Студентски домови

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ако веќе потиме г`зови, барем условите како се? Има тушеви во соби? По колку се во соба? Информации од општа култура.:P
Стив ти е најубав студентски. Сега го реновираа, со WC во соба, тушевите се тоБ, по тројца во соба, храна задоволителна

T

Tetro

Гостин
Ако веќе потиме г`зови, барем условите како се? Има тушеви во соби? По колку се во соба? Информации од општа култура.:P
3 (тројца) у соба (за машките), женска зграда на некои места по 4 (четири). Така беше пред две недели кога поминав на кафе-пиење таму.
Машките згради сега се реновирани и има вц со туш во секоја соба. Препорачувам ако доаѓаш накај Скопје овие денови/недели, да застанеш таму и да фрлиш еден поглед. :) Најдобро е да си видиш со свои очи дали ќе си бендисаш амбиенат.

TheKoksi

[K]oksi
Член од
7 декември 2010
Мислења
139
Поени од реакции
22
Јас планирам да идам на факултет за Гастрономија, исхрана и диететика на „Гоце Делчев“. Знам дека факултетот е во Автокоманда и дека студентскиот дом Стив е исто во Автокоманда, шо значи дека тај највеќе ќе ми одговара. Е сега ако знае некој да каже кога треба да се упишеме, кои документи требаат и сè во врска со тоа. Фала :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Знае некој кога ќе се аплицира на нет годинава?

И можно ли е женски во машката зграда на Стив да примаат или тешко?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Знае некој кога ќе се аплицира на нет годинава?

И можно ли е женски во машката зграда на Стив да примаат или тешко?
Рано е сега. Ќе бидеш благовремено известена за пријавувањето, отприлика јули/август е.
Женски примаат во машка зграда ама ќе си фатиш некоја врска.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Кои се условите за да се добие бесплатна соба/кревет доколку имаш статус на дете без родителска грижа Каде поточно можам да се распрашам за тоа?

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Кои се условите за да се добие бесплатна соба/кревет доколку имаш статус на дете без родителска грижа Каде поточно можам да се распрашам за тоа?
Министерство за обрзование, Министерство за труд и социјала(така некако беше) тамо треба да ти дадат одговор. Знам тие од мала преспа не плаќаат ништо . Па по логика ти имаш поголемо право да не треба да плаќаш.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Со еден вработен родител, 5.00 успех, нема протекции, колку % шанси да ме примаат бруцош? И каде имам најмногу шанси? Сакав Пелагонија ама..

T

Tetro

Гостин
Со еден вработен родител, 5.00 успех, нема протекции, колку % шанси да ме примаат бруцош? И каде имам најмногу шанси? Сакав Пелагонија ама..
50-50
или ќе те примаат, или нема да те примаат. Партиска книшка нешто?

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Планирам да се запишам на факултет на ФИНКИ, а како што сум информиран наставата ќе се одржува на ПМФ така да сакав да прашам колку е оддалечен Стив од ПМФ и какви се условите таму..?

Член од
12 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Планирам да се запишам на факултет на ФИНКИ, а како што сум информиран наставата ќе се одржува на ПМФ така да сакав да прашам колку е оддалечен Стив од ПМФ и какви се условите таму..?
jas mislev na tehnoloski e nastavata..

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ајде дечки сериозно да праеме муабет, каде е најдобро да се седи во кој студентски дом, од искуство да Ни каже на Сите заинтересирани добро би дошла таква сочна информација.

1. Каде е најдобро.
2. Каде има најдобри услови.
3. Не бараме одлична храна, ама ете добра храна која може да нахрани секого.
4. Како се добива соба, знам од кога ќе се запишам но каде се поддаваат документите.
5. Дали имате инфо за деца без родители колку попуст добиваат значи дали во она што ќе го добијат е кревет и јадење или?
6. Можно е ли брат и сестра да се сместат во една иста соба или нема мешање на машки со женски?
7. ( ваша плус информација )

Очекувани се Вашите одговори не само за мене туку буквално за сите неискусни со домовите :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
^ Повеќето од точките веќе се одговорени на темава освен таа за дете без родители.

Од Стив до ПМФ имаш 5 минути пешачење без да се брзаш. Воедно Стив е најубав студентски.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Ако не фатиш врски и 10ки у средно да ти пишувале пак може да не добиеш место.
Инако за Пелагонија имаш шанси да те примат, ама за секој случај растрчај се малку за врски.
--- надополнето: Jun 24, 2011 12:28 PM ---
Ако не фатиш врски и 10ки у средно да ти пишувале пак може да не добиеш место.
Инако за Пелагонија имаш шанси да те примат, ама за секој случај растрчај се малку за врски.

Kajgana Shop

На врв Bottom