Фан Клуб: Вардар

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Со тоа што е сменето името сакаш да кажеш дека ја губиме цела историја и традиција? Епа момак ондак и твојата мила држава Македонија нема ни историја ни традиција. Александар бил Македонски а не Фирмски ако гледаш така и многу други делови од историјата. Па фактички ФИРОМ постои од девеесет и некоја година коа го потпишавме тој договор за ОН. Така ли е патриоту?
ова е фудбалска тема и не е за политика!!! ама ако ме влечиш за јазик ќе ти одговорам. ДА!!! со сменувањето на името губиме се, историја, традиција, нашите славни липчности од минатото, што е и основна цел на оние кои тоа го бараат од нас!!! во времето на АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ (со големи букви од почит!!!) југославија не постоела, така да... со прифаќање на додавката фиром, ние автоматски се откажуваме од нашата историја и прифаќаме дека МАКЕДОНИЈА започнала и ЗА ПРВ ПАТ СТАНАЛА држава по распадот на сфрј. значи од 1992 или така нешто... шо е тоа толку нејасно???
истото ти е и со вардар. ќе биде запаметено дека вардар кој е формиран 1947 со фузија на два клуба, заборајв кои се, престанува да постои бидејќи се ФУЗИРА со друг клуб, во случајов миравци и НАСТАНУВА НОВ КЛУБ, ВАРДАР 2011!!! има нешто нејасно или тешко ти е да прифатиш???

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
ова е фудбалска тема и не е за политика!!! ама ако ме влечиш за јазик ќе ти одговорам. ДА!!! со сменувањето на името губиме се, историја, традиција, нашите славни липчности од минатото, што е и основна цел на оние кои тоа го бараат од нас!!! во времето на АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ (со големи букви од почит!!!) југославија не постоела, така да... со прифаќање на додавката фиром, ние автоматски се откажуваме од нашата историја и прифаќаме дека МАКЕДОНИЈА започнала и ЗА ПРВ ПАТ СТАНАЛА држава по распадот на сфрј. значи од 1992 или така нешто... шо е тоа толку нејасно???
истото ти е и со вардар. ќе биде запаметено дека вардар кој е формиран 1947 со фузија на два клуба, заборајв кои се, престанува да постои бидејќи се ФУЗИРА со друг клуб, во случајов миравци и НАСТАНУВА НОВ КЛУБ, ВАРДАР 2011!!! има нешто нејасно или тешко ти е да прифатиш???
Мене се ми е јасно само прочитај ги моите последни 10 мислења тебе да ти е појасно. Ако е така зошто ондак пола Македонија се буни за нашата историја и сме горди на Александар и глумиме патриоти кога се тоа ни е загубено? Зашто тоа не го прифаќаат, а прифаќаат дека Вардар изгубил се? Зошто тоа сакаат душмани, цела Македонија. Очигледно ве боли што данокот што го плаќате ќе иде во Вардар но тоа е тоа....

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Вардар сака да ги враќа титулите на "Филип Втори"
Промовирајќи го новиот шеф на стручниот штаб Илчо Ѓоргиоски, најтрофејниот македонски клуб со скромен фонд фудбалери саботата ги почна летните подготовки
Вардар во саботата на "Филип Втори" означи нов почеток. Кој знае кој по ред последниве три години, и кој знае кој по ред со еуфорични најави за враќање на шампионски патеки... Со таа разлика што сега, уште пред да почне натпреварувањето успеа некако веќе да 'извојува' една "битка" на зелена маса за останување во елитата, дополнето и со една додавка 1947 плус на своето име... Но, објективно и двете, позитивни или негативни, многу брзо ќе паднат во заборав доколку новите раководители успеат на црвено-црните бои да им го донесат вистинскиот лик онаму каде што е најпотребно - на зелениот терен.
Горан Митев - нов директор
Почнувајќи да се комплетираат и раководните функции во спортските структури, саботата Вардар го промовираше и поранешниот свој играч Горан Митев како нов директор на клубот.

Амбурет, Нигериецот Оса, Камерунец... пред договор
Од клубот и официјално потврдено дека веќе се преговара со неколку квалитетни странски фудбалери кои треба на вистински начин да ги освежат "црвено-црните" редови.
Според нашите информации, веќе пред можен договор клубот е со репрезентативецот на Габон, Жорж Амбурет, но и со поранешниот фудбалер од средниот ред на Македонија ЃП, Нигериецот Гаудабија Оса, како и уште еден играч од Камерун.

