Проектот HAARP

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.356
Поени од реакции
8.459

--- надополнето ---

WoW значи HAARP нема само на Аљаска, туку и во Норвешка а во исзградба е најмоќниот на Гренланд....
сега за сега се 5 од кој три на американците од кој два во аљаска еден на поротрико а тој во норвешка во соло е заванично на еу и еден русите во владивосток :helou:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.095

Vaka sea da ti objasnam nesto:
1. HAARP kako idea e dizajniran i napraven za prv pat od Nikola Tesla i samiot toj go opisal kako masina so koja moze da ja prepolovi zemjata (od tamu e i samata fraza za nego ako si ja slusnal)
2. HAARP e masina napravena od anteni koi ispustaat nisko frekventni magnetni branovi koi lesno se prilagoduvaat na frekvenciite na predetite taka na primer istrazi malce i ke doznaes deka Nikola Tesla uspeal da zadrma cela zgrada so samo mal del od ovaa naprava so toa sto napravata penetrirala vo zgradata preku magnetni branovi prepoznavajki ja frekvencijata na zgradata i oscilirajki paralelno so nea. Tesla ne znael kako da ja izgasi poso ne bila usovrsena i moral da ja iskrsi. Dokumentite od taa masina bile konfiskuvani za podocna da bidat pronajdeni od naucnik koj rabotel za Ameckata vlada koja ovaa programa ja dodelia na Armijata. Glaj go videoto pogore
3. Ne bidi tvrdoglav koga ti kazuvam deka zemjotresi SE PREDVIDUVAAT baska sto stanuva zbor za Japonija kade sto sto se vika na sekoi 6 saati ima zemjotres moze i matematicki da se predvidi bes seizmologija samo so statistika.
4. Sledi svetska ekonomija i ke vidis deka Amerika ne e nitu na prvo nitu a vtoro mesto. Prva e Kina a vtora pred nekoe vreme ja proglasija Japonija. Ako go zemes toa vo obzir voopsto ne im odgovara na USA zatoa sto Japonija ja pravi istata Americka tehnologija za mali pari i imaat golem del ok Americkiot pazar. Doznaj sto se sluci so Harley Davidson coperite koi se pojavia vo isto vreme so Japanski motori koi bea cetvrtina od cenata na Harlito. Amerika vovede DANOCI NA GRANICITE SO NEVOZMOZNI SUMI ZA DA GO SPRECI UVOZOT NA TESKI MOTORI VO AMERIKA ZA HARLI DA SE PRODAVA. Ova ti e samo eden mal primer
INFORMIRAJ SE

1. Хаарп е конструиран во 1993 година, долго после смртта на Никола Тесла.
2. а) Името ХААРП значи: "Високо фреквентни".... значи нема врска со никакви ниско фреквентни радиобранови
б) Никола Тесла задрмал цела зграда и искршил некаква си машина? Кај го прочита ова?
в) И дај објасни ми што се тоа магнетни бранови...
3. Како се предвидуваат земјотреси? Кој има досега предвидено земјотрес?
4. Прва светска економија се САД, a Кинезите се далеку послаби од САД. Многу послаби. Дури и со денешниот висок раст, ќе помине цела декада пред да ги стасаат.... нормално, ако успеат да го задржат високиот раст, што е малку тешко.
Друго нешто што е интересно е тоа што програм како ХААРП (за комуникација и детекција) може да направи секоја посилна земја (а доста земји веќе и имаат) бидејќи се работи за прилично проста технологија.
--- надополнето: Jun 28, 2011 11:24 PM ---
Бтв, мислењето го префрлив во оваа тема. :)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
...Injecting high-frequency radio energy into the ionosphere to create huge, extremely low frequency (ELF) virtual antennas used for earth-penetrating tomography peering deep beneath the surface of the ground by collecting and analyzing reflected ELF waves beamed down from above..
http://arcticcircle.uconn.edu/VirtualClassroom/HAARP/acf.html

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
1. Хаарп е конструиран во 1993 година, долго после смртта на Никола Тесла.
2. а) Името ХААРП значи: "Високо фреквентни".... значи нема врска со никакви ниско фреквентни радиобранови
б) Никола Тесла задрмал цела зграда и искршил некаква си машина? Кај го прочита ова?
в) И дај објасни ми што се тоа магнетни бранови...
3. Како се предвидуваат земјотреси? Кој има досега предвидено земјотрес?
4. Прва светска економија се САД, a Кинезите се далеку послаби од САД. Многу послаби. Дури и со денешниот висок раст, ќе помине цела декада пред да ги стасаат.... нормално, ако успеат да го задржат високиот раст, што е малку тешко.
Друго нешто што е интересно е тоа што програм како ХААРП (за комуникација и детекција) може да направи секоја посилна земја (а доста земји веќе и имаат) бидејќи се работи за прилично проста технологија.
1. Бернард Истланд го има започнато проектот ХААРП во 1985 благодарение на старите патенти на Никола Тесла.
2а. Комбинираните антени на ХААРП генерираат фокусиран високо-фрекфентен радио зрак од милијарда вати, кој продира низ ниската јоносфера и реагира со струите на аурорниот електроџет (auroral electrojet). За време на оваа модификација, пулсирачкиот зрак ја стимуира јоносферата креирајќи екстремно ниско-фрекфентни бранови кои можат да патуваат огромни растојанија низ ниската јоносфера пенетрирајќи ја земјата во потрага по минерали, нафта, подземни тунели, скривници, ракети, бункери како и за комуницирање со подморници. Тие ЕНФБ можат да се модификуваат со цел да се поремети работата на мозокот на луѓето (знаеме мозокот дека при активно мислење генерира околу 13-14 херци, при медитација околу 8, додека во длабок сон околу 4 херци).
Оттука е опасноста ХААРП да се користи за промена на расположението на луѓето: среќа, тага, лутина, бес, радост, послушност и сл.
2б. Ништо страшно што не си го слушнал ниту прочитал. Само тешките фанатици (и почитувачи) на животот и делото на Тесла знаат за оваа случка во ЊЈ.
2в. http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_spectrum
3. Има начини за предвидувања на земјотреси. Но проблемот со ХААРП е што ти можеш во билокое време да креираш земјотрес, торнадо, ураган........ и сл. Не треба да го чекаш земјотресот за да можеш да го амплифицираш неговото разорно дејство.
4. Точно е дека САД/Англија и Русија денес се најсилните светски (економски и воени) сили. И веќе е познато дека денес на планетава постојат повеќе од 5 вакви комплекси на „ХААРП“ антени, распространето низ разни држави. Дали Јапонија има ваква антена не знам, истотака не го знам договорот помеѓу државите кои поседуваат вакви преопасни/премоќни технологии.

Ако можеш на нет/форумот (google videos) на Миленко Неделковски да ја најдеш снимката од емисијата за Никола Тесла, доста информатицни работи ќе научиш.
ЕДИТ: На претходната страна го поставиле видеото:
http://video.google.com/videoplay?docid=-6706232435385306778#

Во меѓувреме строго ти го препорачува овој документарец за ХААРП. Се што те интересира е објаснето во него. ;)

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
1. Бернард Истланд го има започнато проектот ХААРП во 1985 благодарение на старите патенти на Никола Тесла.
2а. Комбинираните антени на ХААРП генерираат фокусиран високо-фрекфентен радио зрак од милијарда вати, кој продира низ ниската јоносфера и реагира со струите на аурорниот електроџет (auroral electrojet). За време на оваа модификација, пулсирачкиот зрак ја стимуира јоносферата креирајќи екстремно ниско-фрекфентни бранови кои можат да патуваат огромни растојанија низ ниската јоносфера пенетрирајќи ја земјата во потрага по минерали, нафта, подземни тунели, скривници, ракети, бункери како и за комуницирање со подморници. Тие ЕНФБ можат да се модификуваат со цел да се поремети работата на мозокот на луѓето (знаеме мозокот дека при активно мислење генерира околу 13-14 херци, при медитација околу 8, додека во длабок сон околу 4 херци).
Оттука е опасноста ХААРП да се користи за промена на расположението на луѓето: среќа, тага, лутина, бес, радост, послушност и сл.
2б. Ништо страшно што не си го слушнал ниту прочитал. Само тешките фанатици (и почитувачи) на животот и делото на Тесла знаат за оваа случка во ЊЈ.
3. Има начини за предвидувања на земјотреси. Но проблемот со ХААРП е што ти можеш во билокое време да креираш земјотрес, торнадо, ураган........ и сл. Не треба да го чекаш земјотресот за да можеш да го амплифицираш неговото разорно дејство.
4. Точно е дека САД/Англија и Русија денес се најсилните светски (економски и воени) сили. И веќе е познато дека денес на планетава постојат повеќе од 5 вакви комплекси на „ХААРП“ антени, распространето низ разни држави. Дали Јапонија има ваква антена не знам, истотака не го знам договорот помеѓу државите кои поседуваат вакви преопасни/премоќни технологии.

Ако можеш на нет/форумот (google videos) на Миленко Неделковски да ја најдеш снимката од емисијата за Никола Тесла, доста информатицни работи ќе научиш.

Во меѓувреме строго ти го препорачува овој документарец за ХААРП. Се што те интересира е објаснето во него. ;)
Thank you

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.095

Напишаново е доста интересно. :)
Значи вака сега:
Конторла на времето. Полето на дејство на ХААРП е само во јоносферата која се наоѓа далеку над тропосферата во која се случуваат сите временски појави.
Оттука, ХААРП не може никако да влијае врз временските услови.
Уште пред декади, се конструирани сателити со чија помош може да се утврди составот на одредено место - планина, езеро и на тој начин да се најдат одредени минерали во земјата.
Емитирањето на радиобранови на ХААРП е 75 пати појако од емитирањето на една радио станица и е само делче од она што од Сонцето пристига на Земјата. Да, ХААРП може да предизвика аурора, како што предизвикува Сонцето, но таа малечка аурора може да се набљудува само со специјални инструменти.
ХААРП проектот е отворен за сите, а во него учествуваат и универзитети. Не е некое тајно место како што некои сакаат да речат.... слободно може да се посети.
Не може да дејствува врз земјината кора и да предизвикува земјотреси како што ниту ти со обичен радиотрансмитер не можеш да поместиш ни ливче.
Јонизацијата на тој слој од атмосферата (јоносфера) се случува дневно (дење кога сонцето реагира со честиците во јоносферата) и таа промена и неколку стотици милијарди пати поголема отколку што ХААРП може да реагира на јоносферата.
Примарна мисија на ХААРП е обезбедување комуникација со било кое тело насекаде на планетата И истражување на јоносферата.

Потоа, убаво би било конспираси теоретичарите да ни кажат како тоа ХААРП успева да го насочи сигналот кон една точка од површината на планетата. :)

А да не го заборавиме и ефектот врз мозоцоте на луѓето. Кој е тој доказ дека било каков радиобран може да има ефект врз мозокот на луѓето? :)
--- надополнето: Jun 29, 2011 12:35 PM ---
...Injecting high-frequency radio energy into the ionosphere to create huge, extremely low frequency (ELF) virtual antennas used for earth-penetrating tomography peering deep beneath the surface of the ground by collecting and analyzing reflected ELF waves beamed down from above..
http://arcticcircle.uconn.edu/VirtualClassroom/HAARP/acf.html
Добро утро. Технологија стара неколку декади, користена за добивање "слика" за составот на Земјата.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Напишаново е доста интересно. :)
Значи вака сега:
Конторла на времето. Полето на дејство на ХААРП е само во јоносферата која се наоѓа далеку над тропосферата во која се случуваат сите временски појави.
Оттука, ХААРП не може никако да влијае врз временските услови.
Уште пред декади, се конструирани сателити со чија помош може да се утврди составот на одредено место - планина, езеро и на тој начин да се најдат одредени минерали во земјата.
Емитирањето на радиобранови на ХААРП е 75 пати појако од емитирањето на една радио станица и е само делче од она што од Сонцето пристига на Земјата. Да, ХААРП може да предизвика аурора, како што предизвикува Сонцето, но таа малечка аурора може да се набљудува само со специјални инструменти.
ХААРП проектот е отворен за сите, а во него учествуваат и универзитети. Не е некое тајно место како што некои сакаат да речат.... слободно може да се посети.
Не може да дејствува врз земјината кора и да предизвикува земјотреси како што ниту ти со обичен радиотрансмитер не можеш да поместиш ни ливче.
Јонизацијата на тој слој од атмосферата (јоносфера) се случува дневно (дење кога сонцето реагира со честиците во јоносферата) и таа промена и неколку стотици милијарди пати поголема отколку што ХААРП може да реагира на јоносферата.
Примарна мисија на ХААРП е обезбедување комуникација со било кое тело насекаде на планетата И истражување на јоносферата.

Потоа, убаво би било конспираси теоретичарите да ни кажат како тоа ХААРП успева да го насочи сигналот кон една точка од површината на планетата. :)

А да не го заборавиме и ефектот врз мозоцоте на луѓето. Кој е тој доказ дека било каков радиобран може да има ефект врз мозокот на луѓето? :)
--- надополнето: Jun 29, 2011 12:35 PM ---
Добро утро. Технологија стара неколку декади, користена за добивање "слика" за составот на Земјата.
Изгледај ги двете видеа па ќе дискутираме. ;)

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
I sledi ja malce povnimatelno svetskata ekonomija ke ti stane jasno samo kolku pogolema industrija imaat Kinezite i ne e nikakva tajna deka vo momentov Kina e svetska ekonomska sila ne znam od kaj ti taa idea deka Amerika e pojaka. Eve ti eden prost primer deka toa e taka:
Kina proizveduva 10493905870849375040375894385093485904 proizvodi godisno za SEKAKVA NAMENA koi gi kupuva cel svet, Amerika proizveduva samo oruzje i filmovi drugo se e kupi prodaj. Kina ima 2923740923874093284093284903843 pati poevtina rabotna raka od Amerika, so toa sto samite amerikanci pravat outsourcing (otvaraat mini kompanii vo KINA i imaat minimalni trosoci za istite) a rabotnite mesta vo Amerika poleka gi snemuva poso im se premnogu skapi zatoa vo Amerika nevrabotenosta veke dostigna okolu 10 milioni ili taka nesto (9.1%) a prethodno bese skoro 5%
INFORMIRAJ SE MALCE!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.970
I sledi ja malce povnimatelno svetskata ekonomija ke ti stane jasno samo kolku pogolema industrija imaat Kinezite i ne e nikakva tajna deka vo momentov Kina e svetska ekonomska sila ne znam od kaj ti taa idea deka Amerika e pojaka. Eve ti eden prost primer deka toa e taka:
Kina proizveduva 10493905870849375040375894385093485904 proizvodi godisno za SEKAKVA NAMENA koi gi kupuva cel svet, Amerika proizveduva samo oruzje i filmovi drugo se e kupi prodaj. Kina ima 2923740923874093284093284903843 pati poevtina rabotna raka od Amerika, so toa sto samite amerikanci pravat outsourcing (otvaraat mini kompanii vo KINA i imaat minimalni trosoci za istite) a rabotnite mesta vo Amerika poleka gi snemuva poso im se premnogu skapi zatoa vo Amerika nevrabotenosta veke dostigna okolu 10 milioni ili taka nesto (9.1%) a prethodno bese skoro 5%
INFORMIRAJ SE MALCE!
Не спорам ништо околу ХААРП, ама САД сеуште се светска економска сила бр.1. Аргументиве ти се несериозни, ептен.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Може некој да доелаборира, кои се тие начини за предвидување земјотреси, зошто никој досега не ги имплементирал и кој успешно предвидел земјотрес и било евакуирано населението?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.095
Изгледај ги двете видеа па ќе дискутираме. ;)
Ќе го побарам видеото и ќе го изгледам, го пуштив на 5 мин и ми изгледа интересно.
Во меѓувреме ти можеш да ја ѕирнеш и другата страна. :)
--- надополнето: Jun 29, 2011 5:15 PM ---
INFORMIRAJ SE MALCE!
САД моментално се неколку пати поголема економија од Кина - факт!

