Ti ocigledno ne znaes na kakov nacin raboti naukata. Sekoja hipoteza se dava na peer review istata se razgleduva, recenzira, se baraat dupki i nedostatoci i ako drzi voda i se dokaze togas stanuva teorija. Ova e proces koj trae podolgo, se odi na konferencii se vodat diskusii okolu teorijata itn. Offtopic, vo fizikata na primer matematikata e temelot, zad sekoja teorija stoi matematicka formula. Kolku i da zvuci ubavo odredena teorija ako matematikata ne ja poddrzuva istata teorija ne vazi i ne se sfakja seriozno... E na vakov nacin Igorce moj se razlikuva nauka od psevdonauka. Sega za orch-or:
Ovaa hipoteza ne drzi voda i zatoa e odbiena od skoro site naucnici. A ti ovde citiras izvadoci od knigi kako validen naucen izvor, se gleda deka ne pravis razlika od nauka i psevdonauka i samo si biras izvori koi tebe ti odgovaraat a ne ti e vazno dali istite se potvrdeni i dali voopsto se verodostojni.
A uste i fraer glumis, napraviv greska sto probav da vodam seriozna diskusija so tebe. Tolku i od mene, kraj na diskusijata ili finito