Зголемен бројот на странски туристи во Охрид за 20 проценти

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.736
Поени од реакции
1.343
Прошетките со брод или кајче по водите на Охридското Езеро атрактивни за туристите. Покрај организираните тури, оваа сезона воведени се и редовни линии за Свети Наум, велат бродарите.

ohridbrodovi1_60724.jpg

Најинтересни за гостите кои престојуваат во нашиот туристички центар Охрид се крстарењата до манастирскиот комплекс Свети Наум и Канео, но секако доста барани и привлечни се и ноќните возења кои особено се барани од страна на странските туристи.
Туристите кои моментално престојуваат во Охрид воодушевени од природните убавини, Охридското Езеро и културно историските знаменитости.
Охрид наликува на вистински туристички центар, велат туристичките водичи. Покрај посетителите од Балканот за прв пат после долги години изобилува и со туристи од Холандија, Финска, Германија и од другите европски држави.
Туристичките работници и сите останати инволвирани во туризмот се оптимисти со оглед на тоа дека уште пред почетокот на летната сезона хотелите на охридската ривиера се исполнети со туристи од странство што се потврдува и од страна на Државниот завод за статистика според кој во првите 4 месеци од годинава Македонија ја посетиле скоро 72.000 странски туристи што е за дури 20,5 проценти повеќе од лани.
Тие велат дека намалените цени од страна на хотелиерите, нивото на сместување и воведените директни чартер летови вродија со плод, па поради тоа Охрид во шпицот на сезоната ќе „врие“ од странци.
Останува само на надлежните да се искористи овој момент Охрид како туристички центар и неговата околина да се презентира во вистинско светло за идната година туристите да ги има во што поголем број.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/biznis/zgolemen-brojot-na-stranski-turisti-vo-ohrid-za-20-procenti

Намалиле цени хотелиерите? Во ова ќе поверувам кога ќе го видам/осетам.

додека не се спуштат на земја цените како што беа до пред 3-4 години Охрид нема очите да ми ги види, истите пари ги трошам и на море и во Охрид, па не сум глуп мајку му

Супер, убаво за Охриѓани.
Јас лично последен пат бев оломлани и ич не ми се бендиса, како и секогаш до сега.
Не сакам да звучам како човек на кој никогаш не му е погодено, али навистина, не би идела у Охрид пак.

цените им се ко да си на ибица!!!!!
а езерото мраз...па дај бре луге со тие пари ке си отидам за Грција на МОРЕ!!!!!

цените им се ко да си на ибица!!!!!
а езерото мраз...па дај бре луге со тие пари ке си отидам за Грција на МОРЕ!!!!!
Аман бе луѓе ,одете на море,ама прекинете со таа педерска земја.

Аман бе луѓе ,одете на море,ама прекинете со таа педерска земја.
најблиску е , морето е супер, а и кај сто сум идела ја си казувам од македонија сум и никој до сега не напраил проблем , а и баска евтино е за комодитетот сто се нуди

Убаво е се идат гостите пред се заради поголемата промоција и летовите, ама треба да ги привлечат и другпат да дојдат да им понуда услови/квалитет. Инаку џабе е само ако дојдат и ако не им се допадне зошто другпат нема пак да дојдат и пак со празни раце ќе бидат.

И наши туристи имаше полно па сега секоја година се помалце и помалце одат во Охрид.

Стварно има луѓе многу,се чувствува тоа иако не е екот на сезоната.Ова за градот е секако добро,а и за хотелиери и угостители....гледам секоја вечер во секој хотел свирки и журки со Холанѓани,Германци,Срби,Швеѓани..Браво :)

ние домашните туристи ќе одиме странство, странци нека одат во Охрид......:)

да се напуни касата да имаат повеке да крадат
а мори сестро,свесна ли си што пишуваш,кај нас ќе краделе демек во Гејада не се крадело..пратиш малку вести за да ми кажеш која земја околу нас е банкротирана и од кој причини?!?!?!тебе ако не ти се оди на езеро и скапо ти е,немораш,никој не те присилува но немој да кажуваш соништа на другите...
Гледам дека си поштена и сакаш само во поштена земја да си го поминеш одморот(Гејада):confused::mad:
--- надополнето: Jun 26, 2011 11:14 AM ---
А во Грција да им се наполни касата, да имаат уште поголема економска моќ и пак да те оспоруваат.
што да им се наполни,кога се банкрот..но важно да се напише нешто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom