Чија е одговорноста?

Што мислите кој е крив за ситуацијата во која што се напѓаме самиот Народ или Државата?

• Државата

Гласови: 13 20,6%
  • Народот

Гласови: 50 79,4%

• Вкупно гласачи
    63
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Што мислите Кој е крив за ситуацијата во која што се наоѓаме Државата или самиот Народ?

Нон стоп обвинуваме некој за ситуацијата во која што се наоѓаме. Тоа не ни чинело ова не ни чинело, немало пари, невработеноста е голема, сиромаштијата била голема, името не ни го признавале, Државата не ни чинела.

Би сакал да објасните што мислите кој и зошто е крив за тоа, чија е одговорноста според вас?

Дали народот ни е мрзлив и се очекува од државата и е премногу разгален?
Кога и да поминам во центар на кеј, ул нова македонија, ленинова.. кафиќите се секогаш полни.
Нели народот нема пари? Или и тие пари што ги има ги троши на кур*чење по кафиќи.( сакаат со седење пари да им дојде)
Исто така секоја втора кола е добра кола дали бмв, пасат, голф 6, и пак народот нема пари ?

Според мене мислам дека е до менталитетот на народот, балкански менталитет и одговорноста е моја односно наша за тоа дали јас ќе успеам во животот или не. Нигде нема напредок со спиење, правење ништо, само кај нас е така. Т.е се очекува да биде така.

Кое е вашето мислење?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Што мислите Кој е крив за ситуацијата во која што се наоѓаме Државата или самиот Народ?

Нон стоп обвинуваме некој за ситуацијата во која што се наоѓаме. Тоа не ни чинело ова не ни чинело, немало пари, невработеноста е голема, сиромаштијата била голема, името не ни го признавале, Државата не ни чинела.

Би сакал да објасните што мислите кој и зошто е крив за тоа, чија е одговорноста според вас?

Дали народот ни е мрзлив и се очекува од државата и е премногу разгален?
Кога и да поминам во центар на кеј, ул нова македонија, ленинова.. кафиќите се секогаш полни.
Нели народот нема пари? Или и тие пари што ги има ги троши на кур*чење по кафиќи.( сакаат со седење пари да им дојде)
Исто така секоја втора кола е добра кола дали бмв, пасат, голф 6, и пак народот нема пари ?

Според мене мислам дека е до менталитетот на народот, балкански менталитет и одговорноста е моја односно наша за тоа дали јас ќе успеам во животот или не. Нигде нема напредок со спиење, правење ништо, само кај нас е така. Т.е се очекува да биде така.

Кое е вашето мислење?
Зависи за што,ама во повеќето случаи луѓето си се сами криви.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Без народ државата нема да постои! Што значи колку што и‘ дозволуваме, толку ќе не‘ злоупотребува, и нема логика таа да е крива, јасно е дека народот си е крив!

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
кој е народот а која е државата?кој е крив?нели е едно исто?!!!

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Бранко Црвенковски и Љупчо Георгиевски се криви.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
кој е народот а која е државата?кој е крив?нели е едно исто?!!!
државата мислам на владата, тие што ја водат државата
--- надополнето: Jun 28, 2011 1:10 PM ---
Без народ државата нема да постои! Што значи колку што и‘ дозволуваме, толку ќе не‘ злоупотребува, и нема логика таа да е крива, јасно е дека народот си е крив!
хаха епа тоа ми е прашањето ако народот си е крив зошто тогаш се жалиме :)

Член од
2 август 2010
Мислења
100
Поени од реакции
38
Треба да се промени матрицата. Се додека постојат членски книшки, партиски вработувања, финансирање на партии, нема да имаме развој. Нека се формира посебен државен канал, каде што секоја партија подеднакво ќе има што да каже, дебати, дуели, па потоа народот нека оцени кој да дојде на власт.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
хаха епа тоа ми е прашањето ако народот си е крив зошто тогаш се жалиме :)
Епа јас да речеме не се вбројувам себеси во мнозинството, ама за жал мнозинството е тоа што одлучува!
Проблем е и големото неединство што постои меѓу самиот народ, секој си гледа само за себе, и ако е и минимално задоволен, нема да трза, тоа е одличен момент за секојa власт, што и го користи.
А за жалењето, тоа произлегува од конструкцијата на генот македонски, ништо не му чини, само лае, и што превзема во врска со тоа? НИШТО, продолжува да лае. Ете тоа се главните причини зошто народот е крив!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Народот, кој е мрзелив и поставува дегенски прашања од типот на:
-Ако се живеело добро од земја никој немал да отиде во град ??????????????????????!

Холанѓаните дебили се што призведуваат преку 4 милјарди цвеќиња на годишно ниво.

S

Sagan

Гостин
За ситуацијата во која јас се наоѓам, јас сум си крив / заслужен.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Значи навистина не силоваат со години, истиот синдром го имаат жртвите на силовање и насилство, дека тие се виновни за ситуацијата во која се нашле или пак го предизвикале насилникот со нешто.
Во Хрватска имаше слична ситуација кога еден од политичарите го обвини народот, наредниот ден осамна најдобриот наслов во весник некогаш излезен,

MI SMO
SVI NJE-
GOV NA-
ROD

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Каков народ, таква власт.Неможе од неписмена багра да излезе добра власт.
Није Слобо крив, ми смо го*на!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
под држава мислиш на поединци, олигарси и функционери поврзани со истите како и странски институции и агенции и фирми поврзани со тие олигарси или на самиот државен апарат-администрацијата?
За да знам дал да гласам пошто не гледам кривица ни во државата ни во народот. земи го за пример градски аптеки пошто е меѓу најсвежите...и уште милион други

Kajgana Shop

На врв Bottom