Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Што значи ова не го разбирам во целост

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.951
Toa значи дека џукеливе скитници џабе квичат наоколу веќе 2 години, дур они квичеа, поготово лани кога се обидоа да му наштетат на Интер надвор од теренот, Интер им одговори со тројна круна а Матераци имаше натпис на својата мајца кога освоија ЛШ '' Да не ја сакате и оваа титула ?! '' ...

Јувентус бараа да се одземе скудетото на Интер доделено од италијанската федерација со сугестии и од, кхм, ФИФА, зашто наводно и они работеле незаконски. Причина за тоа според нив се разговорите од страна на Факети и Морати што одбраната на Моџи ги пушти во етер при процесот во Неапол, каде наводно и они работеле незаконито што се покажа ко неточно, нешто што и судот во Неапол го окарактеризира ко ИРЕЛЕВАНТНО и нешто што го потврди сега и ИФФ.
Интер тој период не направиле буквално ништо што може да се окарактеризира со кршење на тогашните регулативи во Калчото кои дури по Калчополи се променија.
Одбраната на Моџи си постигна и тежок автогол кој беше исмејуван од сите релевантни медиуми во Италија ( освен од локалниот торински весник Туто(јуве)спорт ), поготово од нивниот најпродаван спортски весник, ГДС, каде одбраната на Моџи 3 дена се пуваше јавно дека имаат доказ кој ќе им зададе огромен удар на Интер, 3 дена го најавуваа истиот и го нарекоа МАЈКА НА СИТЕ РАЗГОВОРИ и кога го приложија тврдеа дека Факети иницирал Колина да суди на меч за Интер односно вршел притисок и го диригирал токму тој судија што и е незаконски потег за кој Интер мора(ше) да одговара.
И сега што се случи, доказот ко доказ да, се избаци јавно АМА Факети никаде не го споменува Колина туку се што барал е на меч за Интер ( мислам со Јуве ) е да биде поставен судија со знак на Фифа односно да биде поставен врвен италијански судија што тогаш не претставувало никакво кршење на правилата во Калчото. Ќе беше лошо доколку Факети навистина го сугерирал токму Колина но тоа никогаш не беше случај а дегениве тврдеа дека он бил тој кој го изговорил името Колина а тоа го направил всушност Бергамо тогашниот oдредувач на судии за Калчото.

Мајката на сите разговори им беше тежок fail, се пуваа се пуваа се пуваа и оп пред некој месец Моџи и компанија беа доживотно суспендирани од можноста да работат нешто поврзано со Калчо фудбалот во Италија, се пуваа се пуваа се пуваа и оп, и ИФФ официјално потврди дека нема апсолутно никаков доказ контра Интер за тој период, нешто што и ја го потенцирав уште тој период од годината кога тука се фантазираше дека Интер ќе оделе во втора лига ( од оние кои апсолутно немаа никаква врска со Калчополи и судењето што траеше тогаш и сеуште трае во Неапол ).

Најлошото можно сценарио за Интер беше да им го одземат Скудетото од 2006 што очигледно нема да биде случај ( што се однесува до мене, сеедно ), какви втори лиги какви бакрачи, таму одат само оние што го усмрдеа цел Калчо фудбал со имплементираниот мафијашки систем во истиот, таквите ко Јувентус на пример, на чело со Моџи.

п.с. А главната поента на Моџи е уствари, или сите сме виновни или никој не е виновен односно тврди дека тоа што он го правел го правеле и другите, а да видите какви све разговори со него има излезено во јавност во споредба со оние на Интер ( Факети и Морати ) ќе мислите типов има изгубено целосен контакт со моментот реалност, поголема фантазија има и од оние кои веруваат во Дедо Мраз и Гринч.

едит, капитенот со друго фризурче. :)

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550

Од видеото првата песна(Siamo noi) да не ја има некој целосно ми треба нешто... Пратете ми по ПП или во темата јутуб видео или mp3-ка. kthxbai.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
64
Поени од реакции
14
Na JUTENTUS :p ne mu go dadoa sampionot od 2005-06 ahahha.

Sempre INTER !!

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Не го гледав натпреварот Аргентина - Боливија ама како што читам нашиот капитен одиграл многу лош натпревар...
На goal.com има оцена 5:
The veteran looked surprisingly nervous at the back. Took a few terrible touches and let a few balls get past him. Not what fans are accustomed to seeing.

И еве една интересна информација.
Рома го продава Де Роси?

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
Да те поправам, Калдирола отсекогаш бил играч на Интер, беше на позајмица во Витезе, а сега беше вклучен како дел од трансферот на Нагатомо во Интер и е во ко-сопственост со Чезена.

Барди ќе си продолжи да брани за Примавера, Фараони и Наталино не знам точно што ќе биде со нив но во првиот тим тешко зашто Калдирола најверојатно ја доби довербата од Гасперини и ќе го земе местото на Матераци(тоа што го трубев цело време), Криситег е уште млад, се шпекулираше за некоја позајмица во Серија Б, али може да остане и во Примавера мислам дека уште една година има право да игра таму.
Знам дека бил од секогаш играч на Интер друже, ама требаше да настапува за чезена оваа сезона, но Гасперини го спречи овој премин затоа го напишав во играчи кој интер ги обезбедил за следната сезона.
--- надополнето: Jul 2, 2011 11:50 AM ---
http://24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=0894b959-90dc-4073-822c-b4993d13162b&ln=3&typeBack=default <--- (Наполи: Интер има прва опција при евентуална продажба на Хамшик)

S

schtrafzenigger

Гостин
Не го гледав натпреварот Аргентина - Боливија ама како што читам нашиот капитен одиграл многу лош натпревар...
На goal.com има оцена 5:
The veteran looked surprisingly nervous at the back. Took a few terrible touches and let a few balls get past him. Not what fans are accustomed to seeing.

И еве една интересна информација.
Рома го продава Де Роси?
На goal.com имал...
Не, не.. таман си беше капитенот, посебно у напад, направи неколку добри спринтови...

Член од
28 јуни 2011
Мислења
64
Поени од реакции
14
U edna webstrana pisuva vaka..

Ima pozitivni vesti za merkato .. Vo prasanje e vreme za kupuvanje na Banega Palacio i Ricky Alvarez.... Lucio ke rinovira a Viviano ke ostane vo Inter. I posle ovie se ceka nekoja zvezda da doaga u inter.

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Inter-PSG €40m bidding war for Hazard
Не ми се верува дека било кој би понудил 40 милиони за Хазард. Што е многу, многу е :)

Најдобро е да се работи на случајот "Насри" кој НЕМА ДА ГО ПРОДОЛЖИ ДОГОВОРОТ СО АРСЕНАЛ
нема да го продолжи договорот зашто ќе ОДИ ВО МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД за 20 милиони фунти

Kajgana Shop

На врв Bottom