Фан Клуб: Вардар

П

Паспарту

Гостин
Џабе, на глупи луѓе не може да им се всади мозок (за жал)...

Кога подобро ќе размислам, баш ми е убаво вака кога ве гледам како патите и плачете, тоа барем покажува дека колку и да е скапан Вардар, вас срцето ве боли за него!

Баш од такви лајнари и неписмени створења како вас, клубовите за кои навивате повеќе не постојат, или пак се пред умирање. Ама ако, нели побитно е што се случува во Вардар? :place:

п.с. Нема сега за што да кењате, па почнете барем да плукате по квалитетот на новите засилувања на Вардар...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.915
Поени од реакции
73.251
Абе ја не спорам тоа дека игра со срце, али што ќе ви е срцето коа нема да може да дава голови :D
Ако комплетирате позади со Васовски и Бојовиќ би било одлични и би го имале најдобриот стоперски тандем во лигата..
И ако се надевате на Емурлаху да ви биде големо засилување многу гадно се лажете, дечкото нема играно 1 година добар фудбал за тоа што грееше клупа у Ренова.
Брат не е сакат за да не дава голови :)
Може он да даде уште многу за Вардар.
Не се сеќавам дека некаде го споменав Емурлаху, мада не би замерил ако биде доведен и он :)

П

Паспарту

Гостин
Брат не е сакат за да не дава голови :)
Може он да даде уште многу за Вардар.
Не се сеќавам дека некаде го споменав Емурлаху, мада не би замерил ако биде доведен и он :)
Абе не го бива, титула во Македонија се освојува со играчи како Алексис Санчез и Нејмар, не знам будаливе што се заебаваат со Бајо...

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Вардар
Нема потреба од нешто дополнително.

Како долгогодишен фан на Вардар, еве една тема за сите актуелности поврзани со клубот

Ајде едно мислење од "таткото на темава" шо би се рекло.
Ве читам редовно и секоја чест на новата генерација Комити кои искрено и безрезервно го сакаат клубот. Кога фудбалерите се добри - се добри (тоа не било од дамна) кога не ги бива - не ги бива. Баш сте објективни.

Можеби голем дел нема да се сложат со мене, но јас да си кажам. Вардар не е голем клуб, Вардар никогаш не бил голем клуб. Вардар е голем клуб во срцата на оние кои го сакаат. Така е секаде во светото. Клубот за кој што навиваш ти е светост, без разлика дали е "голем" или "мал", што тоа и да значело.

Неколку основни работи. Клуб без свој стадион, не е голем клуб. Клуб кој плаќа кирија за да игра на домашен терен не е голем клуб. Клуб без клубски простории не е клуб. Клуб без трофеј (макар тоа бил и домашен) долго време не е голем клуб. Нити па некогаш бил голем , па сега останало само името. Вардар имал добра генерација фудбалери, кои патем административно (но заслужено) еднаш станале шампиони на СФРЈ, после тоа по распадот уште неколку години доминација како последица од добрата генерација... и тоа е се. Од 47ма до 2011 тоа е се. Да, имало некои имиња, но трофеи и меѓународни успеси скоро па ич.
Пак ќе речам, мене тоа не ми сметало и не ми смета клубот да ми биде светост.

Вардар ќе беше "голем", ако во овие 20 години независност освоеше барем 15 домашни титули и десетина купа. Изградеше свој стадион со трибини до сам терен со капацитет помеѓу 20-30 илјади. Скоро редовно да играше во групна фаза во Уфеа и бар 2-3 пати да играше во групна фаза во лига на шампиони. Да имаше стабилни спонзори и армија навивачи позади себе. Да извезуваше таленти и инвестираше во младиснки екипи. Доволно ќе беше да биде просечен европски клуб, препознатлив. Тогаш ќе беше голем, во буквална смисла на зборот.
Наспроти тоа, Вардар го нема ни во некаков си ранг, а камо ли да биде среден европски просек. Наспроти тоа, од 20 години, 15 е жива мизерија, со кулминација испаѓање од лига и немање прашак за перење дресови.
Понатака секоја дискусија за промената (додавката) во името на големиот клуб Вардар е излишна.
Секој еден што сака фудбал и што го сака Вардар треба да му олесни што конечно има ронка надеж, пресврт, воља, решеност за успех.
Буквално сите во Македонија. Јак и стабилен Вардар сите ќе ги повлече со себе. Во позитивна смисла.
Толку. Поздрав до сите вардарци.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
значи дека фиорентина, парма, олимпија итн не се истите тимови
според вас значи дека манчестер јунајтед не е тој тим бидејки си го сменил името
епа ова е исто и вардар си го менува името односно има само една додавка во рок од една година
Овие клубови имаа образ и достоинство да останат големи до крај .... со Вардар тоа не е случај !!! Ако бевте големи ќе игравте каде што ви е местото а не вака ... А клубовиве што ги наброја е тие играа таму кај што заслужија или беа приморани , Вардар НЕ !!! Секое мешање на политика во било кој Спорт не штима .... Али, затоа ви се може ... Само Напред .. Ваш Клуб... Вие си знаете што е најдобро за него !!! Позз

Член од
2 мај 2011
Мислења
245
Поени од реакции
55
Абе не го бива, титула во Македонија се освојува со играчи како Алексис Санчез и Нејмар, не знам будаливе што се заебаваат со Бајо...
Се изнадава голови Бајо у последнава 1,5 година :)
Али кешки да се врати оној стариот Бајо али според мене тоа е тешко, али тоа е мое мислење..

П

Паспарту

Гостин
Ве читам редовно и секоја чест на новата генерација Комити кои искрено и безрезервно го сакаат клубот. Кога фудбалерите се добри - се добри (тоа не било од дамна) кога не ги бива - не ги бива. Баш сте објективни.

Можеби голем дел нема да се сложат со мене, но јас да си кажам. Вардар не е голем клуб, Вардар никогаш не бил голем клуб. Вардар е голем клуб во срцата на оние кои го сакаат. Така е секаде во светото. Клубот за кој што навиваш ти е светост, без разлика дали е "голем" или "мал", што тоа и да значело.

Неколку основни работи. Клуб без свој стадион, не е голем клуб. Клуб кој плаќа кирија за да игра на домашен терен не е голем клуб. Клуб без клубски простории не е клуб. Клуб без трофеј (макар тоа бил и домашен) долго време не е голем клуб. Нити па некогаш бил голем , па сега останало само името. Вардар имал добра генерација фудбалери, кои патем административно (но заслужено) еднаш станале шампиони на СФРЈ, после тоа по распадот уште неколку години доминација како последица од добрата генерација... и тоа е се. Од 47ма до 2011 тоа е се. Да, имало некои имиња, но трофеи и меѓународни успеси скоро па ич.

Вардар ќе беше "голем", ако во овие 20 години независност освоеше барем 15 домашни титули и десетина купа. Изградеше свој стадион со трибини до сам терен со капацитет помеѓу 20-30 илјади. Скоро редовно да играше во групна фаза во Уфеа и бар 2-3 пати да играше во групна фаза во лига на шампиони. Да имаше стабилни спонзори и армија навивачи позади себе. Да извезуваше таленти и инвестираше во младиснки екипи. Доволно ќе беше да биде просечен европски клуб, препознатлив. Тогаш ќе беше голем, во буквална смисла на зборот.
Наспроти тоа, Вардар го нема ни во некаков си ранг, а камо ли да биде среден европски просек. Наспроти тоа, од 20 години, 15 е жива мизерија, со кулминација испаѓање од лига и немање прашак за перење дресови.
Понатака секоја дискусија за промената (додавката) во името на големиот клуб Вардар е излишна.
Секој еден што сака фудбал и што го сака Вардар треба да му олесни што конечно има ронка надеж, пресврт, воља, решеност за успех.
Буквално сите во Македонија. Јак и стабилен Вардар сите ќе ги повлече со себе. Во позитивна смисла.
Барем јас во моите постови говорам за голем Вардар во рамките на Македонија, за голем Вардар вон неа е смешно да се зборува бидејќи требаат многу пари, а и прави луѓе на водечките позиции. До сега гледавме само крадење на Вардар, играчи заминуваа за беспари или пак за 3 кила компири. Вардар е осакатен со милиони евра само од обештетувањето со кое си заминаа голем број на млади играчи, пари кои во (до) овој момент можеа да значат многу. Вардар беше второлигаш и просечен прволигаш во Југославија, но сепак во споредба со другите македонски клубови бил она што во моментов е Барселона за нив. Вардар да има сопствен стадион е многу тешко, еве еден пример, Јувентус е првиот тим во Италија што ќе има сопствен стадион, таму екипите плаќаат милиони евра годишно за користење на стадионите каде што настапуваат... Сепак, од наредната сезона Вардар нема да плаќа пари за Градски, што секако е голем плус. Ние да успееме да се доближиме барем малку до најдобрите српски и бугарски клубови би било одличен успех, а за нешто повеќе треба како што кажав многу работа, многу пари и луѓе кои го САКААТ клубот :)
--- надополнето: Jun 27, 2011 7:31 PM ---
Се изнадава голови Бајо у последнава 1,5 година :)
Али кешки да се врати оној стариот Бајо али според мене тоа е тешко, али тоа е мое мислење..
Забораваш дека нашата лига е НАЈСЛАБА во Европа, а играчи како Бајо се огромни засилувања... Да имаше барем малку квалитет нашава лига па да разберам да се плукаат вакви играчи, ама кога ние сме далеку и од ЛОША ЛИГА, тогаш искрено нема никој право да ги оценува неговите квалитети. Доволен показател за квалитетот на македонскиот фудбал е што сите најдобри играчи бараат трансфер во Казакстан и Таџикистан.
--- надополнето: Jun 27, 2011 7:32 PM ---
Овие клубови имаа образ и достоинство да останат големи до крај .... со Вардар тоа не е случај !!! Ако бевте големи ќе игравте каде што ви е местото а не вака ... А клубовиве што ги наброја е тие играа таму кај што заслужија или беа приморани , Вардар НЕ !!! Секое мешање на политика во било кој Спорт не штима .... Али, затоа ви се може ... Само Напред .. Ваш Клуб... Вие си знаете што е најдобро за него !!! Позз
Зошто вие не игравте во 4 лига, него се фузиравте за да почнете од трета?

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
^^^Томиџери хах знам кон што целиш !!! Остај не ти нас ние не сме биле Шампиони на Југославија. Најголем успех во Југославија ни е влез во 3 Лига Југословенска остај не ти нас не личи со историја да се споредува Македонија Ѓ.П. со Вардар а и башка мојот клуб го менувал името од неговото постоење неколкупати. Другар Вардар значи нешто во Македонија, Вардар е Име, Традиција, Историја, Симбол на Македонецот порано во поранешната држава ... Без јак Вардар нема фудбал во Македонија тоа ми е јасно уште од дете кога почнав да следам Македонски Фудбал. Ваков Вардар со вакви средства како што остана не му личи ни на името ни на реномето во домашниот фудбал !!! Само ќе видиш понатаму како ќе ви се тресне од глава ова со фузииве, времето ќе покаже слушајте ми го зборов !!! Позз

П

Паспарту

Гостин
^^^Томиџери хах знам кон што целиш !!! Остај не ти нас ние не сме биле Шампиони на Југославија. Најголем успех во Југославија ни е влез во 3 Лига Југословенска остај не ти нас не личи со историја да се споредува Македонија Ѓ.П. со Вардар а и башка мојот клуб го менувал името од неговото постоење неколкупати. Другар Вардар значи нешто во Македонија, Вардар е Име, Традиција, Историја, Симбол на Македонецот порано во поранешната држава ... Без јак Вардар нема фудбал во Македонија тоа ми е јасно уште од дете кога почнав да следам Македонски Фудбал. Ваков Вардар со вакви средства како што остана не му личи ни на името ни на реномето во домашниот фудбал !!! Само ќе видиш понатаму како ќе ви се тресне од глава ова со фузииве, времето ќе покаже слушајте ми го зборов !!! Позз
Кон што целам? - Кон тоа да си ги гледате вашите клубови, а не да ни го потите тука... Се едни исти постови вртите веќе цела недела, а ниедна паметна работа од сето тоа не кажавте. ФК Вардар е формиран со ФУЗИРАЊЕ на два клуба. Ви дадов и ПРОСТО објаснување пред некој пост, а вие како слепи за стап сте се фатиле дека тоа не е истиот клуб. Ако тогаш Вардар не е истиот клуб, не знам зашто воопшто вие и навивате за вашите клубови, зашто не се срамите од нив? И да не тресне по глава - НАС ЌЕ НЕ ТРЕСНЕ, тоа вас воопшто не треба да ве интересира (нели?), а дали ќе не тресне појако од ова што сега вас ве тресна ќе видиме! ;)

Наредната сезона ќе видиме дали Вардар е срамот за Македонија, некој за кладба дека Вардар и покрај се наредната сезона пак ќе биде најпосетуван клуб на гостувањата?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383

До некаде си и во право,но не целосно.Вардар е мал клуб,да во рамки на Европа,па и во рамки на бивша југа не е голем клуб.Се знае голема четворка која е,но во Македонија е најголем.Во Македонија е Барса и Реал во едно,поим за фудбалски клуб.Е сега друга работа е што Македонија е една од спортски најбедните нации во фудбал,па и во спот воопшто.Не можеш од клуб кој доаѓа од можеби најслабата професионална лига во Европа и една од најсиромашните и најмалите земји во Европа да влага некаде во ЛШ или ЛЕ.Додуше Вардар за малце не влезе во ЛШ кога тоа беше најтешко да се оствари.Вардар е најтрофеен клуб во Македонија и со само 5 титули.Тој факт и фактот кои се екипи станаа шампиони кажува колку е ниско спортот и фудбалот кај нас.
Штета што кај нас не се направи права институција од Вардар.Штета што живееме во таква куртонска држава каде што ништо не вреди и ништо не е свето.Каде што се дозволува се да се уништи за нечии лични интереси.Прво почна со феудалниот господар Ѕинго кој реши да му даде фудбалски клуб на својот посед од како веќе му донесе водовод,па после со влагањето на сите лопови во клубот кои ни 2 % не го сакаа Вардар.Ај бар ко Мамиќ у Динамо,да крадат,но и клубот да види нешто.Овие само го сотреа.Ко на некоја курва и направија реденка.Од Вардар остана во моментов само име,големо име кое се надевам во иднината пак ќе се дигне и да дојде на местото каде што заслужува- на врвот во Македонија.
Иначе за градење свој стадион.....тоа е утопија.Само во 4-5 земји во Европа имаш клубови кои имаат свои стадиони.Скоро секаде стадионите се градски и клубовите плаќаат кирии.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.242
Поени од реакции
2.483
Да погледнеме само кои типови на луѓе пишуваат на темава и објаснуваат за Вардар како требало да биде... Битолчани, Прилепчани, Кумановци... а замислете нивните клубови каде се !!!

Доволно е само тоа... па они да се интересирале за нивните клубови, како што ги интересира за Вардар сега, веројатно немало да дозволат да стигнат до тој степен. Битола, Прилеп, Куманово... моментално нема прволигаш од овие градови. И тие нас ќе ни објаснуваат, ЕКСПЕРТСКИ што и како треба.... ЖАЛОСНО за тие таквите што дозволија да нема фудбал во нивните градови. Па од тоа поголема брука нема... наместо да гледаат во нивниот двор, тие се ОПСЕДНАТИ со Вардар и Комити. Има ли потреба да се каже нешто повеќе ? Малку ли е тоа што нивните клубови го допраа дното да играт во селски лиги ? А тие сепак, сакаат да знаат со Вардар што ќе биде. Тоа е болест.

