Студентски домови

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Со еден вработен родител, 5.00 успех, нема протекции, колку % шанси да ме примаат бруцош? И каде имам најмногу шанси? Сакав Пелагонија ама..
Без врски имаш шанси за во Стив, друго место без мало сутра, ама имаш време летово да побараш врски, во Пелагонија и не е толку тешко да се добие место.
--- надополнето: Jun 24, 2011 4:49 PM ---
^ Повеќето од точките веќе се одговорени на темава освен таа за дете без родители.

Од Стив до ПМФ имаш 5 минути пешачење без да се брзаш. Воедно Стив е најубав студентски.
Дали си сигурен, и зошто не си?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Дали си сигурен, и зошто не си?
Немам проблем ако си несигурна. Да се натегам држ недај немам намера
Двете машки згради се поим за останатите студентски домови.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Ајде дечки сериозно да праеме муабет, каде е најдобро да се седи во кој студентски дом, од искуство да Ни каже на Сите заинтересирани добро би дошла таква сочна информација.

1. Каде е најдобро.
2. Каде има најдобри услови.
3. Не бараме одлична храна, ама ете добра храна која може да нахрани секого.
4. Како се добива соба, знам од кога ќе се запишам но каде се поддаваат документите.
5. Дали имате инфо за деца без родители колку попуст добиваат значи дали во она што ќе го добијат е кревет и јадење или?
6. Можно е ли брат и сестра да се сместат во една иста соба или нема мешање на машки со женски?
7. ( ваша плус информација )

Очекувани се Вашите одговори не само за мене туку буквално за сите неискусни со домовите :)
Најдобро Стив машка и Пелагонија ( ако сакаш дисциплина повеќе, голема читална)
Храната е средна штета секаде
Соба најчесто се добива преку врски, ( иако не е исклучена можноста и по регуларен пат). Мислам дека за Пелагонија ти требаат најмногу врски.
За точка 4 искрено не сум запознаен. Ќе пратиш маил на Министерство за образовение и Министерство за Труд и Социјала
Мешање мислам дека нема (99% сигурен)
Ако ти пречи врева навечер и сакаш да одмараш, Пелагонија е најдобар дом за тоа. ( не дека и таму нема, нормално студентски е, не пензионерски дом, ама е далеку помалку од тоа во другите домови да речеме Стив)

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Немам проблем ако си несигурна. Да се натегам држ недај немам намера
Двете машки згради се поим за останатите студентски домови.
Имав можност повеќепати да ги посетам сите студентски домови и да ја увидам реалната ситуација во која се наоѓаат. Каков поим какви бакрачи, таму дивјаци седат, не луѓе, без никаква култура. За пола година најновата зграда ја направија катастофална, внатре имаш 3-4 кревети(последниов од барака внесен), едно биро и ниту една полица, ниту едно столче и шкарт инвентар во вецето кој за 1-2 години ќе стане бетер од старава зграда. Читална нема, храната е најлоша, десетина пати имам отидено и никогаш немало повеќе од 1-2 јадења, воедно катастрофални, што може да се каже дека е невидена мизерија, џабе ми е ново веце ако нема што да јадам и ако нема кај да учам, така да не трескај на празно зашто стив дефинитивно е ВРВ на мизеријата, кој бил-знае. Башка и локацијата не му е баш нај нај и затоа немам намера да се расправам со тебе, само не ги лажи децава, нека појдат и сами ќе видат кај е подобро.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
^ Креветот 4тиот го донесоа од барака затоа што многу деца немаа место па наредиле да се внесе четврт кревет, па зашто да не лапнат некоја пара коа има веќе кревети(ако тие од бараката можат така да се наречат). Иначе една полица и едно биро има у втора мушка зграда. Првата зграда е хотел со 5 ѕвезди за сите други студентски.
Барем така беше коа седев, а и тамо каде што одев на гости.
Сеа што е малку(малку повеќе) ризична локацијата јбг. А читалната .... цела година ја прават тамо и би тербало да биде до септември......ако има избори :D

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Имав можност повеќепати да ги посетам сите студентски домови и да ја увидам реалната ситуација во која се наоѓаат. Каков поим какви бакрачи, таму дивјаци седат, не луѓе, без никаква култура. За пола година најновата зграда ја направија катастофална, внатре имаш 3-4 кревети(последниов од барака внесен), едно биро и ниту една полица, ниту едно столче и шкарт инвентар во вецето кој за 1-2 години ќе стане бетер од старава зграда. Читална нема, храната е најлоша, десетина пати имам отидено и никогаш немало повеќе од 1-2 јадења, воедно катастрофални, што може да се каже дека е невидена мизерија, џабе ми е ново веце ако нема што да јадам и ако нема кај да учам, така да не трескај на празно зашто стив дефинитивно е ВРВ на мизеријата, кој бил-знае. Башка и локацијата не му е баш нај нај и затоа немам намера да се расправам со тебе, само не ги лажи децава, нека појдат и сами ќе видат кај е подобро.
Девојче не сум јас виновен што другарчињата кај што си била на гости биле дивјаци. Јас кај што бев ништо не фалеше на собата, како што ја уредија пред две години така и беше останата. Стив баш фино го средија и го направија најубав од сите. Ако храната е лоша во Стив тогаш тврдам дека не си јадела во Гоце. Локацијата е одлична за студентите на ПМФ и комплекс факултети Ако не си приметила студентските се раштркани низ Скопје и скоро до секој факултет има во близина студентски.
Единствена мана за Стив е што нема читална.

p.s многу повеќе време од тебе сум поминал низ студентскиве затоа не се дрецкај од земја.

T

Tetro

Гостин
Ами Трајко управникот кај е сега, ако знае некој?

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Ами Трајко управникот кај е сега, ако знае некој?
Уште е по Стив, коа одев на гости го видов шеташе се по Стив, капутот стандард , пијан секако :D
Пак се води како вработен само незнам како што.

T

Tetro

Гостин
...другарчињата кај што си била на гости биле дивјаци. Јас кај што бев ништо не фалеше на собата, како што ја уредија пред две години така и беше останата
Не зависи тоа од дивјачењето. После 2 години откако е направена првата машка, почнаа плочки да паѓаат во некои вц-а. Нема вентилација, ја исклучиле поради некои ситни невниманија и пожари. И да, храната во "Стив" е некаде на исто рамниште со "Гоце".

Стив баш фино го средија и го направија најубав од сите.
Обраснат со треви од сите страни. И женската зграда не да смрди. Корне целата.
--- надополнето: Jun 24, 2011 5:30 PM ---
Уште е по Стив, коа одев на гости го видов шеташе се по Стив, капутот стандард , пијан секако :D
Пак се води како вработен само незнам како што.
Мора да се води како вработен. Управник е на 32-ра барака само, изгледа.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не зависи тоа од дивјачењето. После 2 години откако е направена првата машка, почнаа плочки да паѓаат во некои вц-а. Нема вентилација, ја исклучиле поради некои ситни невниманија и пожари. И да, храната во "Стив" е некаде на исто рамниште со "Гоце".
Ова колку да си се контраш? Ако некои дивјаци ги заебале 5-6 соби тоа не го менува фактот дека Стив е класа над другите.

Обраснат со треви од сите страни. И женската зграда не да смрди. Корне целата.
Исто и ова?

Во Гоце мед и млеко да не тече? Собите во Кузман да не се подобри? Или можеби во медицинар?

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Девојче не сум јас виновен што другарчињата кај што си била на гости биле дивјаци. Јас кај што бев ништо не фалеше на собата, како што ја уредија пред две години така и беше останата. Стив баш фино го средија и го направија најубав од сите. Ако храната е лоша во Стив тогаш тврдам дека не си јадела во Гоце. Локацијата е одлична за студентите на ПМФ и комплекс факултети Ако не си приметила студентските се раштркани низ Скопје и скоро до секој факултет има во близина студентски.
Единствена мана за Стив е што нема читална.

p.s многу повеќе време од тебе сум поминал низ студентскиве затоа не се дрецкај од земја.
Извини, а зашто ние идеме на факултет? Да учиме нели? А што ќе ти е студентски ако нема кај да учиш? Ти таму за тоа си тргнал, значи читалната е еден од клучните услови кој треба да го има секој студентски дом, а ако мислиш дека храната е убава во стив, тогаш никогаш не си јадел во кузман и пелагонија. И за крај, џабе си поминал толку многу време низ студентските кога ништо не си видел, ако ти е убаво таму, слободно седи си, лечи си комплекси и лажи ги тие кои што никогаш не дошле да видат какво е. А за локација не коментирам, навечер просто да ти е страв до продавница да тргнеш, а не пак некаде подалеку.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Извини, а зашто ние идеме на факултет? Да учиме нели? А што ќе ти е студентски ако нема кај да учиш? Ти таму за тоа си тргнал, значи читалната е еден од клучните услови кој треба да го има секој студентски дом, а ако мислиш дека храната е убава во стив, тогаш никогаш не си јадел во кузман и пелагонија. И за крај, џабе си поминал толку многу време низ студентските кога ништо не си видел, ако ти е убаво таму, слободно седи си, лечи си комплекси и лажи ги тие кои што никогаш не дошле да видат какво е. А за локација не коментирам, навечер просто да ти е страв до продавница да тргнеш, а не пак некаде подалеку.
Јас во читална во студентски не одам, затоа и ништо не ми значи тоа што Гоце има читална, а Стив нема.
Не ни кажав дека храната е најсјана, но не е ни најлоша. Да Кузман има најдобра храна. Ти за тролање прво си па така да немам намера да се убедувам со тебе што „не сум видел“.

Јас кај седев, имам наведено во претходните постови. Но доволно време сум поминал во другите поготово Стив откако го реновираа за да знам како е.

T

Tetro

Гостин
Ова колку да си се контраш? Ако некои дивјаци ги заебале 5-6 соби тоа не го менува фактот дека Стив е класа над другите.

Исто и ова?

Во Гоце мед и млеко да не тече? Собите во Кузман да не се подобри? Или можеби во медицинар?
Аман. Оти цело време мислиш дека одам контра на твоите мислења?
Само пишувам објективно и од искуство. Сум седел и во Стив некое време, во една од новите згради, и во бараките (најубавото време беше тоа).
Во Гоце не реков дека е нешто посебно, ама тебе очигледно таму ти е најубаво. Како и да е, Стив го направи како замок со 7 ѕвездички, но не и према мене.
Секој дом си има предности и недостатоци, како и лебарките во "Пелагонија"; а за "Медицинар" не вреди да се пишува по темава.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Аман. Оти цело време мислиш дека одам контра на твоите мислења?
Само пишувам објективно и од искуство. Сум седел и во Стив некое време, во една од новите згради, и во бараките (најубавото време беше тоа).
Во Гоце не реков дека е нешто посебно, ама тебе очигледно таму ти е најубаво. Како и да е, Стив го направи како замок со 7 ѕвездички, но не и према мене.
Секој дом си има предности и недостатоци, како и лебарките во "Пелагонија"; а за "Медицинар" не вреди да се пишува по темава.
За разлкика од останатите и е тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom