Скапи испити и често повеќекратно полагање за возачка дозвола

G

GucciMane

Гостин
Прво, не сум другар, женско сум, во женски род е никот...ц ц ц, абе дете немаш гледано ти шпански серии изгледа :ROFLMAO:
Значи ретко кога зависи од тоа колку прецизно и убаво знам да возам. На некој треба џебот да му се полни и крај. Не е поминато тоа време кога со пари се купува возачка. Кај е тоа време кога за возачка дозвола се на се чинеше околу 200евра, зашто сега волку скапо го направија!?
И грешки се прават нормално. Ама не прават само почетниците грешки, туку СИТЕ, дури и искусните...
Зависи од тебе како возач, колку си претпазлив. Комисијата од една вожња, каде знае дека шоферот ќе пази, не може да процени кој ќе биде добар возач, а кој не...може само да претпоставува...
Изглеа затоа буткаат по 4-5 пати, да проценат убаво :D

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Абе ајде, ти си имаш и лесно ти е за другите да кажуваш...
И не се во право да буткаат за глупости, за некои ситни грешки кои и најискусните возачи ги прават!
Само за софра се. Уше пред да влезеш у кола знаеш дека прво треба да ги најадеш, напоиш, па да идеш на полагање. Или едноставно спреми уше 50 евра...или ако поминеш од прва, е стварно си среќлија :D
Ова од искуство или падни-стани муабети од рекла-казала ?
Да се трудиш да му објасниш на некој кој е лаик и не е запознат со работата на комисијата ајде да се сложам со твоево и сличните мислења.

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Прво, не сум другар, женско сум, во женски род е никот...ц ц ц, абе дете немаш гледано ти шпански серии изгледа :ROFLMAO:
Значи ретко кога зависи од тоа колку прецизно и убаво знам да возам. На некој треба џебот да му се полни и крај. Не е поминато тоа време кога со пари се купува возачка. Кај е тоа време кога за возачка дозвола се на се чинеше околу 200евра, зашто сега волку скапо го направија!?
И грешки се прават нормално. Ама не прават само почетниците грешки, туку СИТЕ, дури и искусните...
Зависи од тебе како возач, колку си претпазлив. Комисијата од една вожња, каде знае дека шоферот ќе пази, не може да процени кој ќе биде добар возач, а кој не...може само да претпоставува...
Ima mnogu nacini da se proceni deka ne si za vozacka dozvola kako prvo ako vleguvas so 3 u krivina u grad moja drugarka pa se cudi zaso ja butnale (ne si na reli), se oseka strav kaj nekoj pri vozenje, na nagornina ako ti izgasne ili ti se povrati i jas pred da polozam taka se nervirav od kaj da znae toj mene ke mi kazuva i procitav nogo debilni postovi vozel od 13 god pa ne go pustale ti vozis ama samouko bas tie sto vozat od mali polagat po 2 3 pati gradska oti mislat deka se vozaci nikogas ne se precenuvaj drug post sto procitav se napil nekoja casa pa otisol da polaga i toj mu kazal polozen si cestito ama si piel omg jas da sum policaec na pijam vozac zatvor ti ako sakas da se istepas nekade toa si e tvoja rabota sto ti se drugite vinovni i za pocetnici avtomobil do 80 ks vcera polozil kola od 200 ks pa ke ginat ljuge ako sakas da se trkas ima pateki grcija,bugarija,srbija i nasta (ako moze da se narece pateka) vo kicevo

Член од
14 август 2010
Мислења
104
Поени од реакции
22
so ke i dokazuvas neli gledas deka e zensko. a da me prasaatmene bi zabranil zeni i devojki da vozat kola zasto kako prvo se plasat vo mnogu situacii plus toa retrovizorite im sluzat za sminkanje. zena vo soobrakaj nikako OPASNO PO ZIVOT hahaha

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Ај сеа вие тука што сте полагале кажете кај да ги најдам тестовите во скопје?

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Искрено не би рекол дека е фабрика за пари... денешнава младина е навикната да има 5-ки од 1-во одделение до 4-та година. Незнаат да се соочат со реалноста малку посериозно и да принзаат дека незнаат да возат. И сите зедоа возачки ебаго. Слепо, сакато, неписмено, оди од прва полага се. А незнај како да ја запали колата. Мислам еј, стварно не е некоја научно фантастична технологија, коли се. Со давање на возачка на некој недоветен се загрозуваат сите учесници во сообраќајот.
Postot na dzish e na mesto i bez diskriminacija (zenski maski) poveke bi sakal zensko da me vozi od kolku nekoe masko

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Ako znajs da vozis ce polozis na vtor pat ama na prva teska rabota e epten ako si nepismen e togas ce te turna 3-4 pati barem taka e kaj nas ... A deka se polaga od prv pat znam so 50 evra i odma polozen si znam mnogumina takvi ... Samo ako sakas so pari treba da najdis nekoj so se znaj so nekoj od komisijata oti nemozi ti da vlezis vkola i da mu recis da vi dam 50evra pusteteme, taka vo nikoj slucaj nema da prifati nekoj...

L

Lu

Гостин
Ako znajs da vozis ce polozis na vtor pat ama na prva teska rabota e epten ako si nepismen e togas ce te turna 3-4 pati barem taka e kaj nas ... A deka se polaga od prv pat znam so 50 evra i odma polozen si znam mnogumina takvi ... Samo ako sakas so pari treba da najdis nekoj so se znaj so nekoj od komisijata oti nemozi ti da vlezis vkola i da mu recis da vi dam 50evra pusteteme, taka vo nikoj slucaj nema da prifati nekoj...
Ова од твое лично искуство е или ? :D

S

StormRage

Гостин
Видов и сам дека имаше неписмени... првиот пат на градска ко норнав... глеам сеа и јас и 2-3 инструктори тука и другите шо чекавме... баткава ЗГАЗНА стоп линија, дури и застана над стоп линијата (грешка за падвење така?) и помина... се избунавме сите, и сите после него паднавме... мојата случка демек сум му влегол макази а јас само шо свртив тој излезе од гаража, место тој да се врати назад ми се испречи и ЈАС бев крив... јесте да е фабрика за пари, дагаеам иам брачед романија платил 200 евра часој и околу 5 евра полагање... епа која е разлика 5 евра и 50 евра а стандардот им е малку повисок од нашиот + на се... мене ме фати возачка се на се околу 600 евра него го фати 250...

F

fantomX

Гостин
Големи пари се даени за претходната изборна кампања (а можи и за последнава, ништо чудно), кој сакате да ги врати ебаго?

Инаку конкретен пример, дали 30 km/h е „пребрзо возење, како ракета и небезбедно“ низ Прилеп, и дали истото тоа е конкретна грешка и причина за туркање на еден кандидат?

Kajgana Shop

На врв Bottom