Фан Клуб: Вардар

Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
Изгледа сега јас ќе треба тебе со голем фонт да ти пишувам,ама нема:)
Вака,
Ако на било кој правен субјект сметката му е блокирана,тоа значи дека не може да врши плаќања преку истата се додека не го врати долгот за кој што е блокирана.Во случајот со Вардар значи дека додека не го исплатите Орце сметката ќе ви биде блокирана.Ама на сметката од Вардар во секое време може да се слеат пари од било кого за да може да го исчистите Орце.Нека пушти пари градот на блокираната сметка од Вардар,платете му на Орце останатите доверители,сметката ќе ви се одблокира и решен проблем.
Второ,за да му дадеш на некој акции,односно да стане акционер,субјектот треба да има имот.Каков имот има Вардар,освен долгови?
Трето,што ако Вардар стане АД и пак по некоја случајност испадне во втора лига,пак ќе се фузира(нели според закон АД не смее да игра во втора лига што е за мене смешно)
Кој би дал 3-4 милиони евра за Вардар да го исчисти Орце?
Најголем спортски бренд во Македонија, единствен клуб со организирани навивачи кои се со клубот и кога не му оди.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Трето,што ако Вардар стане АД и пак по некоја случајност испадне во втора лига,пак ќе се фузира(нели според закон АД не смее да игра во втора лига што е за мене смешно)
Мислам дека ако е веќе АД може да игра во втора лига,но од втора лига или полу-аматерски клуб не може да прејде во АД.Ако е веќе АД може да испаѓа,но за да стане АД мора да е во прва лига (единствената професионална лига кај нас).Не сум скроз сигурен,ако грешам нека ме исправи некој.....

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Изгледа сега јас ќе треба тебе со голем фонт да ти пишувам,ама нема:)
Вака,
Ако на било кој правен субјект сметката му е блокирана,тоа значи дека не може да врши плаќања преку истата се додека не го врати долгот за кој што е блокирана.Во случајот со Вардар значи дека додека не го исплатите Орце сметката ќе ви биде блокирана.Ама на сметката од Вардар во секое време може да се слеат пари од било кого за да може да го исчистите Орце.Нека пушти пари градот на блокираната сметка од Вардар,платете му на Орце останатите доверители,сметката ќе ви се одблокира и решен проблем.
Второ,за да му дадеш на некој акции,односно да стане акционер,субјектот треба да има имот.Каков имот има Вардар,освен долгови?
Сеа јас тебе ке ти објаснам,мислиш дека стварно град Скопје би ги платил сите долгови претходно ? Тоа се многу пари и никој нејќе да ги враќа тие долгови(башка друг ги крадел и овие да ги враќаат),многу е јасно дека град Скопје го зема Вардар заради тоа што од 2012 година сите клубови од прва лига ке се трансформираат во АД а они со тоа добиваат чиста сметка! Ако им беше да ги платат долговите они ке не земеа уште пред 2-3 години,али и они не се будали да плаќаат толку пари заради некој претходни лопови!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Градот одеднаш доби желба да спонзорира
Хмм што така им текна одеднаш ... мене ми мириса тука нешто а на тебе ... нешто мутна ми е работава ???:) Коце се смеел до пред некое време кога го молеле -Дај Градот нека го земе Вардар овој викал Каков Вардар какви за*банции...Иначе колку да биде јасно денес слушнав во град дека на Брацо, клубот летово му е земен насилно и му е речено доколку дојде до смена на власта (а не верувам) за 4-5 години може да си го врати назад ...

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
Кој би дал 3-4 милиони евра за Вардар да го исчисти Орце?
Најголем спортски бренд во Македонија, единствен клуб со организирани навивачи кои се со клубот и кога не му оди.
А кога и каде Орце ги има вложено тие пари во Вардар?Па ако стварно ги имаше дадено тие пари,Вардар до сега ќе имаше многу поголеми успеси и во Европа и тука. Не е малку сомнително што сега градот дава пари за да не пропаднат толкавите пари на Орце? Мене сево ова ми изгледа дека на никого не му е гајле за Вардар и неговите навијачи,него сега сите се трудат Орце да си ги земе назат "напунпаните" пари што божем ги вложил во Вардар, а притоа да се згази целата историја на Вардар,а притоа не лажат дека Вардар е исто со Вардар 1947 што апсолутно не може да биде така.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Море со ПОБЕДА беше друго незе ја казнија поради местење утакмици,а за 11ти не навивавме а таа твоја викторија е ПОБЕДА имаше гласини дека ќе се вика викторија али ние се побунивме,а не како вас....
По ова, и по твојот потпис се гледа дека си максимално ИСКОМПЛЕКСИРАН од Вардар, Комити, Скопје.

Епа сега после се, ви преостанува само да го пушите :).

ПАТЕТЕ СЕЉАЦИ,

ВАРДАР СЕКОГАШ ВО ПРВА ЛИГА, КОМИТИ СЕКОГАШ ГРУПА БР.1 !!!

УМРЕТЕ ДУШМАНИ !!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.641
Хмм што така им текна одеднаш ... мене ми мириса тука нешто а на тебе ... нешто мутна ми е работава ???:) Коце се смеел до пред некое време кога го молеле -Дај Градот нека го земе Вардар овој викал Каков Вардар какви за*банции...Иначе колку да биде јасно денес слушнав во град дека на Брацо, клубот летово му е земен насилно и му е речено доколку дојде до смена на власта (а не верувам) за 4-5 години може да си го врати назад ...
Цитирај го остатокот од реченица во мојот пост, и нема потреба повеќе да се сомневаш во ништо...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
А кога и каде Орце ги има вложено тие пари во Вардар?Па ако стварно ги имаше дадено тие пари,Вардар до сега ќе имаше многу поголеми успеси и во Европа и тука. Не е малку сомнително што сега градот дава пари за да не пропаднат толкавите пари на Орце? Мене сево ова ми изгледа дека на никого не му е гајле за Вардар и неговите навијачи,него сега сите се трудат Орце да си ги земе назат "напунпаните" пари што божем ги вложил во Вардар, а притоа да се згази целата историја на Вардар,а притоа не лажат дека Вардар е исто со Вардар 1947 што апсолутно не може да биде така.
Орце има вложено 500000 марки во спортска опрема, а сега бара 3-4 милиони евра. Не е исправно ама јебига тоа е. И сега нема начин Орце да си ги повлече парите во кеш и мора како капитал во Вардар. Добро е тоа што ако сака да заработи мора да вложи пари за да направи европски Вардар па да испумпа пари од клубот.

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
Орце има вложено 500000 марки во спортска опрема, а сега бара 3-4 милиони евра. Не е исправно ама јебига тоа е. И сега нема начин Орце да си ги повлече парите во кеш и мора како капитал во Вардар. Добро е тоа што ако сака да заработи мора да вложи пари за да направи европски Вардар па да испумпа пари од клубот.
Е се додека викаме во животов дека не е исправно ама јебига тоа е вакви работи ќе ни се случуваат.Орце со кинеска шкарт опрема која вредела не повеќе од 50000 марки,да ја смени историјата на Вардар,тоа го може само во Македонија.Ако градот и власта толку многу го сакаа Вардар,ќе најдеа начин да го разубедат Орце да ги повлече побарувањата од Вардар и така да се одблокира сметката.Сигурно Орце немаше ни да осети,па 3-4 милиони веќе не се ништо за таквите како него.Ама око ненаситно,сака да земе и да цица се додека може,зошто да не го прави тоа кога народот си молчи.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
Е се додека викаме во животов дека не е исправно ама јебига тоа е вакви работи ќе ни се случуваат.Орце со кинеска шкарт опрема која вредела не повеќе од 50000 марки,да ја смени историјата на Вардар,тоа го може само во Македонија.Ако градот и власта толку многу го сакаа Вардар,ќе најдеа начин да го разубедат Орце да ги повлече побарувањата од Вардар и така да се одблокира сметката.Сигурно Орце немаше ни да осети,па 3-4 милиони веќе не се ништо за таквите како него.Ама око ненаситно,сака да земе и да цица се додека може,зошто да не го прави тоа кога народот си молчи.
Абе друже, мене јасно ми е дека Орце го заеба Вардар и дека има поддршка од властите, ама јас ја гледам ситуацијата во која денеска се наоѓа Вардар. Од таа ситуација во која сме најдобар излез е ова што се случи во моментов, е сега зошто се случило и кој заебал работа сите знаеме ама да дискутираме за тоа до бескрај, сите ќе се согласиме дека не е исправно ама ништо нема да смени.

На овој начин Вардар го доби најдоброто можно решение во моментов како што стојат работиве, барем според мене. Ако знаеш за некое подобро решение кажи го слободно.

Член од
27 април 2009
Мислења
177
Поени од реакции
22
Абе друже, мене јасно ми е дека Орце го заеба Вардар и дека има поддршка од властите, ама јас ја гледам ситуацијата во која денеска се наоѓа Вардар. Од таа ситуација во која сме најдобар излез е ова што се случи во моментов, е сега зошто се случило и кој заебал работа сите знаеме ама да дискутираме за тоа до бескрај, сите ќе се согласиме дека не е исправно ама ништо нема да смени.

На овој начин Вардар го доби најдоброто можно решение во моментов како што стојат работиве, барем според мене. Ако знаеш за некое подобро решение кажи го слободно.
Ова не е решение за спас на Вардар,со ова Вадар веќе не е тоа тоа.Ова е решение за Орце да ги земе парите што ги украде.Жално ама вистнито.Толку од мене сега засега на оваа тема.Поздрав

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
По ова, и по твојот потпис се гледа дека си максимално ИСКОМПЛЕКСИРАН од Вардар, Комити, Скопје.

Епа сега после се, ви преостанува само да го пушите :).

ПАТЕТЕ СЕЉАЦИ,

ВАРДАР СЕКОГАШ ВО ПРВА ЛИГА, КОМИТИ СЕКОГАШ ГРУПА БР.1 !!!

УМРЕТЕ ДУШМАНИ !!!
ЖИВЕЛА ФФМ...
ЖИВЕО ХАРИ...
СКОПЈЕ ФУДБАЛСКА ПРЕТСТОЛНИНА...;)

П

Паспарту

Гостин
Како сте тргнале ништо чудно многу брзо темава да дојде до 1000 страни... Еве еден предлог од мене, новата тема да ја отвори некој прилепчанец, битолчанец, кавадарчанец или пак некој од ѓорче, дефинитивно тие повеќе знаат за клубов од нас! Барем нека им се исполни желбата ако ништо друго...

Прилепчани - ПОБЕДА / ПОБЕДА ВИТАМИНКА / ПОБЕДА ЈУНИОР

Битолчани - РК Пелистер / РК Пелистер 2008.

Сеуште ви пречи додавката на името Вардар? Пелистерци, ги избришавте вашите титули освоени до 2008 година, го рачунате клубот како новоформиран, или уште се влажните на историјата? Гледајте во вашите дворови додека имате барем нешто да гледате, како тргнале работите, наскоро и тоа 'нешто' нема да можете да го видите...

Не ми реплицирајте за фузирање, наследување титули и слични работи, во погорните постови еден член многу убаво ви има објаснето.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
не вајчај се во исто оро со Прилепчани :)
додуша и вие Скопјани се влажните на Вардар од златното време........а од тој Вардар сегашниов е само многу бледа копија

P

PewDiePie

Гостин
"Патете сељаци" Баш мислам дека патат,уште не можат да се помират душички.

Kajgana Shop

На врв Bottom