Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Што мислите за принтеров - HP Officejet 6500A All-in-ONE ?

да 6950, не правев лоад со софтвер туку имав уклучено игра на максмим и плус др ствари (мозила) кога играв само на фул скрин на пример оптеретеноста на беше 100% и кулерот вртеше помалце ама правев алт таб баш да видам колку е темп и такви ствари и кога ми остануваше играта во позадина во виндоу (значи не фул скрин) оптеретоноста рипаше до 100 и кулерот дојде и до 2900 ама темп не качи над 80

Куќиште имам Chieftec Mesh некое

Ок е температурата, до 80c си ок :)

Поздрав на сите. Значи вака имам еден постар компјутер ми стои па незнам дали да го продавам или пак да го надоградам. Конфигурацијава е следнава AMD Sempron 2500+ 1.75 GHz,1,00 RAM,50 Giga hard,FX 5200,LG CD-RW i DVD-Rom,LCD 17" monitor. Што можам да го надоградам ако не пак колку пари можам да му земам.
Благодарам однапред.

Не ти се исплати да вложуваш пари во тај компјутер. За продавање.. ке земеш 2-3 илјади , 4 преку сила.

Ако за тој "компјутер" земе 4 илјади треба да го стават за шеф на продажба на coca cola!!

Боље нека стои дома него да го давам за 3 илјади. Инаку дај ако може некој да ми направи добра конфигурација до 600- 700 евра. Ќе ми треба за игри, веб дизајн и нешто остало.

Prasanje do site imam laptop Toshiba A665-3DV5 so graficka NVIDEA Ge FORCE GTS 350M i sto e problemot koga go startuvam ekranot e bel nema nisto a vo pozadina windowsot se startuva no na ekran nisto dali nekoj znae do sto e problemot pomagajte ili care majstorot da go posetam

Prasanje do site imam laptop Toshiba A665-3DV5 so graficka NVIDEA Ge FORCE GTS 350M i sto e problemot koga go startuvam ekranot e bel nema nisto a vo pozadina windowsot se startuva no na ekran nisto dali nekoj znae do sto e problemot pomagajte ili care majstorot da go posetam

Предпоставувам дека е до флет кабелот на мониторот. Јави се во Сенсо Микро они се овластен сервис за Toshiba лап топи... Пробај да го мрдаш полека да го отвараш затвараш да видиш дали ке трепери, доколку е исто тогаш може и до дисплејот да е...

http://www.senso-mikro.com.mk/

Вака сеа,пред некој ден ми рикна хард дискот модел western digital caviar 1600 js,дали може некој да ми набави доколку има од истиот модел било половен или нов само да е исправен или барем да му функционира електрониката.

Ili kabel (tesko verojatno) ili memorija na grafika (isto taka tesko verojatno) ili svicer na ploca najverojatno. Moj sovet ti e vrzi go na VGA kabel i povrzi go so monitor i kazi mi so ti pravi ok
--- надополнето: Jun 27, 2011 8:41 PM ---
Вака сеа,пред некој ден ми рикна хард дискот модел western digital caviar 1600 js,дали може некој да ми набави доколку има од истиот модел било половен или нов само да е исправен или барем да му функционира електрониката.
So e problemot so elektronikata

Ili kabel (tesko verojatno) ili memorija na grafika (isto taka tesko verojatno) ili svicer na ploca najverojatno. Moj sovet ti e vrzi go na VGA kabel i povrzi go so monitor i kazi mi so ti pravi ok
--- надополнето: Jun 27, 2011 8:41 PM ---

Koga go prikluciv na monitor se si raboti normalno a na laptop displej e bel i nisto ne pokazuva znaci li toa deka e do nekoj konektor ili do flet pozdrav

Најдобро ако е под гаранција однеси го на овластен сервисер!

Зошто кога ставам двд цд ми го покажува како празно иако е има филмови во него?
Ова ми се случува и со некои други цедиња, а некои пак ги чита. Исто така пред некој ден сакав да инсталирам игра од цд пак ми покажува празно цд. Да не е преебано нешто внатре?
68597954.jpg

Зошто кога ставам двд цд ми го покажува како празно иако е има филмови во него?
Ова ми се случува и со некои други цедиња, а некои пак ги чита. Исто така пред некој ден сакав да инсталирам игра од цд пак ми покажува празно цд. Да не е преебано нешто внатре?
68597954.jpg

Тие дискови што не ти ги чита да не се режени од друг режач? Или да не се режени со различна програмка од тие дискови што ти ги чита?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom