanje za samite sebe, vo realnosta ni pomagaat samo 5-te posto od svesnoto? Interesno....
1.Како и да го крстиш се исто...мене највеќе ми се допаѓа оваа терминологија:
свесна реакција- производ на свесниот дел од умот
несвесна реакција(несвесно) производ на потсвеста.
Потсвеста во случајов делува како квазибитие.
Секој акт(чин, дејствие) од наша страна може да се направи на два начини.
Едниот е набљудуван од свеста(нас самите) приближно 5%.
Другиот е несвесно како во сон, без присуство на свеста приближно 95%.
Постојат луѓе кои имаат и полош сооднос од овој
за нив може да се каже дека се во сон.
Разликата сон јаве е во % на свесни акции, јас имам доживеано луциден сон и видов една работа.
Во моментот кога станувам свесен дека е сон околу мене гледам само магла, нема никаква проекција.
Пробав да визуелизирам("материјализирам") нешто ама слабо ми одеше да не речам ич.
2.Сигурно ги интересира луѓето како несвесните акти да ги претворат во свесни постапки.
Единствен начин е медитација(покрај хипнозата која може да ја отпишеме сега за сега како невозможна)
Проблемот на осознавање на нашиот ум(не себе си, затоа што тоа е друга работа) не се врши
со помош на нашиот ум
“Problems cannot be solved by the same level of thinking that created them.”
Неможе да се набљудуваш себе си(твојата душа да речеме) огледалото неможе самото себе
да се рефлектира.
Свеста како набљудувач не е производ на умот, баш напротив е.
тhat who you can see, you are not; that which you can observe, you are not; that which you can become aware of, you are not.