Креационистите ги користат истите докази, но очигледно манипулираат со нив или не знаат да ги толкуваат.
1. Креационистите барем се коректни и ако имаат-имаат, а ако немаат-немаат и она кое го немаат, не го „пумпаат„ со празни зборови и прикаски, така да манипулацијата и лошто толкување ќе го бараш на друго место-на пример, кај еволуционситите.
--- надополнето: Jun 27, 2011 9:32 AM ---
Мора да е првото, затоа што не верувам дека некој научник не го знае на пример вториот закон на термодинамиката за кој зборувавме пред некое време.
- Тоа дека „..е првото...„ е саде Твој став. Тоа со вториот закон на термодинамиката е апсолутно неизбежна работа, но да не заборавиме дека тој неизбежен закон, можеме да го „избегнеме„ ако ја измислиме прикаската за „убавата иднина„, која ја створи Маркс, а која армо му дојде на Дарвин, а особено на следбениците дарвинови, кои тој закон елегантно го „надминуваат„ со зборови, на пример, со категоријата „неограничен развој„; демек, ако нешто кажам, тоа автоматски е точно.
--- надополнето: Jun 27, 2011 9:40 AM ---
Кои се докази за дегенерација? За мене не се очигледни, па те молам посочи ги.
Уште хеленските философи забележаа дека „...секоја нова генерација луѓе е полоша од претходната...„ Она кое за мене, а и за други, очигледно, тоа е очигчедноста дека на пример, новиве генерации, кои се од мене многу помлад,и се поситни по раст и погрди по лик.
Дека дегенерација постои, јасно е ако споредиме колкав бил растот од нашите предци од пред 3-4 генерации, или ако го забележиме падот на квалитетот на меѓучовечките односи, во однос на времето до пред некоја деценија. Или на пример, тоа е случајот со дегенерацијата на градското население (забележана во урбаната социологија, мерено/набљудивано од средината од 19-от век до денес) или дегенереацијата кај народите, кои се релативно затворени, оти живеат на една и иста и изолираната територија, без надворешни влијанија и мешање со други народи. Таков случај се на пример, јудеите, особено нивните масонски слоеви.
--- надополнето: Jun 27, 2011 9:41 AM ---
Според тоа, ти нема да прифатиш никакво објаснување кое „надвор од твојта вера“. Тогаш зошто бараш објаснување?
Барам објаснувања кои се рационално прифатливи и кои даваат задоволителен одговор, кој не отвора нови дилеми и прашања, иако е надвор од мојата вера.