Дефинитивно КОМПЛЕСКОТ е навистина многу лоша работа, по ова што го читам, волку страници изнапишани, и гледам како сите други ги интересира за нас, сфаќам дека всушност ние сме им битни, и најбитни во државава. Бидејќи тие самите прават ние да се чуствуваме како БОГОВИ, затоа што мислат на нас во секое време. Затоа ќе ве замолам, не им враќајте веќе, бидејќи искомплексиравме се живо и диво, од Вардар и Комити цела провинција СЕ ТРЕСЕ и пред се мисли на нас него ли на својте клубови.

Ќе позајмам само во постов една парола од една група од Скопје...
Во врска со овие сите останати што пишуваат на темава...

ОСТАВЕТЕ ГИ... http://i50.tinypic.com/27wuo7.jpg

ПАТЕТЕ СЕЉАЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z

ziko bt

Гостин
Еден Битолчанец не ви пререче на вашиов фан клуб па оти без потреба го тупиш со непотребни провокации,нормално криво ни е до негде дека Вардар како и Пелистер повеке од заслужено требаше да игра во 2ра лига и шо се спаси ама секој со среката,и не ни е дојдено да сечиме вени нема потреба од преценвање.Со срека вгодина во прва лига.Позз

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Да погледнеме само кои типови на луѓе пишуваат на темава и објаснуваат за Вардар како требало да биде... Битолчани, Прилепчани, Кумановци... а замислете нивните клубови каде се !!!

Доволно е само тоа... па они да се интересирале за нивните клубови, како што ги интересира за Вардар сега, веројатно немало да дозволат да стигнат до тој степен. Битола, Прилеп, Куманово... моментално нема прволигаш од овие градови. И тие нас ќе ни објаснуваат, ЕКСПЕРТСКИ што и како треба.... ЖАЛОСНО за тие таквите што дозволија да нема фудбал во нивните градови. Па од тоа поголема брука нема... наместо да гледаат во нивниот двор, тие се ОПСЕДНАТИ со Вардар и Комити. Има ли потреба да се каже нешто повеќе ? Малку ли е тоа што нивните клубови го допраа дното да играт во селски лиги ? А тие сепак, сакаат да знаат со Вардар што ќе биде. Тоа е болест.

Дефинитивно КОМПЛЕСКОТ е навистина многу лоша работа, по ова што го читам, волку страници изнапишани, и гледам како сите други ги интересира за нас, сфаќам дека всушност ние сме им битни, и најбитни во државава. Бидејќи тие самите прават ние да се чуствуваме како БОГОВИ, затоа што мислат на нас во секое време. Затоа ќе ве замолам, не им враќајте веќе, бидејќи искомплексиравме се живо и диво, од Вардар и Комити цела провинција СЕ ТРЕСЕ и пред се мисли на нас него ли на својте клубови.

Ќе позајмам само во постов една парола од една група од Скопје...
Во врска со овие сите останати што пишуваат на темава...

ОСТАВЕТЕ ГИ... http://i50.tinypic.com/27wuo7.jpg

ПАТЕТЕ СЕЉАЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Абе само вие сте од град, сите другите се од село, доста со вакви навреди испод секакво ниво. Добро е Вардар шо че биди 1ва лига за да имаат конкуренција оние отаде планината, за наредната година кога че се вратат Победа и Пелистер да ги нема воопшто нив и можеби конечно да гледаме фудбал во 1ва МАКЕДОНСКА лига. Секоја им чест на албанците што играат и што не го сметнуваат МАКЕДОНСКОТО знаме, ама за другите ни трошка милост!

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Како можни засилувања во Вардар се најавуваат и Даниел Георгиевски,Миранда и Златковски

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Го отупевте до немајкаде :)
Јасно е тоа дека на некој му се свиѓа начинот на кој што Вардар остана во прва лига,а на некој не но тоа е и џабе ви е и да го тупите до нова година кога сакле вие или не Вардар до година ќе игра пак во 1 лига.

Kajgana Shop

На врв Bottom