Помош, проблеми, прашања, совети...

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Тие дискови што не ти ги чита да не се режени од друг режач? Или да не се режени со различна програмка од тие дискови што ти ги чита?
Немам појма брат.
Само знам дека пред да го носам на поправка ги читаше сите цедиња, а сеа двд не ги чита.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Епа ако си го носел на сервис, врати го нека видат што му е, пошто само не се поправа.

С

Спенсер

Гостин
Ми се заебаа предните дупчиња за слушалки и микрофон :) Е сеа,кога ќе ми треба да не ги пикам позади,постои ли некој продолжеток?

Се надевам разбравте што барам :)

...МаКи...

Иван Карадак
Член од
26 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
9
Зошто кога ставам двд цд ми го покажува како празно иако е има филмови во него?
Ова ми се случува и со некои други цедиња, а некои пак ги чита. Исто така пред некој ден сакав да инсталирам игра од цд пак ми покажува празно цд. Да не е преебано нешто внатре?
Обично се случува и самиот фирмвер на оптиката да е застарен и да не може да препознава прилично ново ирежани цд-иња. Види го точниот модел и на http://www.cdrinfo.com/ пробај да најдеш најнов фирмвер. флешни го и после пробај да режаш !
--- надополнето: Jun 30, 2011 9:41 AM ---
Ми се заебаа предните дупчиња за слушалки и микрофон :) Е сеа,кога ќе ми треба да не ги пикам позади,постои ли некој продолжеток?

Се надевам разбравте што барам :)
Има кабли за продолжување во Логин Електроникс во Т.Ц Беверли Хилс.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.870
Поени од реакции
4.568
сакам да прашам некој што е поискусен, сакам да купам свич, до 4 портови ми е ок, каков да биде, од каде да го набавам и нешто додатно совети ако ви текне...и то

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
сакам да прашам некој што е поискусен, сакам да купам свич, до 4 портови ми е ок, каков да биде, од каде да го набавам и нешто додатно совети ако ви текне...и то
ако ти е битна цената најевтино што видов сега имаш во анхоч ова:
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=5053
5-портен n-way switch (gambird) - 570 ден.

или ова од Сет:

http://set.com.mk/setClient/productdetails.asp?subitem=&brand=TP-Link&bybrand=&group=Мрежна опрема&productid=28337
5-port tp-link switch - 531 ден.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Мене тој од Set повеќе ме влече, а и подолга гаранција има, мислам најарно ќе биде тој да си го земе. (y)

...МаКи...

Иван Карадак
Член од
26 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
9
Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Вака сега..
Земав 1GB рам од едно дете,и сакав да го ставам но видов дека имаше паршина во винтолаторот па не сум знаел дека не треба да се чисти со ВОДА но јас го исчистив со вода .. малце .. :)
и добро, рамот не ми се фатил ваљда и го ставив стариот ..
после кога оклучувам само за 2-3 секунди ми застанува нешто .. и пише "PRESS DEL TO ...." "PRESS ESC TO ..." "PRESS F8 TO ...." :D и тестатурава не работеше, па земав ја ставив од бато тестатурата и таа не работеше на мојот компјутер, после земав уште една и пак не работеше ...
до шо може да е ???
јас мислам дека не е до тестатурата. ај помош ве молам..

T

Tetro

Гостин
Вака сега..
Земав 1GB рам од едно дете,и сакав да го ставам но видов дека имаше паршина во винтолаторот па не сум знаел дека не треба да се чисти со ВОДА но јас го исчистив со вода .. малце .. :)
и добро, рамот не ми се фатил ваљда и го ставив стариот ..
после кога оклучувам само за 2-3 секунди ми застанува нешто .. и пише "PRESS DEL TO ...." "PRESS ESC TO ..." "PRESS F8 TO ...." :D и тестатурава не работеше, па земав ја ставив од бато тестатурата и таа не работеше на мојот компјутер, после земав уште една и пак не работеше ...
до шо може да е ???
јас мислам дека не е до тестатурата. ај помош ве молам..
Не е тестатурата. До водата е. И ако со мокри раце си чепкал по тоа рамот...

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.870
Поени од реакции
4.568
ако ти е битна цената најевтино што видов сега имаш во анхоч ова:
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=5053
5-портен n-way switch (gambird) - 570 ден.

или ова од Сет:

http://set.com.mk/setClient/productdetails.asp?subitem=&brand=TP-Link&bybrand=&group=Мрежна опрема&productid=28337
5-port tp-link switch - 531 ден.
всушност јас имам рутер дома, од линксис 1700 мислам дека го зедов од АМЦ, арно ама освен интернет и вајарлес неможам да правам споделени фолдери или да играм лан игри, треба да го купам софтверот од циско за да може да имам виртуелна мрежа, а нејкам да го купам, па помислив дека свич ќе ми ги реши проблемите, што мислите вие?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
знае ли некој да ми каже на која висина треба да видат поставени звучници за ДВД

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Зошто кога ставам двд цд ми го покажува како празно иако е има филмови во него?
Ова ми се случува и со некои други цедиња, а некои пак ги чита. Исто така пред некој ден сакав да инсталирам игра од цд пак ми покажува празно цд. Да не е преебано нешто внатре?
Ова . Исто и мене ми го покажува. Тоа може да биде од :
1. Стар ДВД ром,
2. ако ЦД то е режено со Мултисесија,
Еве скоро цел час мојот ДВД ром се обидува да го прочита едно обично ЦД (не е ДВД) , а истото го ставив претходно и во обичниот режач, на кој го режев цд-то со мултисесија,
Мој совет е: НЕМОЈТЕ ДА РЕЖИТЕ ЦД-на СО ПРЕМНОГУ МУЛТИСЕСИИ.:)
--- надополнето: Jun 30, 2011 5:28 PM ---
Имам AMD Athlon 1.66 GHz,512 RAM,40 Giga hard,FX 5500-128 Mb, Sony CD-RW i DVD-Rom,CTX 17" monitor.
Може некој да ми каже која е реалната продажна цена на оваа конфигурација?
Од 100Е Нема шанси , Искрено ти посакувам да земеш и 200 но .... тоа е тоа. (n)

Kajgana Shop

На врв Bottom