И дај објасни ми што ти значат тие 20+ цифрените бројки... (што очигледно од памет си ги вадел).
--- надополнето: Jun 29, 2011 5:24 PM ---
Може некој да доелаборира, кои се тие начини за предвидување земјотреси, зошто никој досега не ги имплементирал и кој успешно предвидел земјотрес и било евакуирано населението?
Може да се предвиди земјотрес, ама на следниот начин:
Веројатноста Индонезија да биде погодена од земјотрес со магнитуда поголема од 8 степени по Рихтер е 20% во наредните 30 години.
Ниту се знае точното место каде ќе биде земјотресот додека не се случи.
Ниту се знае точното време.
Ниту пак точната магнитуда.
Се е веројатност. Најверојтно базирана на минатите земјотреси.
Не постои метод за прецизно утврдување на земјотреси. Да постоеше, немаше да гинат илјадници луѓе годишно.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Знам, реторичко беше повеќе, дека некој поназад беше премногу сигурен, како временска прогноза да е лесно.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Ќе го побарам видеото и ќе го изгледам, го пуштив на 5 мин и ми изгледа интересно.
Во меѓувреме ти можеш да ја ѕирнеш и другата страна. :)
--- надополнето: Jun 29, 2011 5:15 PM ---

САД моментално се неколку пати поголема економија од Кина - факт!

И дај објасни ми што ти значат тие 20+ цифрените бројки... (што очигледно од памет си ги вадел).
--- надополнето: Jun 29, 2011 5:24 PM ---
Inace toa bese primer ne mora da se fakjas za takvi lame raboti inace aj te molam kazi mi ondak zasto se zgolemi duplo poveke nevrabotenosta vo Amerika i zasto padna Wall Street i ne mi ja spomnuvaj svetskata ekonomska kriza. I kazi mi eden proizvod sto ne e oruzje ili film sto se proizveduva vo Amerika
--- надополнето: Jun 29, 2011 5:49 PM ---
Не спорам ништо околу ХААРП, ама САД сеуште се светска економска сила бр.1. Аргументиве ти се несериозни, ептен.
Sto vi e be lugje poglednete ja berzata samo, vrednosta na dolarot opagja dodeka pak vrednosta na kineskiot jan raste

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Sto mislite za ovie anteni postaveni na 50km od Belgrad?
Citam deka vlijaele na vremeto, odnesuvanjeto na ludjeto...
Novinar od vesnikot Pravda dobil zakani da ne pisuva poveke za toa, inaku ima nekolku tekstovi za toa...
Baraat odgovor koj gi postavil, koj dal pari za niv, koj gi odrzuva i koj odobril da se aktiviraat...site molcat.
Demek bile za ispituvanje na ostetenost na zemjinata obvivka...
Isto naletav na tekst deka ovie anteni bile pricina za zemjotresot vo Japan i deka moze da se kontroliraat vremenskite uslovi so niv...
Dali ovie vo Belgrad imaat dejstvo nekoe i kaj nas koj znae...

S

Sheldon Cooper

Гостин
Така велат, наводно овие антени биле „виновни“ за климатските промени, земjотресите итн итн. но сето тоа се теории на заговор. Доколку е вистина треба да се наjде некоj храбар да го обелодини.

Kajgana Shop

На врв Bottom