извор:Македонски Спорт

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Majmunce, ajde eve ti banana http://pic.mk/images/banana.jpg i otkaci se veke od tuka.

Skrapas po tastatura pisuvas tolkavi postovi, a vikas ne te interesira i ne ti e gajle za Vardar ? Pa ako ne ti e krivo i ako nemas KOMPLEKS zosto togas visis ovde i objasnuvas. Kogo go interesira tvoeto mislenje, seljaciste edno nepismeno. Mislis li nekoi ke vi obrne vnimanie vas, klub i grupa sto ne postojat.

Dobi banana, sega pravo na berenje tutun !

P.S. Komplex i ljubomora, za nekogo ostanuvaat nokna mora !!!

PATETE SELJACI !!!!
единствени овде кои патат гледам дека се оние тн. навивачи на вардар, иако дел од нив то не го признаваат, а гледам дека (и то ми прај посебен ќеф!!!) ни самите скопјани не го одобруваат овој потег!!!
со самата твоја реакција гледам дека те боли ова шо му се случува на твојот омилен клуб, кој патем ПОЈЧЕ НЕ ПОСТОИ!!!
а то со бананите ти е излитена фора, не си ни интересн, па ни постигнуваш некаков ефект. еве ја како загрижен за тебе, целата банана ти ја поклонувам тебе, па ти подели си ја дома со целата фамилија!
--- надополнето: Jun 27, 2011 12:08 PM ---
Мене се ми е јасно само прочитај ги моите последни 10 мислења тебе да ти е појасно. Ако е така зошто ондак пола Македонија се буни за нашата историја и сме горди на Александар и глумиме патриоти кога се тоа ни е загубено? Зашто тоа не го прифаќаат, а прифаќаат дека Вардар изгубил се? Зошто тоа сакаат душмани, цела Македонија. Очигледно ве боли што данокот што го плаќате ќе иде во Вардар но тоа е тоа....
секој си има право на мислење, така??? во поглед на Македонија се сложуваме, така?
мене не ми е гајле ни за вардар, ни за никој! јас кога ја бранев победа се дури не се докажа спротивното, постојано велев дека доколку се докажи оти е виновна, јас се откажувам од неа, се додека не и помини казната! јас прв кажувам дека ова шо ќе игра во 2 лига попознато како победа јуниор, не е правата победа, туку нејзина сенка и ни одам на утакмици, ни ја пратам. кога ќе се врати сттарата победа, тогаш ќе видиме, има време до тогаш...
мене не ми е само јасно како толку лесно дозволивте да ви направат ваква работа и да ги го уништат клубот, да го преименат и да ја избришат целата негова историја. а се кажувате дека сте големи љубители на фк вардар!!! во прилеп, кај мајмуните (1000 пати сум пишал и пак ќе пишам-НЕ СУМ НИ СУМ БИЛ ДЕЛ ОД НИВ!!!) е друго. нивниот тн. воџа беше лижалче на ацуле, па така не се организираа ни протести, а и 90% од мајмуните се повлекоа незадоволни од раководењето со клубот, за кое на времето имаше и гоелми несогласувања со управата, поради што и дел заминаа! сигурно и кај вас има поделени мислења и не се сложуват сите со ваквото решение, барем како што читам!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
единствени овде кои патат гледам дека се оние тн. навивачи на вардар, иако дел од нив то не го признаваат, а гледам дека (и то ми прај посебен ќеф!!!) ни самите скопјани не го одобруваат овој потег!!!
со самата твоја реакција гледам дека те боли ова шо му се случува на твојот омилен клуб, кој патем ПОЈЧЕ НЕ ПОСТОИ!!!
а то со бананите ти е излитена фора, не си ни интересн, па ни постигнуваш некаков ефект. еве ја како загрижен за тебе, целата банана ти ја поклонувам тебе, па ти подели си ја дома со целата фамилија!
--- надополнето: Jun 27, 2011 12:08 PM ---

секој си има право на мислење, така??? во поглед на Македонија се сложуваме, така?
мене не ми е гајле ни за вардар, ни за никој! јас кога ја бранев победа се дури не се докажа спротивното, постојано велев дека доколку се докажи оти е виновна, јас се откажувам од неа, се додека не и помини казната! јас прв кажувам дека ова шо ќе игра во 2 лига попознато како победа јуниор, не е правата победа, туку нејзина сенка и ни одам на утакмици, ни ја пратам. кога ќе се врати сттарата победа, тогаш ќе видиме, има време до тогаш...
мене не ми е само јасно како толку лесно дозволивте да ви направат ваква работа и да ги го уништат клубот, да го преименат и да ја избришат целата негова историја. а се кажувате дека сте големи љубители на фк вардар!!! во прилеп, кај мајмуните (1000 пати сум пишал и пак ќе пишам-НЕ СУМ НИ СУМ БИЛ ДЕЛ ОД НИВ!!!) е друго. нивниот тн. воџа беше лижалче на ацуле, па така не се организираа ни протести, а и 90% од мајмуните се повлекоа незадоволни од раководењето со клубот, за кое на времето имаше и гоелми несогласувања со управата, поради што и дел заминаа! сигурно и кај вас има поделени мислења и не се сложуват сите со ваквото решение, барем како што читам!
Па и ја не се сложувам со ова и не го сакам од кој причини искрено не знам, ама знам дека се е легално и дека историјата останува !! Твое е дали ќе веруваш или не.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Па и ја не се сложувам со ова и не го сакам од кој причини искрено не знам, ама знам дека се е легално и дека историјата останува !! Твое е дали ќе веруваш или не.
дека се е легално то не коментирам-факт е дека се е легално!!!
ама кажи ми како историјата може да ви остани кога секаде ќе има дека сте формирани во 2011 година???

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
ама кажи ми како историјата може да ви остани кога секаде ќе има дека сте формирани во 2011 година???
Ти пред да умреш оставаш тестамент кој го наследува тоа така? Епа субјектот т.е. фирмата која го водеше Вардар "умре" и во наследство остави се на новиот правен субјект т.е. новата фирма "Вардар 2011". Што значи дека Вардар е истиот Вардар од претходно само нов како правен субјект и пак т.е. нов само црно на бело.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Ти пред да умреш оставаш тестамент кој го наследува тоа така? Епа субјектот т.е. фирмата која го водеше Вардар "умре" и во наследство остави се на новиот правен субјект т.е. новата фирма "Вардар 2011". Што значи дека Вардар е истиот Вардар од претходно само нов како правен субјект и пак т.е. нов само црно на бело.
значи новиот, пази новиот правен субјект!!! ова ти е демек исти ку.ац во два примероци, само шо ова, односно вардар 2011 не е оригиналот, туку негова копија, така???
значи пак иди на моето... вие ќе навивате за нов клуб!!! фала на одговорот!!!
позз

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
значи новиот, пази новиот правен субјект!!! ова ти е демек исти ку.ац во два примероци, само шо ова, односно вардар 2011 не е оригиналот, туку негова копија, така???
значи пак иди на моето... вие ќе навивате за нов клуб!!! фала на одговорот!!!
позз
Нов правен субјект додека не "воскресне" старата фирма што значи ова ќе биде само за 1 година максимум потоа се враќа на старото име.

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
подготовките во златибор ке бидат од 5ти јули до 17ти јули во овој период ќе се подготвуваат и борац бања лука, борац чачак, спартак суботица и други екипи.
се преговара со филип деспотовски доколку не најде клуб надвор од македонија ќе дојде во вардар

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Абе паметњакович, како може обврските т.е. долговите да се задржат, а да се работи за новормиран клуб!? Или само селективни ствари се задржуваат според тебе? Ај те молам објасни ми! Точно е дека голем дел од луѓето не се согласуваат, ама тоа е ради начинот на кој Вардар остана во Прва лига. Не баш популарен, но сепак легален!

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Абе паметњакович, како може обврските т.е. долговите да се задржат, а да се работи за новормиран клуб!? Или само селективни ствари се задржуваат според тебе? Ај те молам објасни ми! Точно е дека голем дел од луѓето не се согласуваат, ама тоа е ради начинот на кој Вардар остана во Прва лига. Не баш популарен, но сепак легален!
абе друже, баш за то ти зборувам!!! вардар 2011 е новоформиран клуб со фузија на вардар и миравци, така??? е па нема ни долгови, ни обврски, ни историја, ништо!!! нема селективни работи!!! какви селективни работи ми кажуваш??? што кажав јас дека се задржало, а шо дека се изгубило??? не ме следиш!!! јас кажувам дека вардар изгуби се!!! СЕ!!! освен местото во 1 лига!!!

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Дали Комити од новата сезона редовно ќе го следат својот клуб ФК Миравци на гостувањата?:LOL::D

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
Дали Комити од новата сезона редовно ќе го следат својот клуб ФК Миравци на гостувањата?:LOL::D
Па не баш неаме пари за гостовања ко вас што остваривте дури 3. Не менуваме бои и не наиваме за српски клубови, а ќе заборавев и не прајме паузи од 10 години ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom